Kubuntu Nasıl Silinir?

Merhabalar, Kubuntu nasıl kurulur? konusunu açarak güzel bir maceraya atıldım. Bu macerada çok sorun yaşadım, kimi sorunu çözdük forumda kimisini çözemedik ve 1 hafta önce kullanmayı bıraktım. Artık her açılışta GRUB menüsünü istemiyorum bu yüzden Kubuntuyu kaldırmak istiyorum. Nasıl kaldırabilirim?
Windows'u bir usb'ye rufus ile yazdırdıktan sonra buradaki rehberden bakarak kurulum yaparsanız bir daha grub'u görmezsiniz.

Teşekkürler Yener abi.

Bir dakika GRUB'u silemiyor muyuz? Yeniden kurulum yapmam ölüm demek diskim full dolu.
Daul boot yaptıysanız Kubuntu'da iken /boot dizinindeki efi hariç her şeyi terminalde sudo rm ile silin. /boot/efi/EFI içerisinden de System Volume Information ve Windows harici olanları silin. Bilgisiyarı yeniden başlatın ve BIOS'a girin. Bios'tan Kubuntu'yu bootloaderdan kaldırın. Save Changes diyin. Yeniden başlatmadan Windows'u seçin ve Açın. Dual boot değilse de verilerinizi yedekleyip format atmanız gerek.

Daul boot yaptıysanız Kubuntu'da iken /boot dizinindeki efi hariç her şeyi terminalde sudo rm ile silin. /boot/efi/EFI içerisinden de System Volume Information ve Windows harici olanları silin. Bilgisiyarı yeniden başlatın ve BIOS'a girin. Bios'tan Kubuntu'yu bootloaderdan kaldırın. Save Changes diyin. Yeniden başlatmadan Windows'u seçin ve Açın. Dual boot değilse de verilerinizi yedekleyip format atmanız gerek.
Temiz kurulum çok daha mantıklı gibi. Anakartım eski dediğiniz şeyler olmayabilir.
Sistem ve Windows UEFI mi legacy mi?
Legacy.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı