Kulaklık 14 gün içinde iade edilebilir mi?

boş yapmışsınız.
Çok garip. İlla sizin istediğiniz ve hoşunuza gidecek, sizi savunacak şekilde mi yorum yapmamız gerekiyor? Hijyen konusu ile ilgili benim gibi 3-4 kişinin daha aynı yorumu yaptığını görebilirsin.

Yaptığınız alış verişlerde hatalı olma, bilgisizce davranmış olma ihtimaliniz yok mu?
Madem bilgilisiniz, o halde buraya neden konu açtınız? Zeten biliyorsunuz ya hani...

Yazdığınız tabirin anlamını bilmem. ama sanırım şu aşağıdaki gibi cümle kurmayı becerememiş, ne yazdığı anlaşılmayan kişilerin yazdıkların "boş yapmak" olarak nitelendirilebilir.
Mağaza 14 gün cayma hakkı dedikten sonra hiçbir ürünü geri almaz sizin tabirinizle.
Global olarak her yerinde olmaz denilen ülkeler zaten 3. dünya ülkeleri.
Global olarak gelişmiş ülkeleri ele alırsanız sevinirim. Kendinizi doğulu gibi hissediyorsanız herhangi bir insan hakkınızın bulunmadığınızı düşünüyorsanız devam edin. Ben öyle düşünmeyeceğim.
Apple Gibi bir firma sizin istediğiniz gibi "gelişmiş ülke pazarında" sayılmıyor mu?
Yani insanları yalan söyleyerek kulaklıklar alınmaz diyerek caydırmaya mı çalışıyorsunuz anlamadım?
Bu bahsetttiğiniz "yalan" hangi cümlemde geçiyor? Sizinle aynı fikirde olmadıkları için İnsanlara hakaret etmek, suçlama hakkınız var mı?

Son düzenleme:
Çok garip. İlla sizin istediğiniz ve hoşunuza gidecek, sizi savunacak şekilde mi yorum yapmamız gerekiyor? Hijyen konusu ile ilgili benim gibi 3-4 kişinin daha aynı yorumu yaptığını görebilirsin.

Yaptığınız alış verişlerde hatalı olma, bilgisizce davranmış olma ihtimaliniz yok mu?
Madem bilgilisiniz, o halde buraya neden konu açtınız? Zeten biliyorsunuz ya hani...

Yazdığınız tabirin anlamını bilmem. ama sanırım şu aşağıdaki gibi cümle kurmayı becerememiş, ne yazdığı anlaşılmayan kişilerin yazdıkların "boş yapmak" olarak nitelendirilebilir.

Apple Gibi bir firma gelişmiş ülke pazarında sayılmıyor mu?

3. dünya ülkelerinde Tüketici kanunları var mı acaba?

Bu bahsetttiğiniz "yalan" hangi cümlemde geçiyor? Sizinle aynı fikirde olmadıkları için İnsanlara hakaret etmek, suçlama hakkınız var mı?

Bir anlık sinirle kontrolsüz yazdığım yazı, ki demek istediğimi anlamamakta ısrar ettiğinizden anlamanız için düzelttim. Hakem heyeti tarafından karar geldiğinde bildireceğim. Dediğim gibi siz bir satıcısınız. Telefon, Bilgisayar ve kulakiçi kulaklıklar harici hijyen ürünlerinde belirtilen bir elektronik ürün yok. Eğer sonuç olumsuz geçerse insan haklarının örtbas edildiğini anlarım en fazla. Olumlu geçerse hem bilgilenmiş olursunuz hem de genelleme yaparken dikkat edersiniz. Benim yazdığım şeyler üzerine mağduriyet yaşamış olmama rağmen ve bu konuda yeterince gergin olduğumu belirtmeme rağmen resmen bana dolaylı yoldan "yalancı" diyerek yalan dolan ve caydırıcı cümlelerle cevap vermişsiniz. Böyle ektiğinizi biçersiniz.

Anayasada Bilgisayar, telefon, kulakiçi kulaklıklar harici elektronik ürünler hijyen ürünü kapsamına girmez yazmamakta. Mağazaya gidip, denenip alınmadıkça bir ürün cayma hakkını delemez. Boş konuşma tabirini yazdıklarınızın sadece kafa karıştırma amacı ile yazıldığı için kullandım. Öyle alamazsınız şöyle de alamazsınız diyip insanların haklarının olduğu kısımları atlayıp bir yorum yazmışsınız. Sanki hiçbir şekilde iade edilemeyecek gibi bir diyalog oluşturmuşsunuz. İnsanların o yazıyı gördüklerinde sanki yazıdan etkilenmelerini istiyormuşsunuz gibi. Eğer merak ediyorsanız benim sinirlendiğim kısım bu.

Olumlu geçerse hem bilgilenmiş olursunuz hem de genelleme yaparken dikkat edersiniz.

Genelleme yaparken dikkatliyim zaten. Anlaşıldığı kadarıyla sizin bilgisayar başında oturma tecrübenize eş değer değil ama işim gereği yüzlerce Tüketici davası takip ettim, katıldım, firma adına yazışmalarda bulundum. İnsanlara saygı göstermeyi öğrenin.
resmen bana dolaylı yoldan "yalancı" diyerek yalan dolan ve caydırıcı cümlelerle cevap vermişsiniz. Böyle ektiğinizi biçersiniz.

Önce bana yalancı dediniz, -"Nerede?" diye sorduğumda; cevap veremeyip benim size yalancı dediğimi, dolandırılık yaptığımı söylüyorsunuz. Hakkınızda şahsi bir davaya kadar gidebilecek bir süreci zorladığınızın farkında mısınız?
Bana lütfettğiniz bu ithamlar hangi cümlemde geçiyor?

Kulaklık dünya genelinde iade alınmaz aynı hijyen sebei ile. Bizim kanunda öyle bir madde olacaktı ancak "hijyen" olarak geçmiyor, farklı bir tanımlama mevcut. Her ürünü iade edemiyorsunuz.
Kulaklık dünya genelinde iade alınmayan ürün kapsamına giriyor yazısı yalan bir cümle. Kulakiçi kulaklık için geçerli bir durum o. Ne kadar katılımımız kabul görmese de Avrupa ülkesi adayıyız. O yüzden aksi açıklanmadıkça global derken varsaymanız gereken şey o. Hatta söylediklerinizin aksine global yasalar tüketiciyi o kadar destekliyor ki 2015 zamanları amazon gibi büyük firmaların Türkiye'deki kullanıcılar tarafından bir nevi dolandırıldığı oldu. Amazon sırf bu yüzden Türkiye'ye yeni şirket açtı. Diğer firmalarda da satışlar Türkiye'ye kapandı. Global olarak genelleme yapmanız böyle bir şeyi eleştiriyor işte.

İnsanlara saygı göstermeyi öğrenin.
İşinize geldiği gibi davranın, konuşun. Birde insanların işinize geldiği gibi davranmasını bekleyin. Gayet güzel bir düşünce neden olmasın.

Aynı şikayette benim de bulunabileceğim kadar kötü bir konuşma yürüttüğünüzü de hatırlatmamda sakınca yok sanırsam. Bu tür tehditlerle üstünlük kuramazsınız. Satış danışmanlığı yaptığım zamanlar da oldu benim. Kendinizi övmenizi geçtim, insanlara zayıflıklarının olduğunu varsayarak veya zayıflık oluşturarak hakaret edemezsiniz. Haddinizi bilin derim.

Son düzenleme:
Kulaklık dünya genelinde iade alınmayan ürün kapsamına giriyor yazısı yalan bir cümle. Kulakiçi kulaklık için geçerli bir durum o.
Cümle yalan mı? Çok fazla uzağa gitmeden size rastgele ulaştığım Vatan Bilgisayarın satış sözleşmesinden alıntı yapıyorum. bana yalancı, dolandırıcı dediğiniz mesajlar ayrıca kayıt altında.

YUKARIDA SÖZÜ EDİLEN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÇERÇEVESİNDEKİ DEĞİŞİM İŞLEMLERİ AŞAĞIDAKİ DURUMLARDA VE ÜRÜNLERDE YAPILAMAMAKTADIR:​

• DVD, VCD (yazılım, oyun, film), kitap, cep telefonları, kulaklıklar (bluetooh, müzik, v.b.), sarf malzemeleri (yazıcı kartuşu, toneri, kağıdı, CD, DVD medya v.b.), projeksiyon cihazları, telefonlar, LCD ve Plazma televizyonlar, harici, dahili, sabit ya da taşınabilir bellekler, ev aletleri, beyaz eşya, kişisel bakım ürünleri ve oyuncaklarda, telif hakları kapsamında bulunan fikri ve sınai hak içeren her türlü ürün ve hizmette

Bende size Türkiye yasalarında özellikle hijyen ürünleri kapsamındaki teknolojik ürünler bilgisayar, telefon ve kulakiçi kulaklık olarak geçmekte diye sürekli tekrar ve tekrar açıklama yapıyorum. Yani bu oluşturulan açıklamalar gerek müşteri hizmetleri tarafından farklı anlatıldığı oluyor gerek savunma için farklı yollara başvuruluyor. Bu yüzden karar yine tüketicinin yanında.

Bakın, hakem heyeti tarafından yanıt geldiğinde paylaşacağım zaten. Kendinizi haklı çıkarmanız için bu kadar uğraşta bulunmanız gerekmez. En geç 3 aya zaten kimin haklı kimin haksız olduğu belli olacak. Kayıt altındayım demişsiniz, tehdit etmeye devam edin lütfen. Eğer bu konuda herhangi bir sorun yaşayacak olursak alacağınız yükümlülüğü arttırmış oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Kayıt altındayım demişsiniz, tehdit etmeye devam edin lütfen. Eğer bu konuda herhangi bir sorun yaşayacak olursak alacağınız yükümlülüğü arttırmış oluyorsunuz.

Tehtit nerede?

Şu mu mesela? "Nerede diye soracak olursanız, bir satırla anlatırım size" diye yazdığınız ve sildiğiniz cümle gibi mi? Silindiğini mi sanıyorsunuz bu yazının?

Ya da "alacağınız yükümlülüğü arttırmış oluyorsunuz" diyerek üstü kapalı hangi imayı kast ettiğiniz mi?

Tarafıma edilen suçlayıcı sözleri yasal alanlarda savunacağımı söylemiş olmam mı? O zaman mahkemeler insanların diğer insanları tehtit etmesi için mi var?

Son düzenleme:
Sizin için öyle görülüyor. Sayfa 2 ye geçerseniz kulaküstü kulaklığın da hijyen ürünü kapsamına girmediğini açıklayan bir arkadaşın yorumunu görürsünüz. Siz görmek istediğinizi görüp anlatmak istediğinizi anlatıp, istemediğinizi görmeyip istemediğinizi anlatmıyorsunuz. Tüm sorun buradan kaynaklı. Eğer ben sizin dediğinize inanmayıp doğru bulmuyorsam bu size, sizin bana doğrunuzu kabul ettiresiye kadar hakaret etmeniz hakkını tanımaz. Suçlayıcı sözlerde bulunmuşum demişsiniz. Size bu hitamların hatalı veya yanlış olduğunu söylemek bir suç mu? Böyle bir şey ne zaman suç oldu?

Sizin için öyle görülüyor. Sayfa 2 ye geçerseniz kulaküstü kulaklığın da hijyen ürünü kapsamına girmediğini açıklayan bir arkadaşın yorumunu görürsünüz. Siz görmek istediğinizi görüp anlatmak istediğinizi anlatıp, istemediğinizi görmeyip istemediğinizi anlatmıyorsunuz. Tüm sorun buradan kaynaklı. Eğer ben sizin dediğinize inanmayıp doğru bulmuyorsam bu size, sizin bana doğrunuzu kabul ettiresiye kadar hakaret etmeniz hakkını tanımaz. Suçlayıcı sözlerde bulunmuşum demişsiniz. Size bu hitamların hatalı veya yanlış olduğunu söylemek bir suç mu? Böyle bir şey ne zaman suç oldu?

Beni aslı olmayan şekilde; yanalcılıkla, dolandırıcıkla, tehtitle suçladınız şimdi bir de hakaret mi, eklediniz? Nerede bunlar?

Dediğim gibi, bu yazdıklarınız kayıt altında ve gerektiğinde hakkımı yasal yollardan kullanacağıma emin olabilirsiniz.

Siz bu platformu ne için kullanıyorsunuz? Çabanızı anlayamadım? Bu konu hakkında birbirimizle uğraştığımızı mı görmek istiyorsunuz? Sürekli kayıt altına alıyorum bilginiz olsun vs. bunu bana tehditkar bir şekilde belirtiyorsunuz. Bana belirtmeden de alabilirsiniz. Niyetinizin ne olduğunu bu kadar kolay belli etmenize gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı