Konu çalışıp soru çözdükten birkaç gün sonra o konuyu unutmuş gibi hissetmek

Sardunya

Hectopat
Dostlar, selamlar. 11. sınıfa gidiyorum ve MF bölümündeyim. Matematik ve fizikle aram gayet iyi hatta çözmek benim için hobi oldu diyebilirim. Aslında normalde amacım TYT matematiği ve geometriyi Eyüp B'nin verdiği programlar ile götürüp yanında 11 konularını yalayıp yutmaktı. Ancak bu geçtiğimiz 1 ayda çalışmama rağmen yol kat edemedim. Mesela fizikte vektörler konusunu çalışıyorum, çap fasikülünden tekrar soruları çözüyorum sonra nextliyorum. Ancak konu bittikten 3 gün sonra vektörler konusunu unutmuş gibi hissediyorum. Hani o yapamadığım sorular da çok önemli bilgiler varmış da denemede gelse yapamayacakmış gibiyim. Sonra hop en başa dönüyorum, vektörler konu anlatımı izleyip çaptan tüm soruları silip çözme vs. Hani soruları da yapabiliyorum ama takıntı haline dönüştü. TYT matematik ve trigonometri içinde aynısı geçerli. 3D vdd TYT'den ve 345 TYT matematikten birkaç konuyu paso silip 3-4 kere çözdüm sanırım. Sanırım soruları özümsemeye çalışırken ister istemez ezberlemeye çalışıyorum. Sorunun aldığım verimde olduğunu düşünüyorum. Çözüm olarak artık yapamadığım soruları kesip bir defter yapmayı düşünüyorum. Bu şekilde devam edersem zaman yemeye devam edeceğim. Tavsiyeniz var mı?

Matematikte belli başlı konuları bitirdikten sonra konu denemesi çözebilirsiniz illa unuturum diyorsanız. Fakat genel deneme çözmeye basladığınızda hiçbir bilgiyi unutmadığınızı fark ediceksiniz. Siz normal ilerlemeye devam edin. Çok eksik çıkarsa denemelerde nokta atışı tespit edip tekrarlarınızı o şekilde yaparsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı