Korsana neden destek yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oyun dijital nasıl olsa oyun yapımcısına koymaz. (!) Sen korsan kullanarak belki firmaya para kazandırmıyorsun veya firma korsan kullanmandan bir şey kaybetmiyor fakat oyun yapımcısının hakkını vermiyorsun. Bu bir emek hırsızlığıdır.
Hakkını vermediğimi nereden biliyorsun? Ben o oyunlara para vermesem bile inceleme yaparak, o oyun hakkında söz ederek büyümesini sağlıyorum.

Hakkını vermediğimi nereden biliyorsun? Ben o oyunlara para vermesem bile inceleme yaparak, o oyun hakkında söz ederek büyümesini sağlıyorum.

Oyunu korsan oynayarak ölmek kaybolmak üzere olan oyunun 2. serisini milyonlar sattırıyorsun. En azından etrafına çevrene reklam yapıyorsun.

Diğer oyunlar neden korsan ile nam salamıyor peki? Bakın soru gayet açık ve net; Kim tanımadığı bir oyunu korsan indirip oynar? Ya da kaç tane tanımadığınız oyunu korsan olarak indirip oynadınız da, akabinde satın aldınız?

Demek ki nam salmanın, tanınmanın korsan ile alakası yokmuş. Bu bana şahsen aşırı mantık dışı geliyor.
Diğer oyunların korsanla nam salmadığı ne malum, senin internet kafede oynadığın CS 1.6'lar Steam sürümü müydü yoksa oyunyöneticisi yada csduragi miydi? Kimse oyunların ne olup ne olmadığını bilmediği için para vermiyordu, gidip korsan oynuyordu.

@Yetkin Göner
Az araştırısan zaten korsan oyunları bozuyorlar. Örneğin GTA 4
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende bir türlü GTA 4'ü korsan oynayamadım. Sürekli hata veriyordu. Haklıya haklı.

Şu korsan oyunları Ferrari ile Mercedes ile karşılaştıranlar var ya harbiden komiksiniz siz :D Yapımcısının bile haberinin veya umrunun olmadığı şeyleri karşılaştırırken dikkat edin komik duruma düşüyorsunuz :D

Bak belliki karşındaki incinmiş üslup düzelt diyor sana, sen hala çizgini koruyorsun. Fikirler beyninizde ama değersiz sözünüz üstü kapalı ve nazik bir şekilde beyinsiz o***** C***** demekten bir farkı yok. Oyun dijital olarak çoğaltılabiliyor ve artık çoğu kişi dijital olarak satın aldığı için fiziksel olmuyor. CD'lerden kastınızsa, onlar dijital bilgi içeriyor.

Hayır ne alakası var. Kullanılmış bir fikir bir değer içermez diyorum. Kimsenin beynine laf attığım yok.
Yazılan bir kitap fiziksel. Ancak bunu PDF haline getirip dijital olarak çoğaltmakta sorun yok o zaman bu mantığa göre. Bu da apaçık kişinin emeğini çalmaktır.

Edit: Soru net, cevap net. Bilgiyi almak veya almamak size kalmış. Ben atayım da.

Emek hırsızlığı olan bir şeye neden destek verilsin?

Hayır ne alakası var. Kullanılmış bir fikir bir değer içermez diyorum. Kimsenin beynine laf attığım yok.
Yazılan bir kitap fiziksel. Ancak bunu PDF haline getirip dijital olarak çoğaltmakta sorun yok o zaman bu mantığa göre. Bu da apaçık kişinin emeğini çalmaktır.

Edit: Soru net, cevap net. Bilgiyi almak veya almamak size kalmış. Ben atayım da.
Kitap dediğin zaten ücretsiz bir şey genel olarak, halk kütüphanesine hiç gitmediniz sanırsam. Orada istediğiniz kitabı bedavaya okuyabiliyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı