Küfürlü şarkı dinlemek günah mı?

Ben söylediğine inanmıyorum ki araştırayım. Bence öyle bir şey yok. Müzik dinlemek günah de, eyvallah. Ama kulağa kızgın demir sokmalar falan, orası saçma geliyor. Güzelim cehennemde kazanda yanmak varken böyle fantezilere gerek var mı?
Dostum bence diye bir şey yok. Eğer hadislerde, ayetlerde geçiyorsa vardır. Geçmiyorsa yoktur. Arkadaşım da böyle şeylerden bahsetmemesi lazım. İnanmayanlar bence şöyledir, saçam vs. diyebiliyor. Sonra konu kilitleniyor. Belki de dinden soğuyordur.
 
Dini bildiğini iddia eden kişilere sorarsanız elbet birinden şu cevabı alacaksınız: Senin dinlemen/duyman günah değilse bile sen o içeriği dinleyerek desteklemiş oluyorsun. İşte bu günah.

Alkol satan bir marketten alışveriş yapmak, o markete para kazandırmak günah. Allah yakar. Ben demiyorum bazı kişiler diyor.
 
İslam'ı kendi tekellerine geçirip pazarlamaya çalışan tüccarlara itibarınızı azaltsanız ülkece kalkınacağız. Zira ortada etik yollardan geçmeyen bir suyun akışı var ve bundan en çok onlar yararlanıyor. Dini bildiğiniz kendi istekleri doğrultusunda çarpıtıyorlar, çıkarları için suistimal etmekten asla çekinmiyorlar.

Herhangi bir düşünceye muhalif kişiler tarafından düzgün bir argüman sunulduğu takdirde; saygı çerçevesinde her türlü konunun tartışması yapılabilir. Laubali söylemlerden uzak durularak tabii. Bilhassa konu içerisindeki belirli mesajlar kalitesizliğin dip noktalarında kulaç atıyor.

Sözüm konu sahibine değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı