Kütüğümü değiştirmek istiyorum

15894

Megapat
Böyle bir şey mümkün mü? Kütüğüm resmiyette hatay gözüküyor ama zamanında haritayı çizen arkadaşın eli titreseydi Osmaniyeli olabilirdim. Kültürel olarak Hatay ile hiçbir bağımız yok. Hatta ailede dedem Hataylı gözükürken dedemin abilerinin kimliği başka illere bağlı. (Hatay Türkiye’ye katıldıktan sonra ilçemizi Hatay’a sonradan bağlamışlar.)

Böyle bir şey mümkün mü? Kütüğüm resmiyette hatay gözüküyor ama zamanında haritayı çizen arkadaşın eli titreseydi Osmaniyeli olabilirdim. Kültürel olarak Hatay ile hiçbir bağımız yok. Hatta ailede dedem Hataylı gözükürken dedemin abilerinin kimliği başka illere bağlı. (Hatay Türkiye’ye katıldıktan sonra ilçemizi Hatay’a sonradan bağlamışlar.)
Aynı benim durumdasın denebilir hocam Kimlikte doğu kısmından bir il yazıyor ama Doğma büyüme İstanbulluyum ve daha önce oraya hiç gitmedim bulunmadım bile ve doğu kültüründen nefret ediyorum açıkçası burada doğulu arkadaşlar varsa özür diliyorum şimdiden ama bu benim kişisel görüşüm babadan dolayı böyle olmasını saçma buluyorum bende ve sıkıntı şu benim annem Türk babam doğulu skandala bakın bende arıyorum böyle bir yöntem kütüğümü İstanbul yapacağım eğer böyle bir şey varsa.

Hocam size dememiştim ama. Babanız nereliyse kütüğünüz orası oluyor. Bu herkeste böyle yani değiştirilebilir mi? Özel durumlar hariçi değiştirilemez diye biliyorum.

Hocam size dememiştim ama. Babanız nereliyse kütüğünüz orası oluyor. Bu herkeste böyle yani değiştirilebilir mi? Özel durumlar hariçi değiştirilemez diye biliyorum.
Hocam babam Hatay Hassalı 1930a kadar Osmaniye’ye bağlıymışız. Sorsanız Hataylıların çoğu bu ilçeyi bilmiyordur bile Köy olarak da uzağız tam olarak Hatay Gaziantep Osmaniye sınır çizgisindeyiz. Ne kendimin ne ileride çocuğumun eşimin Hataylıyım demesini istemiyorum ancak mesela askerlik belgesi geliyor Hatay Kırıkhan askerlik şubesinden geliyor örneğin. Gaziantep veya Osmaniye’ye geçirmek istiyorum. Cimerden nufüs müdürlüğüne başvuruda bulunup şansımı deneyeceğim.

Hocam babam Hatay Hassalı 1930a kadar Osmaniye’ye bağlıymışız. Sorsanız Hataylıların çoğu bu ilçeyi bilmiyordur bile Köy olarak da uzağız tam olarak Hatay Gaziantep Osmaniye sınır çizgisindeyiz. Ne kendimin ne ileride çocuğumun eşimin Hataylıyım demesini istemiyorum ancak mesela askerlik belgesi geliyor Hatay Kırıkhan askerlik şubesinden geliyor örneğin. Gaziantep veya Osmaniye’ye geçirmek istiyorum. Cimerden nufüs müdürlüğüne başvuruda bulunup şansımı
dipnot: osmaniye 1930’a kadar cebelibereket adıyla türkiyenin bir şehriyken 1930’da il statüsünden çıkarılıyor sonra yakın tarihte il oluyor.

Hocam babam Hatay Hassalı 1930a kadar Osmaniye’ye bağlıymışız. Sorsanız Hataylıların çoğu bu ilçeyi bilmiyordur bile Köy olarak da uzağız tam olarak Hatay Gaziantep Osmaniye sınır çizgisindeyiz. Ne kendimin ne ileride çocuğumun eşimin Hataylıyım demesini istemiyorum ancak mesela askerlik belgesi geliyor Hatay Kırıkhan askerlik şubesinden geliyor örneğin. Gaziantep veya Osmaniye’ye geçirmek istiyorum. Cimerden nufüs müdürlüğüne başvuruda bulunup şansımı deneyeceğim.
Şansınızı deneyin tabii ama kütüğünüz oraysa ve o ilçeninde bulunduğu il değiştiyse sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok gibi görünüyor. Ayrıca böyle şeylerde sanırım dava falan açmak gerekiyordu bir ton avukat masrafı doğacak gibi yani.

Böyle bir şey mümkün mü? Kütüğüm resmiyette hatay gözüküyor ama zamanında haritayı çizen arkadaşın eli titreseydi Osmaniyeli olabilirdim. Kültürel olarak hatay ile hiçbir bağımız yok. Hatta ailede dedem hataylı gözükürken dedemin abilerinin kimliği başka illere bağlı. (hatay Türkiye'ye katıldıktan sonra ilçemizi Hatay'a sonradan bağlamışlar.)

Bende de aynı durum var doğu ilden bir yer yazıyor ama alakam yok doğma büyüme Ankaralıyım diyorum ben kendimce.

Şansınızı deneyin tabii ama kütüğünüz oraysa ve o ilçeninde bulunduğu il değiştiyse sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok gibi görünüyor. Ayrıca böyle şeylerde sanırım dava falan açmak gerekiyordu bir ton avukat masrafı doğacak gibi yani.
Hocam anladığım kadarıyla resmî gazete kararıyla il sınırının değiştirilmesi gerekiyor. Bazen haberlerde görüyorum illerin sınırları bir kaç köy değişiyor imkansıza yakın bir şey sanırım. Komple köy falan organize olmak lazım.

Hocam anladığım kadarıyla resmî gazete kararıyla il sınırının değiştirilmesi gerekiyor. Bazen haberlerde görüyorum illerin sınırları bir kaç köy değişiyor imkansıza yakın bir şey sanırım. Komple köy falan organize olmak lazım.
Evet maalesef öyle bir durumda var. Harici kütük değiştirmeyi tam bilmiyorum ama çok zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı