Kulaklık Zamanla Bozulur Mu?

melih_11

Kilopat
Katılım
12 Temmuz 2014
Mesajlar
1.010
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Soru basit; kulaklık gibi çok da devre kartı içermeyen bir teknolojik alet 2-3 yıl içerisinde kullanılmasa bile bozulur mu?
 
Bozulabilir. Elektronik herşeyin bozulabileceği gibi. Kulaklığı deniz kenarında kullandıysanız oranın havasından bile oksitlenme olmuş olabilir. Çeşitli sebeplerden ötürü bozulabilir. Voltaj değerindeki sapıtmalar yüzünden bozulabilir.
 
Eski telefonum olan iPhone 5S'in kulaklığı 3 yıl oldu halen bozulmadı, insan gibi kullanmadığım zamanlarda oldu. Hiç kullanmadan bozulması biraz zor.
 
Bu süreler asla bu kadar kısa degil arkadaslar :) Mıknatislarin ozelligini bozan bir etki alani ile karsilasilmadigi surece senelerce hic calismadan kalabilir, bir bozulma yasanmaz. Sennheiser yetkililerine de sormustum bu soruyu zamaninda.

Rafta bekleyen hoparlör bozulmaz kısacası.
 
Merhaba. Raftayken, kuru ve normal bir ortam sıcaklığında (20 santigrad derecede) beklerken değil de kullanılırken daha çok bozulur bunlar, sevgili arkadaşlar. Nedeni iç bağlantılarnıı oksitleyici dış ortam havası şartları, yani oksitleyici olan dış etkenler (nemli hava, aşırı ısı, bazı kimyasal bileşenler, vb.) iç lehim bağlantılarını zamanla etkileyebilir, kabloları fazla gergin ve biraz da fazla çekilerek kullanıldığında, içindeki ince kablolar (Zaten kıl inceliğinde gayet ince kablo genellikle kulak içine takılanlarında konuluyor) içten kırılabilir, kopabilir bu da ses devresinden daimi mıknatıslı kulaklıklardan bir ses alınmasını, tek veya çift ses çıkışı tarafında etkileyebilir. Jak ucu kablosuyla olan bağlantı yerinden içten olan kablo kırıkları nedeniyle bu ince kablolar ses akımını hiç iletmeyebilir, başka olası bir sıkıntıyla.

Mıknatıslar daimi mıknatıs (neodyum gibi çok kuvvetli) olduğundan kendi kendilerine bu daimi mıknatıslıklarını kaybetmeleri (Elektromıknatısla ve sürterek mıknatıslandırılan çelik mıknatıslar gibi olmadıklarından) kendileri özel bir alaşım (Mıknatıs özelliğini gösteren daimi mıknatıs tiplerinde) ürünü olduğundan kolay kolay mümkün değil. Yani sıkıntı bu mıknatısında değil daha çok iç tesisatındaki iç lehim bağlantılarıyla veya kablo iç yapısından olan içten kablo kırılma sıkıntılarıyla ve jak ucu ile kulaklık girişindeki kabloların fazla bükülmeleri sırasında içten kırılmalarıyla bozulmaların görülmesi daha çok olasıdır. Kolay gelsin.
 
Kulaklıkların bozulma ihtimali çok fazla değil. Kablo telleri kopuyor bazen. Bir de jak'a temas eden kablo kopmuş olabiliyor.
 
Bu sorum uzun süre kullanılmayan kulak üstü kulaklık içindi. 2.el olduğu için biraz çekiniyordum bir şansımı deneyeceğim umarım bende iken hemen bozulmaz. Cevaplarınız için teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı