Korsan yazılım kullanmanın cezası hapis değil mi?

Sosyal mecralarda açık açık lisansız yazılım ile ilgili rehberler yapılıyor. Kafam karıştı. Korsan yazılım kullanmanın cezası hapis veya para cezası değil mi? Yasalar uygulanmıyor mu? Mesela Windows 10 Home 1299 TL'lik fiyat etiketine sahip. Millet nasıl kullanıyor o zaman? Linux'a herkes laf etmeyi bilir. Adobe kullanırlar, DaVinci Resolve'ya da Kdenlive gibi alternatiflerin adı geçmez. Sanki internet derya deniz özgür yazılım kaynıyor bizim haberimiz yok. Herkes mağdur, herkes öğrenci, herkes ya ben buna bu parayı veremem diyor; öyle bir yasa mı var? Bu suçtan yargılansak kendimizi böyle savunabilir miyiz? Bilmiyorum, hukuk okumadım ama yasalar sadece hukuk okuyana diye bir şey de yok. O yasalar herkese var. Bu konuyu tartışmaya açıyorum, bakalım siz sevgili okurlar ne düşünüyorsunuz.

Hocam işin büyümediği sürece ,hapise kadar varacağını sanmam.
 
2 liralık, indirimde 1.50 TL olan bir oyunu korsan indirmeye çalışanlar var ülkede. Hadi anlarım 300 TL'ye paran yetmez de buna da mı yetmiyor arkadaş.
@yigidyum

Ben şu ana kadar hiç dijital oyun almadım. Dün Steam'de sevdiğim bir oyun indirme girdiği için aldım şu an kendimi çok rahat, keyifli hissediyorum.
 
Ben bunun paranın miktarı ile pek alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ailesi izin vermiyor olabilir. Kredi kartı yüzünden falan.
Benimde 2.5 sene öncesine kadar ailem izin vermiyordu. Minecraft'ın 4 sene demosunu oynamak zorunda kaldım. Sonra İninal, Papara gibi kartların olduğunu öğrenince anca öyle Minecraft'ı alabildim. Karta para yatırıp alabilir.
 
Benimde 2.5 sene öncesine kadar ailem izin vermiyordu. Minecraft'ın 4 sene demosunu oynamak zorunda kaldım. Sonra İninal, Papara gibi kartların olduğunu öğrenince anca öyle Minecraft'ı alabildim. Karta para yatırıp alabilir.
Bazı aileler o tarz İninal, Papara gibi kartlara da izin vermeyebiliyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı