KPSS matematik için TYT matematik videoları izlenir mi?

oblomovv

Hectopat
Makaleler
1
Şimdi KPSS matematik TYT matematiğe göre daha az yorum içeriyor yani sorular temel sorulara daha yakın diye biliyorum ama son yıllarda değişmiştir belki. TYT matematik videoları izliyorum fakat farklı soru tiplerinden çok yorum içerikli sorular çözülüyor genelde. Bu yüzden acaba KPSS'deki soru tiplerini kaçırır mıyım düşüncesi geldi. Yorum soruları bana daha kolay geliyor. Atıyorum çok basit bir işlem gerektiren mat sorusunu çözemezken aynı konunun yorum sorusunu rahat bir şekilde çözüyorum. Konuyu dinledikten sonra KPSS soru bankasından soru çözüyorum genel olarak yapıyorum soruları fakat kaçırdığım bazı soru tipleri olduğunu fark ettim. Yani ben TYT mat daha zor KPSS mat daha kolay diye düşünüyordum da şöyle bir şey mi var acaba KPSS matematikte soru tipleri daha mı fazla oluyor? Mantığı kavradıktan sonra her türlü soruyu çözersin orası ayrı da ben çözemiyorum. Mantığını kavramasam yorum sorusunu da çözemem gerekiyor normal şartlarda, paradoksa girdim

@Teru sen ne yaptın matematikte ne durumdasın?

Son düzenleme:
İlyas Güneş ve Mehmet Bilge Yıldız izlemeye karar verdim ama dersleri sırayla çalışacağım, hepsini bir anda çalışmayı düşünmüyorum. O yüzden matematiğe birkaç ay içinde başlarım gibi görünüyor.

Bu hocaların anlatımı direkt soru tiplerini göstermeye yönelik yani soru tipi ezberleyebilenler için güzel. Ben TYT matematik kampı bulursam anlamadığım kısımlarda onu da izlemeyi düşünüyorum, mantığımı da kullanmak için. Zararı olmaz gibi geliyor. Tabii TYT'de daha çok yorum sorusu var ve KPSS biraz daha işleme yönelik.

ALES için (KPSS matematik benzeri) matematik çalışırken yine İlyas Güneş tarzı anlatan bir hocadan izlemiştim. Sadece soru tiplerini gösterip geçiyordu ve ben soru çözerken soru tiplerini ezberlemediğim için soruları kaçırıyordum. Bu noktadan iki ders çıkarttım:

1. Mantığını kavramak. TYT gibi daha mantığa yönelik anlatımları dinleyip mantığı kavrarsam KPSS matematikte daha rahat çözerim diye düşündüm.
2. Soru tiplerini ezberlemek. TYT matematik videoları çok zaman alacak gibi görünüyorsa ve zamanım yoksa soru tipi ezberleyebilirim diye düşündüm.

İlyas Güneş ve Mehmet Bilge Yıldız izlemeye karar verdim ama dersleri sırayla çalışacağım, hepsini bir anda çalışmayı düşünmüyorum. O yüzden matematiğe birkaç ay içinde başlarım gibi görünüyor.

Bu hocaların anlatımı direkt soru tiplerini göstermeye yönelik yani soru tipi ezberleyebilenler için güzel. Ben TYT matematik kampı bulursam anlamadığım kısımlarda onu da izlemeyi düşünüyorum, mantığımı da kullanmak için. Zararı olmaz gibi geliyor. Tabii TYT'de daha çok yorum sorusu var ve KPSS biraz daha işleme yönelik.

ALES için (KPSS matematik benzeri) matematik çalışırken yine İlyas Güneş tarzı anlatan bir hocadan izlemiştim. Sadece soru tiplerini gösterip geçiyordu ve ben soru çözerken soru tiplerini ezberlemediğim için soruları kaçırıyordum. Bu noktadan iki ders çıkarttım:

1. Mantığını kavramak. TYT gibi daha mantığa yönelik anlatımları dinleyip mantığı kavrarsam KPSS matematikte daha rahat çözerim diye düşündüm.
2. Soru tiplerini ezberlemek. TYT matematik videoları çok zaman alacak gibi görünüyorsa ve zamanım yoksa soru tipi ezberleyebilirim diye düşündüm.

Yediiklimle barıştın galiba. :D Benim Hocam ve Yediiklim dışında alınabilmeye değer bir kaynak göremedim ben. Dil bilgisi için zaten TYT dil bilgisi alırım muhtemelen. Sen matematikten önce tarihi de bitirmeyi düşünüyorsun galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yediiklimle barıştın galiba. :D
Aslında değil de bir arkadaş önerdi ondan neden olmasın dedim.

Benim Hocam ve Yediiklim dışında alınabilmeye değer bir kaynak göremedim ben.
Ben de pek göremedim. O yüzden muhtemelen TYT kaynaklarından matematik çözmeye devam ederim bir noktada.

Dil bilgisi için zaten TYT dil bilgisi alırım muhtemelen.
Ondan önce bunu kullanabilirsiniz ben çözdüm beğendim: İsem 2022 KPSS Aşina Türkçe Çözümlü Soru Bankası İsem Yayıncılık KPSS Lisans Türkçe Soru, KPSS Lise Ön Lisans Türkçe Soru, İsem Kampanya, Aşina Destek

Sen matematikten önce tarihi de bitirmeyi düşünüyorsun galiba.
Muhtemelen öyle yapacağım çünkü tarihte de 27 soru var. Az değil. Matematiği de coğrafya ile birlikte götürürüm muhtemelen. Sona vatandaşlık kalır.

Aslında değil de bir arkadaş önerdi ondan neden olmasın dedim.

Ben de pek göremedim. O yüzden muhtemelen TYT kaynaklarından matematik çözmeye devam ederim bir noktada.

Ondan önce bunu kullanabilirsiniz ben çözdüm beğendim: İsem 2022 KPSS Aşina Türkçe Çözümlü Soru Bankası İsem Yayıncılık KPSS Lisans Türkçe Soru, KPSS Lise Ön Lisans Türkçe Soru, İsem Kampanya, Aşina Destek

Muhtemelen öyle yapacağım çünkü tarihte de 27 soru var. Az değil. Matematiği de coğrafya ile birlikte götürürüm muhtemelen. Sona vatandaşlık kalır.

Matematiği sevmediğin için sonlara bırakıyorsun gibi geldi :D Bence ufak da olsa haftada 1 konuya bak mesela. Ezberinin iyi olduğunu varsayıyorum tarih ve coğrafya seni zorlamaz. Dil bilgisini bitirdin zaten bence tarih ile birlikte götürürsen matematiği daha iyi olur senin için tabii işine karışmak gibi olmasın. Matematiği bitirdikten sonra yine bazı konuları tekrardan çalışma gereği duyuluyor illa.

Matematiği sevmediğin için sonlara bırakıyorsun gibi geldi :D Bence ufak da olsa haftada 1 konuya bak mesela. Ezberinin iyi olduğunu varsayıyorum tarih ve coğrafya seni zorlamaz. Dil bilgisini bitirdin zaten bence tarih ile birlikte götürürsen matematiği daha iyi olur senin için tabii işine karışmak gibi olmasın. Matematiği bitirdikten sonra yine bazı konuları tekrardan çalışma gereği duyuluyor illa.
Dil bilgisi ve genel olarak Türkçe için önümüzdeki hafta şu attığım İsem'in kitabını bitirip sonra yavaş yavaş soru çözerek devam edeceğim fakat gerisi için olan planım şekillenmeye çalışıyor. Dolayısıyla biraz karışığım. Şu an gittiğim dil kursu var ve günlük yapmam gereken diğer şeyler var. Dolayısıyla dil kursu bitene kadar çok matematiğe bulaşasım gelmedi ama dediğin gibi haftada bir konu bile çalışmaya çalışsam ne olacak bir bakmam iyi olabilir. Konu sayısına bağlı. :D Belki planım tekrar değişir, teşekkür ediyorum fikrin için. Yeniden değerlendirebilirim. En kötü TYT matematik kampı izlerim sadece konular neye benziyor görürüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı