Korsana neden destek yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani yanlış anlamayın da çok anlamsız bir kıyaslama. Bir, fiziksel bir şeyi dağıtmakla bunu dağıtmak aynı şey değil. İki, fiyat farkı. Üç, sebep.

İlk ikisi açık ama o sebeplere cevap bulsak da bir mantığı yok. Aslında onları işin içine katmaya da gerek yok.

Epic hayrına mı oyun dağıtıyor? Bir çıkarı var. Adını duyuruyor, kullanıcı kitlesi çekiyor, daha fazla insan Epic'e üye olduğu gibi aktif oyuncu sayısı artıyor. İnsanları kendi platformlarına çekip oradan indirim ile oyun satın almasını sağlamak istiyor. Amaçları iyilik mi sizce? Bunun da korsan ile ne alakası olduğunu çözemedim ya, neyse.
Bu politikaları da cidden başarılı oldu. Ben çoğu oyunu oradan almaya başladım.

Yani yanlış anlamayın da çok anlamsız bir kıyaslama. Bir, fiziksel bir şeyi dağıtmakla bunu dağıtmak aynı şey değil. İki, fiyat farkı. Üç, sebep.

İlk ikisi açık ama o sebeplere cevap bulsak da bir mantığı yok. Aslında onları işin içine katmaya da gerek yok.

Epic hayrına mı oyun dağıtıyor? Bir çıkarı var. Adını duyuruyor, kullanıcı kilitlesi çekiyor, daha fazla insan Epic'e üye olduğu gibi aktif oyuncu sayısı artıyor. İnsanları kendi platformlarına çekip oradan indirim ile oyun satın almasını sağlamak istiyor. Amaçları iyilik mi sizce? Bunun da korsan ile ne alakası olduğunu çözemedim ya, neyse.

Epic resmen korsan oyun dağıtıyor. Yani sen para verip aldığın GTA 5'i 5 bedava alıyorum. Bu da diğer korsan 1000 TL'ye aldığın ekran kartını 2 hafta sonra ben 500 TL'ye alıyorum bunların hepsi korsan gibidir.

Epic resmen korsan oyun dağıtıyor. Yani sen para verip aldığın GTA 5'i 5 bedava alıyorum. Bu da diğer korsan 1000 TL'ye aldığın ekran kartını 2 hafta sonra ben 500 TL'ye alıyorum bunların hepsi korsan gibidir.
Pek anlayamadım ama neyse. Bence konuyu uzatmaya gerek yok.

Bana sadece sunun cevabını verin Epic Games neden oyun yerine ekran kartı dağıtmıyor.

Peki bu korsan oyun sitelerini bulmak çok mu zor neden kapatmıyorlar. Sizce.
1000 kişiye 1000 TL'lik ekran kartı dağıttı ne kadar kazanır? Veya GTA 5 güncel fiyatı 169 TL. Oyun dijital olarak 169 TL'ye orjinal olarak ücretsiz dağıtmak mı yoksa 1000 TL'lik ekran kartını bir sürü kişiye dağıtmak mı manıtklı? Epic Games'in amacı kendine kullanıcı çekmek.
Epic resmen korsan oyun dağıtıyor. Yani sen para verip aldığın GTA 5'i 5 bedava alıyorum.
İyice saçmalıyorsun. Neresi korsan? Epic GTA 5'i ücretsiz dağıttıya Rockstar ile anlaşma yaparak yapıyor bunu. Korsancılar gibi oyun çalmıyor Epic Games.

Zeki arkadaşım benim Epic ve Rockstar anlaşma yaptı. Epic, Rockstar' dan habersiz bir iş yapmadı. Zaten öyle bir şey olsa Rockstar bir davasına bakar. 1000 TL ekran kartı falan saçmalamışsın. Piyasa bu en ucuza kim verirse müşterine ondan alır. Siz bildiğiniz korsan iyidir diyorsunuz.
1000 kişiye 1000 TL'lik ekran kartı dağıttı ne kadar kazanır? Veya GTA 5 güncel fiyatı 169 TL. Oyun dijital olarak 169 TL'ye orjinal olarak ücretsiz dağıtmak mı yoksa 1000 TL'lik ekran kartını bir sürü kişiye dağıtmak mı manıtklı? Epic Games'in amacı kendine kullanıcı çekmek.

İyice saçmalıyorsun. Neresi korsan? Epic GTA 5'i ücretsiz dağıttıya Rockstar ile anlaşma yaparak yapıyor bunu. Korsancılar gibi oyun çalmıyor Epic Games.
Haklısın saçmalayıp durmuş.

Epic resmen korsan oyun dağıtıyor. Yani senin para verip aldığın GTA 5'i bedava alıyorum.
Bakın, oyunun kaynak kodlarına lisans için müdahele yok. Kopya koruma sistemi çalışıyor. Demek ki dağıtılan oyunlar kopya korumasının izin verdiği kopyalardan. Zaten Epic bunu Rockstar ile anlaşmadan yapmamıştır, mutlaka haberleri olmalı.

Bu da diğer korsan 1000 TL'ye aldığın ekran kartını 2 hafta sonra ben 500 TL'ye alıyorum bunların hepsi korsan gibidir.
Affedersiniz ama ne alaka olduğunu anlayamadım. Yapmayın, korsan yazılımın tanımı nedir? Geliştirici ve dağıtıcının onayı ve izni olmadan, gerekiyorsa kopya korumaları da kırılarak izinsiz kullanım değil midir? Peki aynı şeyi farklı fiyattan almanın korsan ile ne alakası var? O zaman indirimi korsana mı benzetiyoruz? Aynı örnek üzerinden gidersek korsana benzetilecek şey ne biliyor musunuz, ekran kartını çalarsanız bunu benzetebiliriz.

Şu an hayretler içerisinde olduğumu da belirtmem gerek. Size laf olarak değil, bahsettiğiniz şeyler arasında ilişki kuramıyorum sadece.

Epic o parayı firmaya veriyor zaten kendi satın aldığı oyunu dağıtıyor bir nevi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı