Kuantum bilgisayar nedir?

Merhaba,

Üstüne biraz araştırma yaptığım kuantum bilgisayarı ağzımdan döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Kuantum bilgisayar, süper bilgisayarlardan daha hızlı veri işleme konusunda iyidir. Ağır matematik hesaplamaları, tıbbi bir ilacın etkilerini sanal ortamda nasıl oluşacağı vb. gibi şeyler yapar.
googlekuantum.jpg

Süper bilgisayar bildiğiniz üzere ağır işlemleri daha rahat çözebildiğini biliyorsunuz zaten. Yani normal bir bilgisayardan daha hızlı olduğu anlaşılması. Hatta Frontier süper bilgisayarı; dünyanın en hızlı bilgisayarı seçildi. Şu tahtta otruran kişi Frontier.

Asıl konumuza dönecek olursak kuantum bilgisayarlar artık sınırı aşmış durumda.

Kuantum PC:
  • İlaç Tasarımı
  • Malzeme Bilimi
  • Finans
Gibi işlem yaparken Frontier ise;
  • Hava Durumu
  • Yapay Zeka
  • Biyolojik maddelerin simulasyon aracılığıyla nasıl tepki verdiği
Gibi şeyleri yapar.

Frontier, ABD tarafından askeri alanda kullanılan bir süper bilgisayar oldu. En çok da uçaklarla ilgili araştırmaları ön planda.
Kuantum bilgisayarlar, kuantum fiziğinin temel ilkelerini kullanarak çalışan bilgisayarlardır. Klasik bilgisayarlar, verileri ikili sayılar (0 ve 1) olarak temsil ederken, kuantum bilgisayarlar kubitler adı verilen ve hem 0 hem de 1 değerini aynı anda temsil edebilen kuantum bitleri kullanır. Bu, kuantum bilgisayarların klasik bilgisayarlara göre çok daha hızlı ve verimli hesaplamalar yapmasını sağlar.

Özelliklerinden:
  • Şifreleme: Klasik bir bilgisayarın zorla yaptığı şifrelemeleri çok daha az zamanda yapabiliyor.
  • Moleküler Simulasyon: İlaçlar, elementler, karışımların gibi etkenleri gerçek deneye dökmeden sanal ortamdan yapılmasını sağlar.
Benden bu kadar. İyi Sosyaller.

Haksızsın dostum, çünkü kuantum bilgisayarların yapılış amacı zaten hızlı işlen yapabilmesi, şu an bir problemi 100 saniyede çözüyorsa ileride 1 saniyede çözcek ama gene GTA 5 açamayacak.

Hayır mümkün.
Eğer bir quantum bilgisayarın GTA 5 gibi bir oyunu çalıştırmasını isterseniz, bu oyunun quantum bilgisayar mimarisi için özel olarak yeniden yazılması gerekir. Bu, sadece oyunun kodunun dönüştürülmesi değil, aynı zamanda oyunun tamamen farklı bir şekilde çalıştırılması anlamına gelir. Ancak bu, oyunun tasarımının veya oyun mekaniklerinin temel olarak değişmesi gerektiği anlamına gelmez.

Teknik olarak, bir quantum bilgisayarın üzerinde bir GTA 5 versiyonunu çalıştırmak mümkün olabilir, ancak bu, oyunun quantum bilgisayarlar için özel olarak tasarlanmış bir versiyonunun oluşturulması anlamına gelir. Bu, hem maliyetli hem de zaman alıcı bir süreç olabilir.

Hayır mümkün.
Eğer bir quantum bilgisayarın GTA 5 gibi bir oyunu çalıştırmasını isterseniz, bu oyunun quantum bilgisayar mimarisi için özel olarak yeniden yazılması gerekir. Bu, sadece oyunun kodunun dönüştürülmesi değil, aynı zamanda oyunun tamamen farklı bir şekilde çalıştırılması anlamına gelir. Ancak bu, oyunun tasarımının veya oyun mekaniklerinin temel olarak değişmesi gerektiği anlamına gelmez.

Teknik olarak, bir quantum bilgisayarın üzerinde bir GTA 5 versiyonunu çalıştırmak mümkün olabilir, ancak bu, oyunun quantum bilgisayarlar için özel olarak tasarlanmış bir versiyonunun oluşturulması anlamına gelir. Bu, hem maliyetli hem de zaman alıcı bir süreç olabilir.
Heh, işte bu doğru yorum. Ama, normal şartlarda: gta 5 neden az fps verir ki yahu? Sorusu, en güçlü pc lerin gta 4 ü eski pc lere kıyasla daha zor çalıştırması gibi. Anlatabilmişimdir umarım, pek iyi anlatamadım kusuruma bakmayın😁.

Hayır mümkün.

Chat GPT ağzı gibi inceliğe bak.

Merhaba,

Üstüne biraz araştırma yaptığım kuantum bilgisayarı ağzımdan döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Kuantum bilgisayar, süper bilgisayarlardan daha hızlı veri işleme konusunda iyidir. Ağır matematik hesaplamaları, tıbbi bir ilacın etkilerini sanal ortamda nasıl oluşacağı vb. gibi şeyler yapar.

Süper bilgisayar bildiğiniz üzere ağır işlemleri daha rahat çözebildiğini biliyorsunuz zaten. Yani normal bir bilgisayardan daha hızlı olduğu anlaşılması. Hatta frontier süper bilgisayarı; dünyanın en hızlı bilgisayarı seçildi. Şu tahtta otruran kişi frontier.

Asıl konumuza dönecek olursak kuantum bilgisayarlar artık sınırı aşmış durumda.

Kuantum PC:
  • İlaç tasarımı.
  • Malzeme bilimi.
  • Finans
Gibi işlem yaparken frontier ise;
  • Hava durumu.
  • Yapay zeka.
  • Biyolojik maddelerin simulasyon aracılığıyla nasıl tepki verdiği.
Gibi şeyleri yapar.

Frontier, ABD tarafından askeri alanda kullanılan bir süper bilgisayar oldu. En çok da uçaklarla ilgili araştırmaları ön planda.
kuantum bilgisayarlar, kuantum fiziğinin temel ilkelerini kullanarak çalışan bilgisayarlardır. Klasik bilgisayarlar, verileri ikili sayılar (0 ve 1) olarak temsil ederken, kuantum bilgisayarlar kubitler adı verilen ve hem 0 hem de 1 değerini aynı anda temsil edebilen kuantum bitleri kullanır. Bu, kuantum bilgisayarların klasik bilgisayarlara göre çok daha hızlı ve verimli hesaplamalar yapmasını sağlar.

Özelliklerinden:
  • Şifreleme: Klasik bir bilgisayarın zorla yaptığı şifrelemeleri çok daha az zamanda yapabiliyor.
  • Moleküler simulasyon: İlaçlar, elementler, karışımların gibi etkenleri gerçek deneye dökmeden sanal ortamdan yapılmasını sağlar.
Benden bu kadar. İyi Sosyaller.

RDR2 kaldırır mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00