Korsana neden destek yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hakkını vermediğimi nereden biliyorsun? Ben o oyunlara para vermesem bile inceleme yaparak, o oyun hakkında söz ederek büyümesini sağlıyorum.
Firmanın oyunlarını korsan indirip oynayarak inceleme yaparak ve oyun hakkında söz ederek eminim büyümesini sağlıyorsundur. Oyun yapımcına hakkını vereceksen satın alacaksın. Bahane üretmenin gereği yok.

S.

Kitap dediğin zaten ücretsiz bir şey genel olarak, halk kütüphanesine hiç gitmediniz sanırsam. Orada istediğiniz kitabı bedavaya okuyabiliyorsunuz.

Simdi ben bir kitabı okuduktan sonra başkasına versem emek hırsızımı oluyorum.
Bu işin doğrusu windows güncelleme yapıyor hiç bir korsan oyun pc de çalışmıyor. Ve oyun sektörü video kanallarına ve reklamlara 2 katı para harcıyor ve zarar ediyor.

Kitap dediğin zaten ücretsiz bir şey genel olarak, halk kütüphanesine hiç gitmediniz sanırsam. Orada istediğiniz kitabı bedavaya okuyabiliyorsunuz.
Oraya kitabı yazan kişinin bilgisi dahilinde veriliyor veya o kitaba para verilerek satın alınıyor ve öylece o kütüphaneye konuluyor. Çalıntı veya korsan değil.

Windows güncellemeyle tüm korsan oyunları kapatıyor. Engelliyor. Oyun videosu çeken kanal 3 5 katına çıkıyor bizde zengin oluyoruz oyun videosu çekerek. Peki sen izlediğin oyunun ful videosunu izledikten sonra o oyunu oynar mısın en büyük korsanı kendileri yapıyor. Ben RE7'yi Full izledim ne korsanını ne de orijinalini oynadım. Kim kazandı video kanal sahibi. Peki burada amaç ne RE7'yi izleyen 8'in orijinalini veya korsanını oynasın. Burdaki amaç da adam evine PS veya PC alsın nasıl olsa ona bir ara orijinal oyun satarız mantığı.

Korsan oynamak yayıncıya yada yapımcıya bir zarar getirmez, aksine + bile getirebilir. Oyunu almayacak olan zaten almaz yani şirkete bir şey kazandırmaz. Korsan oynayarakta bir şey kazandırmıyor olabilir ama ileride oyunu beğenip alabilir. Ben Cyberpunk 2077'yi ön sipariş ile aldım çünkü oynamaya niyetim var. Oynamak isteyen hiç düşünmeden alır bu kadar basit. Korsan konularını görünce kendimi Diyanet'in forum sayfasında filan sanıyorum. Çok büyük günah, suçtur, hırsızlıktır diyen var. Her akşam içki içip, zina eden adamların korsan oyunda bu kadar dindar olması çok şaşırtıcı. Hepsi "Ben salak mıyım para verdim? Onlarda oynamasın" kafasında. Herkesin günahıda, sevabına kendine.

Oraya kitabı yazan kişinin bilgisi dahilinde veriliyor veya o kitaba para verilerek satın alınıyor ve öylece o kütüphaneye konuluyor. Çalıntı veya korsan değil.
O kitabı yazan kişiye ödeme yapıldığını nereden biliyorsun ki? Belki kendisi kütüphanelere vermek istiyor, gönüllü olarak. Parası olmayan çocuklar okusun diye. Ben bir çok yazarla konuştum, ve hiçbirinin para için kitap yazdığını düşünüyorum.

Bu konuyu iyice, her şeye Amerika'nın oyunu diyen dayıların mekanına çevirdiniz. Nasıl komplo teorileri bunlar hocam?

Tek cümleyle açıklanabilir sanırım emek hırsızlığı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle insanlara günahkar damgasını hemen nasıl vurdunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…