Korona sorunsalı

Kriz yönetimi falan yok. Sağlık çalışanlarına %100 zam yapıp herkesi 20 gün yasak koyup kapı kapı test yaptıracaktın. En başa gelirsek yurt dışını kapatmamız gerekiyordu.

Pardon, Turizm canımızdan daha önemli.

Kapı kapı test nasıl yapıcak diyenler için, belediyeler, muhtarlıklar ne güne duruyor? Oy verdiğimizde kapımıza gelip oy verdiniz mi? demesini biliyorlar.

Kesinlikle doğru. Yönetim kısmına çok girmek istemedim çünkü can sıkıyor artık. Yoksa dediklerinize katılıyorum.

Bu dediğime mecburi şekilde çalışmak veya hastaneye gidenler de hariç. Bu arada neden kızgın attınız?

Adam ikidir söylediği şeyi açıklamaya çalışıyor beyler, yüklenmeyin daha fazla. :D

Test sayısında çok yetersiziz.
Ne kadar ayıp (!) testleri biz bedavaya yapıyoruz! Dış mihraklar parayla yaptırıyor.

PCR test (diagnostic test): If you have the signs and symptoms of COVID-19 and meet the CDC testing criteria, you may qualify to get a PCR test. PCR tests are either done through a nasal swab or saliva sample and can be collected at a doctor’s office, a drive-through testing center, or through a take-home kit. Depending on your testing site, you may need to make an appointment before getting tested.
Antibody test: If you previously had COVID-19 or may have been exposed to someone with COVID-19, you may get an antibody test. A blood sample is collected and tested for antibodies, which measure the body’s immune response to the virus.

Özet: ateşin varsa beleş.

Bundan 1 hafta önce izlediğim Twitch yayınında bir doktor konuşmuştu tabii doktor mudur bilmiyorum onu doktor olarak kabul edip dediklerini yazıyorum.
- Veriler tek sıkıntısı korona olanlar baz alınarak hazırlanıyor yani adamda ileri derecede bir kanser veya solunum hastalığı falan varsa bu virüse yakalandıysa ve o adam öldüyse ölme nedeni kanser mi virüs mü veya solunum rahatsızlığı yüzünden mi belli olmadığı için koronadan öldü diye sayılmıyor.
Günlük vaka sayısı hakkında da bir şeyler demişti fakat orasını tam hatırlamıyorum kusura bakmayın.

Vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı oldukça belli. Sadece Malatya'da 28 ölü varken tüm Türkiye'de 18 ölünün çıkması çok enteresan.

Ayrıca sadece Kayseri'de günlük 500-600 vakadan söz ediliyorken tüm Türkiye'de 1500 vakanın çıkması oldukça tuhaf değil mi? Bu ülkede Kayseri'den daha kalabalık çokça şehir var; mesela İstanbul 11 kat daha kalabalık, Ankara 4 kat daha kalabalık. Bu durumda daha fazla vakanın çıkması gerekmiyor mu?

Konya'da günlük çok çok fazla vaka çıktığı söyleniyor, sayısını hatırlamıyorum.

Vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı oldukça belli. Sadece Malatya'da 28 ölü varken tüm Türkiye'de 18 ölünün çıkması çok enteresan.

Ayrıca sadece Kayseri'de günlük 500-600 vakadan söz ediliyorken tüm Türkiye'de 1500 vakanın çıkması oldukça tuhaf değil mi? Bu ülkede Kayseri'den daha kalabalık çokça şehir var; mesela İstanbul 11 kat daha kalabalık, Ankara 4 kat daha kalabalık. Bu durumda daha fazla vakanın çıkması gerekmiyor mu?

Konya'da günlük çok çok fazla vaka çıktığı söyleniyor, sayısını hatırlamıyorum.
En basitinden ayda bir sahile iniyorum, insanlar dipdibe, marketler tıkış tıkış, maske zaten yok ama çok iyi durumdayız (!). Buna nasıl inanmamızı bekliyorlar? Bir tanıdığımıza test yapılmış ancak ailesine yok. Ayrıca pozitif çıktığına göre eğer ailesi de ölürse ölüm nedeni virüs olmayacak büyük ihtimalle. Azaltabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar, insanlar daha da gevşiyor o zaman. Ayrıca Ayasofya açılışından sonra sayıların sabit kalması aşırı saçma.

Neden bazı kişiler, insanları sokağa salanlarada tepki göstermiyor.
1598725125858.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı