Çözüldü KTM RC Top Speed'i düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

esaronn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Çocukluk hayalim olan ktm rc390 bs3 satın aldım 2.el. O sert duruşu bakışı vesaire hep hayalimdi sonunda nasip oldu.

Sorum şu ki motor gitmiyor... Belki bilirsiniz rc serilerinde 200de 250de 390da aynı boyutlarda ve blok hariç her şey aynı.

Motoru daha yeni aldım ve çok bakıma ihtiyacı var, yap değişimi ve özellikle zincir değişimi gibi. Zinciri dehşet bol be kopar diye korktuğum için zaten sürmüyorum yeni DID zincir aldım kargoda şu an. Önceki sahibi hiç bakmamış hor kullanmış...

Tabii hevestir bi otobana çıktım motor dehşet seri gidiyor 0-100 falan 4-5 saniye anca sürüyor ama 145de falan 6.viteste kesiciye giriyor.

Arka lastik büyük 160lık, zincir dehşet bol, yağ azalmış, hava filtresi vesaire değişecek.

Çözüm

Teşekkür ederim, daha iyileri senin olur umarım hocam. Evet emsalleri 182 falan görüyor, zaten top Speed iddiası olan bir makine değil ama 145 yine de düşük geliyor bana, korkum acaba RC250 makineye RC390 stickerları atıp ruhsata 390 diye işletmiş olabilirler mi? Yoksa zinciri bol yağı az vesaire o yüzden top Speed düşüktür umarım, kargolarım gelince bakıma sokacağım güncellerim konuyu...

Güncelleme: 0-100 ortalama 4.5sn sürüyor.

Top Speed olarak da 192 gördüm (rampa aşağıydı) her viteste gördüğüm maksimum hızlar;
1-55
2-79
3-105
4-142
5-163
6-+

Sorunu şöyle çözdüm arkadaşlar, yağ - yağ filtresi, bol olan zincir ve ön arka dişlim (dıd), hava filtresi değişimi.
Sizin motorun özelinde mi böyle hocam 145 çok düşük değilmi 390cc için rs200 görüyor o hızları.

Hocam benim de hayalimdi BS3 RC hayırlı olsun. Tek silindir 390 CC motor öyle çok yüksek top Speed beklememek lazım. Bu motorun olayı 0-100'ü çok kısa sürüyordur. Ama 145 kesici hiç normal değil. 180 ve üzeri olması lazım normalde.

Teşekkür ederim, daha iyileri senin olur umarım hocam. Evet emsalleri 182 falan görüyor, zaten top Speed iddiası olan bir makine değil ama 145 yine de düşük geliyor bana, korkum acaba RC250 makineye RC390 stickerları atıp ruhsata 390 diye işletmiş olabilirler mi? Yoksa zinciri bol yağı az vesaire o yüzden top Speed düşüktür umarım, kargolarım gelince bakıma sokacağım güncellerim konuyu...

Güncelleme: 0-100 ortalama 4.5sn sürüyor.

Top Speed olarak da 192 gördüm (rampa aşağıydı) her viteste gördüğüm maksimum hızlar;
1-55
2-79
3-105
4-142
5-163
6-+

Sorunu şöyle çözdüm arkadaşlar, yağ - yağ filtresi, bol olan zincir ve ön arka dişlim (dıd), hava filtresi değişimi.

İfadeler: asw
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…