Kubuntu kurduktan sonra ne yapılmalı?

Makaleler
21
Dostlar, Kubuntu kurduk hayırlı olsun ama Brave Browser yüklemek istedim, kod falan çıktı önüme. Nasıl yapılıyor bunlar? Çok mu zor kullanmak ben mi anlayamadı? Ekran kartı driver nasıl kuracağım? Kodlarla mı? Yardım ederseniz çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum Brave i kurdum da şimdi Steam indirdim .deb diye bir şey indi bunu nasıl kurucam çok karışık geliyor.
dpkg paket yöneticisi ile .deb paketlerini kurabilirsiniz ancak önerilen Steam kurulumu her zaman güncel kalmayacağı için bu şekilde değil.

Yine terminal üzerinden
Kod:
sudo apt install steam-installer
ile kurabilirsiniz.

Paket bulunamadı hatası veriyor hocam.
Snap denilen olay nedir hocam sizi çok yoruyorum ama.
sudo snap install discord
ile denediniz mi?

Snap : 2014 yılında Ubuntu'nun geliştiricisi Canonical Ltd. tarafından geliştirilmeye başlayan ve tüm Linux dağıtımlarında kullanılmaya imkan veren yeni nesil bir paketleme biçimidir. Hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için çok sayıda yenilik ve avantaj sağlar. Programın ihtiyaç duyduğu bağımlılıklar kendi içinde yer alır. Bilgisayar, telefon, bulut, sunucu ve nesnelerin interneti gibi sistemlerde kullanılacak şekilde tasarlanmıştır.

Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok, snap zaten sisteminizde yüklü olmalı Ubuntu dağıtımı kullandığınız için. Sadece belirtilen komutu girin.

Denedim
Setup snap "snapd" (8542) security profiles
diye bir yazı çıktı bekliyoruz. Önceki kodum
sudo apt install discord-0.0.10.deb
idi o yüzden bu hatayı vermişti.
O yazı kuruluyor olduğunu gösterir.
.deb uzantılı paketleri paket konumuna cd aracılığıyla giderek dpkg -i paketadı.deb ile kurabilirsiniz ancak bu önerilen bir yol değil. Mümkün oldukça apt ya da snap ile kurun paketlerinizi.

O yazı kuruluyor olduğunu gösterir.
.deb uzantılı paketleri paket konumuna cd aracılığıyla giderek dpkg -i paketadı.deb ile kurabilirsiniz ancak bu önerilen bir yol değil. Mümkün oldukça apt ya da snap ile kurun paketlerinizi.
Yani snap ile uzaktan indiriyor terminal galiba. Tamam peki ben steam kurmak istiyorum java felan bunlar snapde varmı yokmu nasıl anlarız?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı