Merhaba,
Üstüne biraz araştırma yaptığım kuantum bilgisayarı ağzımdan döndüğünce anlatmaya çalışacağım.
Kuantum bilgisayar, süper bilgisayarlardan daha hızlı veri işleme konusunda iyidir. Ağır matematik hesaplamaları, tıbbi bir ilacın etkilerini sanal ortamda nasıl oluşacağı vb. gibi şeyler yapar.
Süper bilgisayar bildiğiniz üzere ağır işlemleri daha rahat çözebildiğini biliyorsunuz zaten. Yani normal bir bilgisayardan daha hızlı olduğu anlaşılması. Hatta Frontier süper bilgisayarı; dünyanın en hızlı bilgisayarı seçildi. Şu tahtta otruran kişi Frontier.
www.technopat.net
Asıl konumuza dönecek olursak kuantum bilgisayarlar artık sınırı aşmış durumda.
Kuantum PC:
Frontier, ABD tarafından askeri alanda kullanılan bir süper bilgisayar oldu. En çok da uçaklarla ilgili araştırmaları ön planda.
Özelliklerinden:
Üstüne biraz araştırma yaptığım kuantum bilgisayarı ağzımdan döndüğünce anlatmaya çalışacağım.
Kuantum bilgisayar, süper bilgisayarlardan daha hızlı veri işleme konusunda iyidir. Ağır matematik hesaplamaları, tıbbi bir ilacın etkilerini sanal ortamda nasıl oluşacağı vb. gibi şeyler yapar.
Süper bilgisayar bildiğiniz üzere ağır işlemleri daha rahat çözebildiğini biliyorsunuz zaten. Yani normal bir bilgisayardan daha hızlı olduğu anlaşılması. Hatta Frontier süper bilgisayarı; dünyanın en hızlı bilgisayarı seçildi. Şu tahtta otruran kişi Frontier.
Frontier, Dünyanın En Hızlı Süper Bilgisayarı Oldu
AMD EPYC iÅlemciler tarafından desteklenen ve Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı'nda bulunan Frontier süper bilgisayarı, dünyanın en güçlü süper bilgisayarı
Asıl konumuza dönecek olursak kuantum bilgisayarlar artık sınırı aşmış durumda.
Kuantum PC:
- İlaç Tasarımı
- Malzeme Bilimi
- Finans
- Hava Durumu
- Yapay Zeka
- Biyolojik maddelerin simulasyon aracılığıyla nasıl tepki verdiği
Frontier, ABD tarafından askeri alanda kullanılan bir süper bilgisayar oldu. En çok da uçaklarla ilgili araştırmaları ön planda.
Kuantum bilgisayarlar, kuantum fiziğinin temel ilkelerini kullanarak çalışan bilgisayarlardır. Klasik bilgisayarlar, verileri ikili sayılar (0 ve 1) olarak temsil ederken, kuantum bilgisayarlar kubitler adı verilen ve hem 0 hem de 1 değerini aynı anda temsil edebilen kuantum bitleri kullanır. Bu, kuantum bilgisayarların klasik bilgisayarlara göre çok daha hızlı ve verimli hesaplamalar yapmasını sağlar.
Özelliklerinden:
- Şifreleme: Klasik bir bilgisayarın zorla yaptığı şifrelemeleri çok daha az zamanda yapabiliyor.
- Moleküler Simulasyon: İlaçlar, elementler, karışımların gibi etkenleri gerçek deneye dökmeden sanal ortamdan yapılmasını sağlar.