Kopyala-yapıştır yapan üyeler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
9 Nisan 2020
Mesajlar
13.179
Makaleler
49
Çözümler
34
Normalde bu tarz eleştiri konuları açmayı sevmiyorum, çoğunlukla tartışmaya sebep oluyor çünkü. Bu konuda son zamanlarda canımı sıkan bir konudan bahsedeceğim. Bahsedeceğim şey; ekipman önerisi konularındaki "kopyala-yapıştır'cılar". İsim vermeyeceğim, üstüne alınan alınsın.

Beni bilen bilir, çoğunlukla çevre birimi konularında aktif olan sıradan bir Technopat Sosyal kullanıcısıyım. Ekipmanları araştırmayı, derinlerine inmeyi ve bunlar üzerine konuşmayı seviyorum. Technopat Sosyal'e kayıt olduktan sonra da bildiklerim insanlarla paylaştım, çeşitli rehberler hazırladım.

Eğer ben bir ürünü birisine öneriyorsam, ya o ürünü bizzat kullanmışımdır ya da kalitesinden eminimdir. Örneğin Razer DeathAdder v2. Razer'ı sevdiğim için önerdiğimi düşünmüş olabilirsiniz, ama öyle değil. Ben DeathAdder v2'yi bir hafta boyunca kullandım. Sensörüne, ergonomisine, her şeyine hayran kaldım adeta. O yüzden de bütçesi yeterli olan arkadaşlara her zaman DeathAdder V2 öneririm. Ben İstanbul'da yaşıyorum, burada bir sürü internet kafe var bildiğiniz gibi. Elimden geldiğince mahalle internet kafelerinden daha gelişmiş olan kafelere gidip deneyebildiğim kadar ekipman denedim. Bu sayede Razer'ın, Corsair'ın, XPG'nin, ASUS ROG'nin, Logitech'in neredeyse bütün oyuncu ekipmanlarını deneyimledim. Bunlara ek olarak gıst gibi oyun fuarlarına da gittim, deneyebildiğim her ürünü denedim. Şimdi şunu diyebilirsiniz, "sen önerdiğin her ürünü kendin denedin mi? ". Hayır tabii ki. Bu aralar çok sık önerdiğimiz Redragon'un klavyelerini henüz deneyimleme fırsatı bulamadım. Ancak, bu klavyeler hakkında olabildiğince şey öğrendim ve kaliteli olduklarından emin olduktan sonra insanlara önermeye başladım.

Yani anlatmak istediğim, ben hiçbir zaman bir ünü başkası önerdi diye önermem. Bunu yapan tek kişi ben miyim? Tabii ki de hayır. Özellikle @TÇB ve @Samotne Ciasteczka asla ezbere öneri yapmaz. bir ürünü öneriyorsa neden önerdiğini bilir. "oyun ekipmanları" kategorisinde vakit geçirirseniz, yüksek beğeniye veya mesaj sayısına sahip kişilerin önerilerinin kopyalandığını görebilirsiniz.

Diyelim ki, birisi "400TL klavye önerisi" isminde bir konu açtı. Yüksek mesaj ve beğeni sayısına sahip a kişisi de bu konuya Redragon Indrah linki attı. Diğer kullanıcılar ise a kişisinin attığı linkin aynısını attı. Burada bir sorun yok gibi duruyor değil mi? Aslında var. Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bir ürünü a kişisi ****önerdi diye önermek düpedüz fikir hırsızlığıdır. Lütfen yanlış anlamayın, amacım asla kendimi övmek değil. Övülecek bir tarafım da yok zaten. Ben o kadar o ürün hakkında araştırma yapıyorum, gerekirse kendim deneyimliyorum, ama birisi çıkıp beni mesajımı, yazdığım metni bile kopyalayıp kendi fikriymiş gibi yazıyor. Benim düşünce yapıma göre bu ayıp bir şey.

Tavsiyelerine, bilgisine güvendiğiniz birinin önerisinin aynısını önermenizde bir sıkıntı yok. Zaten ben de buradaki insanlardan tavsiyeler aldım. Ama dediğim gibi, ürünü araştırırım ve kaliteliyse öneririm.

200TL'lik fiyatından dolayı çok sık önerilen Corsair Harpoon'u biliyorsunuzdur. Muhtemelen birisi ortaya atmış bu fareyi, markası da Corsair diye herkes önermeye başlamış. Oysaki bu farenin 80IPS ve 20G gibi rezalet değerlere sahip bir sensör kullandığını gördüğüm kadarı ile sadece @TÇB biliyor. Ama bu fareyi öneren bir sürü kişi var. Kısaca demek istediğim şu;

Eğer bir öneride bulunacaksanız lütfen başkası önerdi diye değil, kendiniz iyi olduğuna karar verdiğiniz için önerin. Ben kimseye "ürünü gidip kendiniz deneyin!" demiyorum. Zaten az önce de dediğim gibi, sıklıkla önediğim ürünler arasında bizzat deneyimleyemediğim çok ürün var. Sadece ana özelliklerini, eksilerini ve artılarını bilseniz bile yeterli olur. Bunlar, bu konu hakkındaki benim düşüncelerim. Eğer düşüncelerim size ters düşüyorsa bunu kibar bir şekilde dile getirebilirsiniz. Forumdaki herkesi seviyorum ve kimseyle kavga etmek istemiyorum. O yüzden hiçbir şekilde isim vermedim.

Derdimi anlatabildiğimi düşünüyorum. Amacım kendimi yüceltmek ya da başkalarını gömmek değil, umarım yanlış anlaşılmam. Kötü bir niyetim yok.

Moderatörlerden ricam bu konuyu kilitlememeleri. Bu konu hakkında herkesin düşüncelerini duymak isterim çünkü. Eğer konu onaylanmazsa da sebebini bildirseniz sevinirim.

İyi forumlar.
 
Oysaki bu farenin 80IPS ve 20G gibi rezalet değerlere sahip bir sensör kullandığını gördüğüm kadarı ile sadece @Apaçi Atcı biliyor. Ama bu fareyi öneren bir sürü kişi var.
1610827631730.png


🤔 🤔 🤔

Kaynak: Corsair Harpoon Pro RGB - Specs, Dimensions, Weight and Sensor | Mouse Specs

Zaten artık düz Harpoon RGB kalmadı. RGB Pro ise fiyatına göre gayet iyi bir mouse. Sensörü orta-üst seviyeye yetecek kadar iyi.
 
Eki Görüntüle 839387

🤔 🤔 🤔

Kaynak: Corsair Harpoon Pro RGB - Specs, Dimensions, Weight and Sensor | Mouse Specs

Zaten artık düz Harpoon RGB kalmadı. RGB Pro ise fiyatına göre gayet iyi bir mouse. Sensörü orta-üst seviyeye yetecek kadar iyi.

1610827760053.png


Konu olacağı için bunun tartışmasını yapmayalım hocam, konun kilitlenmesini hiç istemiyorum.
 
TR'deki modeller normal Harpoon.
Hayır, değil.


Düz Harpoon'un stoğu kalmadı Türkiye'de.
Konu olacağı için bunun tartışmasını yapmayalım hocam, konun kilitlenmesini hiç istemiyorum.
Amacım tartışma değil, düzeltme.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı