Korsan oyunlardan virüs bulaşır mı?

İşletim sistemi
Windows 10

dadashaktan

Centipat
Katılım
6 Ocak 2023
Mesajlar
480
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Normalde orijinal oyunlar alırım korsana el sürmem ama bende bir oyuna 500+ TL verecek şey yok. O yüzden korsan indirmeyi düşünüyorum. Virüs bulaşır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bulaşsa da AV içeren bir live sistem ile taratıp etkilenmiş dosyaları iyileştirirsiniz oldu bitti gitti. Ben de bu durumu yaşadım. Yıllardım crackli oyun oynarım, oynarız. Virüs bulaşmadı desem yalan olur. Ancak hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bu konunun çok abartıldığını düşünüyorum. Çok çok bir virüs görüyorum trojan gibi, onu da Hirens Boot live ile açıp içindeki taratma programlarının biriyle taratıp iyileştir yapıyoruz virüsü temizliyor. Crackli oyun da bozulmuyor böylece. Sadece bir kere böyle durum yaşadım başka da yaşamadım. Oynadığım oyunların %60'ı cracktir hem de. Mining falan diyorsunuz yav adam benim gt420 ile ne mining yapacak ki uğraşmaz bile :D oldschool gaming candır can...
 
Türkiye'de birçok kullanıcı zaten Google ile nasıl arama yapacağını bile bilmiyor. Yapmak istedikleri şeyi yazıp en kaliteli olanı aramadan ilk çıkan siteye tıklıyorlar. Torrent oyun indir yazıp ilk çıkana tıklarsan virüs bulaşması muhtemel. Next Next Next yapıp okumadan kuranları yıllarca gördük. Sonra "abi Avast niye kuruldu şimdi durduk yere" demezler mi 😃 Bu türkçe yamalarda bile var. Google'a türkçe yama yaz ilk beş sitenin ikisi zaten virüslü.
 
Bak iyi hoş diyorsun da korsan indirilenler yüzünden bütün ülke etkileniyor adamlar TR de korsan oyun çıkıyor nasıl olsa diye Türkçe yama yapmıyor oyunlarına fiyatlarını pahalı çıkartıyor yani aslında baktığında herkesin hakkına girmiş oluyolar oyunu yapan adamların hakkını zaten söylemiyorum 50 kişi çalıştırıyor adam oyunu yapmak için bunların maaşı vs bunlar hep hak hocam tabii ki karışamayız kim ne indiriyorsa indirsin ama yargılarız! Onu da söyleyim.

Hocam Türkçe yama konusunda haksızsınız bence sizdebilirsinizki korsan oyunlar en çok Rusya'da tüketilir fakat Rusça dil desteği oyunlar da mutlaka yer alır.
 
Güvenli siteler vardır. Her korsan oyun sakat değildir.
Ben Steam kullanmam hiç yada Epic Games.

Korsan oyun oynarım sadece. Güvenli yerlerden indirdim hiç virüs yemedim. En azından daha kredi kartlarım patlamadı, hesaplarım çalınmadı yada kişilse bilgilerim bir yerde ifşa olmadı.
 
%99, 9 bulaşır başka bir konuda çok ayrıntılı yazmıştım virüssüz sandığım bir oyun bile DLL dosyasını açtıktan sonra virüs çıktı ama %0, 1 oranda bulaşmayan birkaç oyunda vardır şans tamamen.
 
Önceleri korsan indirirdim bilgisayara ve oyunlara para vermezdim. Sonrasında baktım bu böyle olmayacak, torrenti sildim. Son 3-4 yıldır da oyunlarımı sadece Steamden alır oynarım. Oyun bütçemi aşıyorsa ve veremeyecek durumdaysam o oyuna o parayı, gidip de şahsen ben korsan indirmem. Oynamam daha iyi.
 
Bilinçli bir kullanıcı için sorun teşkil etmiyor o kadarını diyeyim. Her yerden crack indirip hiçbir şey okumadan next next diye oyunu kurup, indirdiğiniz siteyi hiç araştırmadan kurup, indirdiğiniz dosyada tarama yapmadan kurup, her türlü Windows ve Google sunucularına bağlı olduktan sonra bir de böyle araya virüs benzeri şeylerin bağlantısı sokup ağlanmaya gerek yok. Sen donanımlı oldukça istediğin oyunu korsan oynayabilirsin %90 sorun sıkıntı yaşamazsın. Ha ola ki sorun sıkıntı oldu zaten donanımlısın, üç beş adımda sorunu sıkıntıyı def edersin ve hayatına devam edersin. Şahsen ben 20-30 lira ve altındaki oyunlara bir şey demiyorum satın alıp oynayın tabi ki ama bu değerin üstündeki her oyun benim için fahiş fiyat değerindedir. Dolar kurunun 20-30-40 olması bu görüşü değiştirmeyecektir. Asgari ücret belli, onun alım gücü belli, güzelim ülkemizin yaşam standartları belli... Boşa hayal kurmaya, gelişmiş ülkede yaşadığını düşünmeye hiç gerek yok. Asgari ücretin %60-70'si kiraya gidiyor, kalanın çoğu faturalar ve market giderleri. Sonra da indirim diye karşımıza oyun çıkarıyorlar 200-300 lira. Ve bir takım kitle de diyor ki aman kaçırmayın çok ucuz fiyat.
 

Geri
Yukarı