Linux kurduktan sonra ne yapılmalı?

Zaten yüklü olduğunu komut çıktısında belirtmiş uygulama listesinden bulup açabilirsiniz.

Hocam Secure Boot açık mı? Açıksa kapatıp deneyin.

Hocam uygulamalar arasında yok.
Secure boot nasıl kapatılıyor?
20240727_195035.jpg

Hocam uygulamalar arasında yok.
Hocam flathub deponun adı uygulamaları kurduğunuz uygulamanın adı yazılımlar.
1722099272291.png

Secure boot nasıl kapatılıyor?
BIOS'tan kapatılıyor her anakart aynı değil o yüzden internete laptop veya anakart modeli aratarak bulabilirsin belki. Eğer biraz kurcalamak istiyorsan kendin arayabilirsin bazen arama yapıp bulmaktan daha hızlı sonuç verebilir.

Hocam bu arada bilgisayarı yeniden başlattınız mı sürücü kurulduktan sonra?

Hocam flathub deponun adı uygulamaları kurduğunuz uygulamanın adı yazılımlar.
Eki Görüntüle 2265873

BIOS'tan kapatılıyor her anakart aynı değil o yüzden internete laptop veya anakart modeli aratarak bulabilirsin belki. Eğer biraz kurcalamak istiyorsan kendin arayabilirsin bazen arama yapıp bulmaktan daha hızlı sonuç verebilir.

Hocam bu arada bilgisayarı yeniden başlattınız mı sürücü kurulduktan sonra?

Secure boot kapalı ve yeniden başlattım.

MUX switch ile acaba kapatmış olabilir misiniz?
Bende BIOS'tan girip uma Graphics seçince NVIDIA kapanıyor.
Eki Görüntüle 2265890

Auto veya discrete modunu seçmelisiniz. Discrete seçerseniz NVIDIA birinci kart olur. Auto belki sizin için farklı bir isim taşıyor olabilir.

Nasıl NVIDIA kartı seçerim hocam? BIOS'u çok kurcaladım bulamadım. Bir de NVIDIA hep açık olursa şarjı çabuk bitirir açıp kapatabilmek istiyorum.

Nasıl NVIDIA kartı seçerim hocam? BIOS'u çok kurcaladım bulamadım. Bir de NVIDIA hep açık olursa şarjı çabuk bitirir açıp kapatabilmek istiyorum.

Senin cihazın için bilmiyorum. Her cihazda BIOS'tan ayarlanabiliyor mu onu da bilmiyorum.
Hatta sorun bu mu o da kesin değil.
BIOS'tan nasıl MUX kullanacağına dair konu açabilirsin belki.

1722101968095.jpeg

Ekran kartı gözükmüyor zaten.Eki Görüntüle 2265912

Hocam ekran kartının gözükmesi için bir şey bulamıyorum.
Aklıma sadece MUX switch ile kapatılmış olabileceği fikri geliyor. Bulamadığınızı söylüyorsunuz ama yapabiliyorsanız BIOS'u kontrol edin.
Mesela burada biosta var gibi duruyor. Ekran kartı adına baktığım zaman laptop olduğu anlaşılıyor bu konuda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı