Kulak Zarımın Delindiğini Düşünüyorum

3 -4 hafta önce burnum çok tıkalıydı ve çok öksürüyordum. Doktora gittim ilaç yazdı bir de ağıza sıkılan fısfıs verdi. Bir gün banyo yaparken kulağıma su tuttuktan sonra az duymaya ve kulağımın içinde bir şey var gibi hissediyordum. Birkaç gün sonra kulak içi kulaklık ile son ses müzik dinledim, kulaklığı çıkardıktan sonra sesleri çok az duymaya başladım. Kulağım ağrıyordu ve ateşim çıktı. Diğer gün kulağım az duyuyordu ve okulda ateşim çıkmıştı eve gelirken eczaneden ateş düşürücü aldım ilacı içtim ateşim düştü. Sonra doktora ateşim var, boğazım ağrıyor, burnum çok tıkalı ve kulağımın az duyduğunu söyledim. 3 tane ilaç yazdı ilaçları kullanıyorum şu an kulağım az duyuyor ve hava sesi geliyor. Kulağıma kendi sesimi çok fazla duyuyorum ama kulağım ağrımıyor, kulağıma ne olmuş olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ahizeden akan suyun altına girdiğini zaman kulağına ufacık bir şekilde bile su gitse tıkanıp ağrı yapıyor ise bir KBB uzmanına git kesinlikle. Benim kulak zarım darbeden dolayı basınç yüzünden patladı. Aynı şekilde bir astsubay arkadaşımın da kulağının dibinde patlayan roket kulak zarlarının ikisini de patlattı. Erken müdahale ile duyma kaybı %40lara azaldı. Bence en güzeli hiç bir şeyi dinlemeden gerekirse acilde bir KBB uzmanına görün. Eğer bir sorun varsa erken müdahale çok güzel olacaktır.

Yazılan ilaçlar arasında antibiyotik yok ise sadece ağrılarını keser geçici olarak. Su kaçması kulağı tıkayabiliyor, enfeksiyon kapmasına da neden olabiliyor. Kulak içine delici bir şey sokmadıysanız çok karıştırmadıysanız delindiğini zannetmeniz boşadır.
Gittiğiniz doktor KBB değilse sadece dediğim gibi tedaviye yönelik değil geçiştirici yöntem olur. Temizlenmesi lazım sonra damla verilecektir ama kendi başına gidip yazdırma sakın. KBB görün kısaca verilen ilaçları da KBB hekimine söyle, kesmeni söylediklerini kesersin.
Ek olarak yüksek şiddette kulak içi kulaklık ile sorun düzelene kadar kullanmayın.

Yazılan ilaçlar arasında antibiyotik yok ise sadece ağrılarını keser geçici olarak. Su kaçması kulağı tıkayabiliyor, enfeksiyon kapmasına da neden olabiliyor. Kulak içine delici bir şey sokmadıysanız çok karıştırmadıysanız delindiğini zannetmeniz boşadır.
Gittiğiniz doktor KBB değilse sadece dediğim gibi tedaviye yönelik değil geçiştirici yöntem olur. Temizlenmesi lazım sonra damla verilecektir ama kendi başına gidip yazdırma sakın. KBB görün kısaca verilen ilaçları da KBB hekimine söyle, kesmeni söylediklerini kesersin.
Ek olarak yüksek şiddette kulak içi kulaklık ile sorun düzelene kadar kullanmayın.

Antibiyotik kullanıyorum , delici bir şey sokmadım , gittiğim doktor KBB değildi , kulak içi kulaklığı kullanmayı bıraktım hoparlör kullanıyorum , az duyduğum için hoparlör sesini %100 yapıyorum.

Çok yakın zamanda kulak zarı operasyonu geçirmiş biri olarak yardımcı olmaya çalışayım :)
Gitmiş olduğun doktor ilgili şikayetler üzerine mutlaka "Otoskop" ile kulağını kontrol etmiştir diye tahmin ediyorum.

Ancak çok ani bir işitme kaybı yaşadıysan kulak zarının enfeksiyona veya darbeye bağlı hasar almış olma ihtimali de yüksek. Ancak iltihaba bağlı östaki borunun tıkanması da söz konusu olabilir. Bu da tıkanıklık hissi yaşatır.

Eğer çok belirgin bir işitme kaybının yerine tıkanıklık hissediyorsan önemli bir şey yoktur kulak zarınla alakalı. KBB uzmanına görüneceksin bu kadar basit.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı