Kütüphanede ders çalışmak vs evde ders çalışmak

itskaarina

Picopat
Daha fazla  
Selamlar herkese, benim bir sorunum var ve neden böyle olduğunu bilmiyorum. Belki de içine kapanık birisi olduğum için olabilir. Mezun YKS öğrencisiyim. Normalde evde çalışırdım ama evde molaları çok uzatmam ve ders çalışma saatimi uzatmak istediğim için kütüphaneye gitmeye karar verdim. Şanslıyım ki kütüphane evime çok yakın sorun şu ki kütüphanede ders çalışırken herkes bana bakıyormuş gibi hissedip evde odaklandığım gibi derse odaklanamıyorum. Uzun süre çalışabiliyorum kütüphanede ama o çalıştığım saatlerin çoğu verimsiz geçiyor, evde çalışmak daha mantıklı geliyor ama üniversiteye gittiğim zamanda kütüphanede çalışmak zorunda kalacağım evim olmadığı için. Bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilimdir umarım.

Ortam değişince verim alamamış olman normal bence. Bir kaç gün daha üst üste gitsen adapte olursun aslında. Ve şöyle bir şey var ki kimsenin umurunda olmadığın gibi sende onları umursamayacaksın kütüphanede. Çünkü yanındaki adam/kadın ders çalışmaya geliyor sana bakmaya değil.

Eğer yeni yeni kütüphaneye gidiyorsan gayet normal. Bir süre sonra alışırsın. Her gün evde veya her gün kütüphanede çalışmakta iyi değil. Bazen ortam değişikliği iyi gelir.

En rahat nerede hissedersen orada. Ben koca bir yüksek lisansı nargile salonunda bitirdim. Masaların hiçbiri birbirini görmeyen bir yerdi ve rahattı yani. Elbette bu laptopdan yapıldığı için sana böyle bir ortamı öneremem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı