Korsan oyun oynamak etik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oyun içerikleri, karakter hareketleri, hikaye, LoR falan filan. Bir çok şeyi öğreniyoruz. Teknik alt yapı kazanıyoruz. İlmimize, ilim katıyoruz.
Hayatta kalma oyunları ve simülasyon oyunları haricinde hiçbir oyun, sana hayatında işine yarayabilecek bir şey öğretmez kanka. X oyunundaki Y karakterinin yaşadıklarını öğrenmek sana bir şey kazandırmaz.

2 günde bir korsan oyun konusu neden açılıyor ve moderatörler neden onaylıyor acaba, birisi bana açıklayabilir mi? Merak ediyorum.

Farklı bir şeyler söylense anlarımda her konuda aynı muhabbet.

Oyun firmaları satın aldığım oyun hakkında özgürlüğümü kısıtladığı sürece benim için tamamen etik olarak kalacak.
Linux gaming'in gelişmeme sebeplerinden birisi de bu düşünce biçimi. Bunun yerine insanlara hak ettiklerini vermeyi denesen pazar payı artacak ve firmalar destek verme konusunda duyar kazanacak. Özellikle bunun için elimizden geldiğince satın alım yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca "benim için etik" diye bir kavram yok, etik evrenseldir.

Hayatta kalma oyunları ve simülasyon oyunları haricinde hiçbir oyun, sana hayatında işine yarayabilecek bir şey öğretmez kanka. X oyunundaki Y karakterinin yaşadıklarını öğrenmek sana bir şey kazandırmaz.
Yok anlamadın. Oyun mekanikleri öğrenip, kendimiz geliştiriyoruz. İlim yapıyoruz burada.

Linux Gaming'in gelişmeme sebeplerinden birisi de bu düşünce biçimi. Bunun yerine insanlara hak ettiklerini vermeyi denesen pazar payı artacak ve firmalar destek verme konusunda duyar kazanacak. Özellikle bunun için elimizden geldiğince satın alım yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca "benim için etik" diye bir kavram yok, etik evrenseldir.
Firmalar benim satın aldığım ürünün haklarını versin, sonra onlara hak ettiklerini seve seve veririm.

Ben ilk başlarda kartım filan olmadığı için korsan oynardım.
Sonra ise "Parayı veren düdüğü çalar.".
Bu arada bazı korsan oyunlarda trojen olabiliyor ve risklidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı