Koşu ve benzeri sporlar çınlamayı etkileyebiliyor. Ben spora giderken ve koşu yaparken sürekli bunu yaşıyorum.
Azalma varsa yine iyi. En azından eskisi kadar rahatsız etmez.
Hocam galiba az önce teşhisi koydum. Ders yapıyordum ses yok gibiydi yani ben dikkat etmediğim için duymuyordum. Sonra kafamı öne eğdim ve çınnn tekrar eğdim yine çınnnn etti galiba kulak kristalleri yerinden oynamış bir müddet ani hareket yapmayacağım. Umarım geçer ve bu arada kendimi borçlu gibi hissediyorum bende size yardım etmek istiyorum elimden geldiğince ;
Çınlama mı nasıl azalttığımı anlatayım:
1- Tabi ki önce Allah' ın izniyle oldu
2- Kulağım kaşınıyor diye Onadron damla kullandım.
3- Sakızı bol bol çiğnedim.
4- Augmentin 1000 lik, ibucold C ve parol kullandım günde iki defa sabah akşam.
5- Soğan suyu veya kürü kullandım.
6- Kafamı yavaş hareket ettirdim.
7- Her gece çınlayan kulağıma çörek otu yağını pamuğa sürüp Nas Felak Ayetel Kürsi okuyup üfledim ve kulağıma koydum.
8- Bunu uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim başka bir tanıdığımızda da işe yaramış kenevir tohumu yemeye başladım sağırlığa bile iyi gelebilirmiş bu tohum yemenizi tavsiyede ederim bir süre.
9- Haftada bir B12 hap attım.
10- zaman zaman kulağımdan nefes verdim. (Burnunuzu tıkayıp nefes veriyorsunuz)
11-Sporumu arttırdım haftada 4 e çıkardım.
12- Kulaklığı bıraktım yüksek sese maruz kalmamaya çalıştım.
Anneannem de de bu olmuş hiç bir doktor çözüm bulamamış sağlık ocağında bir doktora gitmiş kulağında kırmızı bir şişlik var demiş derine bakınca görülürmüş iğneye bir şey koyup iğne yapmış ve kulağı geçmiş.
Başka bir hasta da dedi ki "eczane de bana bazı ilaçlar karıştırdılar ve kulağıma damlattılar bir kaç gün kullanımdan sonra geçti" dedi.
Koronanın yan etkisi olabilirmiş koronadan sonra bu çınlama şikayeti artmış şuan Dünyanın 3 de 1 i bundan şikayetçiymiş.Geç yatmak ve stres de çınlamayı tetiklermiş.
Bir de canımızı fazla sıkmayalım bence çünkü Dünya nın çoğunda varmış bu şikayet biraz genel bir durummuş yani.
Sağır da olabilirdik Allah korusun.
Dediğim yöntemleri bir deneyin derim özellikle şu kenevir tohumunu.