Kreatin nasıl kullanılır?

Emofisör

Hectopat
Yer
Çorum
Daha fazla  
Meslek
Avukat Sekreteri
Merhaba arkadaşlar, ben spora gidiyorum takviye olarak kreatin aldım ve kullanmaktayım. Grizzone'dan aldım bir tane de HIQ'dan aldım. Öncelikle Grizzone'dan başladım ve nasıl kullanılır kafam karışık. Benim spor hocam antrenmandan önce iç ve spora geldiğin günler iç sadece dedi. Hani internete bakıyorum spora gidilmeyen günlerde de kreatin alınması gerekir yazıyor. 2 hafta kullan 1 hafta ara ver yöntemiyle kullanmamı söyledi. Belki vardır bildiği belki de yoktur bilmiyorum kafam bu durumda çok karışık aslıyla nasıl kullanmam gerekiyor, yardımcı olur musunuz?

Ara vermeye gerek yok fakat isterseniz verebilirsiniz, bir kayıp olmaz.

Her gün 5 gram kullanmanız yeterli olacaktır. Spora gitseniz de, gitmeseniz de kullanmanız gerekli. Daha fazla sorunuz olursa yazabilirsiniz.
Spordan önce mi alınmalı? Sonra mı? Kahvaltıda mı? Ara Öğünde mi? Son öğünde mi? Ne zaman yapılmalı? Hocamın dediği gibi 2 hafta kullan 1 hafta ara ver gibi mi yapmalıyım? Sizce niye böyle demiştir?

Spora gidilmeyen günlerde de almalısınız hocam, 1 ölçek ile ara vermeden kullanabilirsiniz. 100ML suda karıştırıp içebilirsiniz. Hiçbir şekilde sıkıntı olmaz iyi Sosyaller.

Spordan önce mi alınmalı? Sonra mı? Kahvaltıda mı? Ara Öğünde mi? Son öğünde mi? Ne zaman yapılmalı? Hocamın dediği gibi 2 hafta kullan 1 hafta ara ver gibi mi yapmalıyım? Sizce niye böyle demiştir?

Hocanız saçmalamış, yükleme evresinde değilseniz ara vermenize gerek yoktur 1 ölçek devam ediyorsanız. Eğer illaki ara vereceğim derseniz 2 ay kullanın 2 hafta ara verin. Fark etmez bu arada ne zaman içtiğiniz.

Spordan önce veya sonra pek fark etmiyor. İsterseniz gece bile içebilirsiniz. Dediğim gibi, ara vermek size kalmış. 1 hafta ara vermek size bir şey kaybettirmez, iyi hissedeceğinizi düşünüyorsanız ara verebilirsiniz.

Markaya göre 1 serviste alacağın kreatin gramajı değişir. Bazı markaların sana önerdiği 1 serviste alman gereken kreatin miktarı farklıdır. Bunların bilgisini genelde kutusunun arkasında bulabilirsin. Bazı kişiler 3-4 hafta kullanıp 1 hafta ara verilmesi gerektiğini söylüyorlar fakat gerek yok. Her gün spora gitmeden yarım saat önce içebilirsin.

Spordan önce veya sonra pek fark etmiyor. İsterseniz gece bile içebilirsiniz. Dediğim gibi, ara vermek size kalmış. 1 hafta ara vermek size bir şey kaybettirmez, iyi hissedeceğinizi düşünüyorsanız ara verebilirsiniz.
Hepinizin cevabından yalnızca şunu söyleyeceğim doğru muyum yanlış mıyım sizler söyleyin. Ben Kreatini ara falan vermeden 'spora gitmediğim günler dahi' kullanacağım. Hocamın niçin öyle söylediğini hiç bir şekilde bilmiyorum sonuçta hocadır mabında onu dinledim. Bu arada Kreatineye bu Pazartesi başladım bilginize.

Hepinizin cevabından yalnızca şunu söyleyeceğim doğru muyum yanlış mıyım sizler söyleyin. Ben Kreatini ara falan vermeden 'spora gitmediğim günler dahi' kullanacağım. Hocamın niçin öyle söylediğini hiç bir şekilde bilmiyorum sonuçta hocadır mabında onu dinledim. Bu arada Kreatineye bu Pazartesi başladım bilginize.
Ve sizler bu dediklerim hakkında son olarak son kez şunu diyorum dediğiniz bir şey varsa buyrunuz.

Hepinizin cevabından yalnızca şunu söyleyeceğim doğru muyum yanlış mıyım sizler söyleyin. Ben Kreatini ara falan vermeden 'spora gitmediğim günler dahi' kullanacağım. Hocamın niçin öyle söylediğini hiçbir şekilde bilmiyorum sonuçta hocadır mabında onu dinledim. Bu arada Kreatineye bu Pazartesi başladım bilginize.

Grizzone üzerinde 1 ölçekte 6 gram mevcut. Normalde 3 - 5gram aralığında tüketilmesini öneriyoruz, tepeleme doldurmadan ufak azaltmalarla 5gr seviyesine kadar düşürdüğünüz taktirde bir sıkıntı yaratmayacaktır.

Evet doğru. Kreatin depolanır ve ihtiyacı olunduğunda kullanılır. Günde 5 gram kullanırsanız ortalama 2-3 haftada depolar dolar ve etkisini hissetmeye başlarsınız. 1-2 hafta üzeri ara verirseniz depolar boşalmaya ve etkiler kaybolmaya başlar.

Evet doğru. Kreatin depolanır ve ihtiyacı olunduğunda kullanılır. Günde 5 gram kullanırsanız ortalama 2-3 haftada depolar dolar ve etkisini hissetmeye başlarsınız. 1-2 hafta üzeri ara verirseniz depolar boşalmaya ve etkiler kaybolmaya başlar.

Zaten yeni başladığı için kas kreatin doygunluğu yoktur. Bu yüzden öylesine bir etki yaratmayacaktır diye düşünüyorum. Yine de Grizzone iyi tercih olmuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı