OsurtanBiber
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
- RAM
- Black Panther 8gb 3000MHz
- SSD veya HDD modeli
- Samsung 500gb SSD
- Ekran kartı
- RTX 3060 Gigabyte Eagle
- Anakart
- B450m S2H Gigabyte
- İşlemci
- Ryzen 5 3600
Dün gece biraz gitar çalıp stres atayım derken çok ilginç bir sorunla karşılaştım. SteelSeries Arctis 1 kulaklığa sahibim ve kulaklığın kasaya bağlanan ve mikrofon girişi ile kulaklık çıkışını ortak tek hatta bağlayan uzatma kablosunu kullanıyorum. Elektro gitarı çalarken Backing Track açmak istedim ve harici hoparlörüm olmadığı için kullanmakta olduğum Blackstar ID Core 10 V2 amfime az önce anlattığım uzatma üzerinden AUX ile bilgisayara bağlandım. Daha sonra gitara dokunur dokunmaz çok güçlü bir şekilde elektrik çarptı. Daha sonra amfiyi kapattım fakat amfi kapalı olmasına rağmen gitarın metal aksamlarına dokundukça elektrik çarpmaya devam etti. Amfinin fişini çektiğimde elektrik çarpma durumu bitti. Daha sonra AUX kablosunu çıkardım ve sadece gitar bağlıyken herhangi bir elektrik akımı olmadığını fark ettim. Gitarın jak kablosu ile AUX kablolarını ayrı ayrı tuttuğumda yine üzerimden büyük bir akım geçti. Yine daha birçok farklı deneme yanılma yaparak sorunun sadece kulaklık girişi ve mikrofon girişini ortak hale getiren uzatma kablonun mikrofon girişi kablosunun takılı olduğu zaman olduğunu fark ettim. Yani anladığım kadarıyla anakartımın mikrofon girişinden bir şekilde akım geçiyor. Bu arada daha önce aynı yöntemle yüzlerce kez amfimden şaekı dinledim ve üstüne gitar çaldım fakat hiçbir şekilde böyle bir sorun yaşamamıştım.
Son düzenleyen: Moderatör: