Kuantum bilgisayar nedir?

Merhaba,

Üstüne biraz araştırma yaptığım kuantum bilgisayarı ağzımdan döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Kuantum bilgisayar, süper bilgisayarlardan daha hızlı veri işleme konusunda iyidir. Ağır matematik hesaplamaları, tıbbi bir ilacın etkilerini sanal ortamda nasıl oluşacağı vb. gibi şeyler yapar.
googlekuantum.jpg

Süper bilgisayar bildiğiniz üzere ağır işlemleri daha rahat çözebildiğini biliyorsunuz zaten. Yani normal bir bilgisayardan daha hızlı olduğu anlaşılması. Hatta Frontier süper bilgisayarı; dünyanın en hızlı bilgisayarı seçildi. Şu tahtta otruran kişi Frontier.

Asıl konumuza dönecek olursak kuantum bilgisayarlar artık sınırı aşmış durumda.

Kuantum PC:
  • İlaç Tasarımı
  • Malzeme Bilimi
  • Finans
Gibi işlem yaparken Frontier ise;
  • Hava Durumu
  • Yapay Zeka
  • Biyolojik maddelerin simulasyon aracılığıyla nasıl tepki verdiği
Gibi şeyleri yapar.

Frontier, ABD tarafından askeri alanda kullanılan bir süper bilgisayar oldu. En çok da uçaklarla ilgili araştırmaları ön planda.
Kuantum bilgisayarlar, kuantum fiziğinin temel ilkelerini kullanarak çalışan bilgisayarlardır. Klasik bilgisayarlar, verileri ikili sayılar (0 ve 1) olarak temsil ederken, kuantum bilgisayarlar kubitler adı verilen ve hem 0 hem de 1 değerini aynı anda temsil edebilen kuantum bitleri kullanır. Bu, kuantum bilgisayarların klasik bilgisayarlara göre çok daha hızlı ve verimli hesaplamalar yapmasını sağlar.

Özelliklerinden:
  • Şifreleme: Klasik bir bilgisayarın zorla yaptığı şifrelemeleri çok daha az zamanda yapabiliyor.
  • Moleküler Simulasyon: İlaçlar, elementler, karışımların gibi etkenleri gerçek deneye dökmeden sanal ortamdan yapılmasını sağlar.
Benden bu kadar. İyi Sosyaller.

Merhaba,

Üstüne biraz araştırma yaptığım kuantum bilgisayarı ağzımdan döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Kuantum bilgisayar, süper bilgisayarlardan daha hızlı veri işleme konusunda iyidir. Ağır matematik hesaplamaları, tıbbi bir ilacın etkilerini sanal ortamda nasıl oluşacağı vb. gibi şeyler yapar.

Süper bilgisayar bildiğiniz üzere ağır işlemleri daha rahat çözebildiğini biliyorsunuz zaten. Yani normal bir bilgisayardan daha hızlı olduğu anlaşılması. Hatta frontier süper bilgisayarı; dünyanın en hızlı bilgisayarı seçildi. Şu tahtta otruran kişi frontier.

Asıl konumuza dönecek olursak kuantum bilgisayarlar artık sınırı aşmış durumda.

Kuantum PC:
  • İlaç tasarımı.
  • Malzeme bilimi.
  • Finans
Gibi işlem yaparken frontier ise;
  • Hava durumu.
  • Yapay zeka.
  • Biyolojik maddelerin simulasyon aracılığıyla nasıl tepki verdiği.
Gibi şeyleri yapar.

Frontier, ABD tarafından askeri alanda kullanılan bir süper bilgisayar oldu. En çok da uçaklarla ilgili araştırmaları ön planda.
kuantum bilgisayarlar, kuantum fiziğinin temel ilkelerini kullanarak çalışan bilgisayarlardır. Klasik bilgisayarlar, verileri ikili sayılar (0 ve 1) olarak temsil ederken, kuantum bilgisayarlar kubitler adı verilen ve hem 0 hem de 1 değerini aynı anda temsil edebilen kuantum bitleri kullanır. Bu, kuantum bilgisayarların klasik bilgisayarlara göre çok daha hızlı ve verimli hesaplamalar yapmasını sağlar.

Özelliklerinden:
  • Şifreleme: Klasik bir bilgisayarın zorla yaptığı şifrelemeleri çok daha az zamanda yapabiliyor.
  • Moleküler simulasyon: İlaçlar, elementler, karışımların gibi etkenleri gerçek deneye dökmeden sanal ortamdan yapılmasını sağlar.
Benden bu kadar. İyi sosyaller.

GTA 5 kaç FPS verir?

GTA 5 kaç FPS verir?
Açamaz, kuantum bilgisayarların tek avantajı hızlı işlem yapabilmesi. Yani dediginiz şey şunun gibi: günde 2.5 litre su icmek çok sağlıklıdır, 25 litre içelim 10 kat daha sağlıklı olalım, gibi. Ama hem hızlı işlen yapabilen, hemde çok güçlü olan, "süper bilgisayarlar" var.

Açamaz, kuantum bilgisayarların tek avantajı hızlı işlem yapabilmesi. Yani dediginiz şey şunun gibi: Günde 2.5 litre su icmek çok sağlıklıdır, 25 litre içelim 10 kat daha sağlıklı olalım, gibi.

Ona bakarsan önceden de yapay zeka ve Bitcoin'de bir işe yaramaz diyorlardı. Quantum bilgisayarlar şu anda daha 0 seviyesindeler ileride potansiyelini gösterecek. Tek avantajı hızlı işlemle kısıtlı ama şu anlık.

Ona bakarsan önceden de yapay zeka ve Bitcoin'de bir işe yaramaz diyorlardı. Quantum bilgisayarlar şu anda daha 0 seviyesindeler ileride potansiyelini gösterecek. Tek avantajı hızlı işlemle kısıtlı ama şu anlık.
Haksızsın dostum, çünkü kuantum bilgisayarların yapılış amacı zaten hızlı işlen yapabilmesi, şuan bir problemi 100 saniyede çözüyorsa ileride 1 saniyede çözcek ama gene gta 5 açamayacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00