Kule tipi soğutma nasıldır?

Aslında sıcaklık ile bir problemim yoktu, bir gün kasayı açtığımda fanların absürt derecede hızlı çalıştığını, işlemci sıcaklıklığının da tavan olduğunu gördüm.

Hocam. Ön fanların da göründüğü kasanın önünden bir fotoğraf iletir misiniz?

Bu arada kasa modeliniz tam olarak nedir? Dikey kullanımda bildiğim kadarıyla zamanla sıvı eksilmesi olduğu için hava yapma gibi bir durum olabiliyor. O nedenle kasanın üstünde yatay şekilde kullanmak radyatörün ömrünü uzatıyor, soğutmayı da olumlu etkiliyor.

Bu arada evet kullandığınız model pompa kısmı radyatörde olan model olduğundan sorun yaşayan çokça kişi olmuş.

Hocam. Ön fanların da göründüğü kasanın önünden bir fotoğraf iletir misiniz?

Bu arada kasa modeliniz tam olarak nedir? Dikey kullanımda bildiğim kadarıyla zamanla sıvı eksilmesi olduğu için hava yapma gibi bir durum olabiliyor. O nedenle kasanın üstünde yatay şekilde kullanmak radyatörün ömrünü uzatıyor, soğutmayı da olumlu etkiliyor.

Bu arada evet kullandığınız model pompa kısmı radyatörde olan model olduğundan sorun yaşayan çokça kişi olmuş.
İlginiz için teşekkür ederim hocam. Kasa modelim Cougar Panzer Evo RGB modeli.
Hocam Google'den bir kaç sekme açayım, direkt sıcaklık fırlıyor.

Yani bana kalırsa kasanın hava akışı güzel hocam, zaten ekran kartı falan hiç sıcak olmuyor. Sadece işlemci çok ısınıyor, kasaya elimi koyduğumda serin bir hava var.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-10-04 at 15.24.16.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-04 at 15.24.16.jpeg
    77,1 KB · Görüntüleme: 32
Hocam pompadan çıkan iki hortumu elinizle tek tek kontrol eder misiniz? Biri gayet soğuk diğeri de hissedilir bir sıcaklıkta mı? Bazen pompada arıza olunca hortumların ikisi arasında hissedilebilir bir sıcaklık farkı oluyor. Ben de yaşadım çünkü eskiden.

Ayrıca biraz uğraştıracak biliyorum ama kasanız hali hazırda üst kısımda 360mm sıvı soğutma destekliyor. Bence soğutucunuzu kasa üstüne alın.

Hocam pompadan çıkan iki hortumu elinizle tek tek kontrol eder misiniz? Biri gayet soğuk diğeri de hissedilir bir sıcaklıkta mı? Bazen pompada arıza olunca hortumların ikisi arasında hissedilebilir bir sıcaklık farkı oluyor. Ben de yaşadım çünkü eskiden.

Ayrıca biraz uğraştıracak biliyorum ama kasanız hali hazırda üst kısımda 360mm sıvı soğutma destekliyor. Bence soğutucunuzu kasa üstüne alın.
Hissediliyor hocam, birisi soğuk, birisi sıcak hissedebiliyorum. Hocam şimdi sıvı soğutmayı üste taksam fark edilebilir bir sıcaklık düşebileceğini sanmıyorum. Eğer yeni bir soğutma alacaksam üste takacağım, teşekkürler.

@KafadanKontak

Ekstra olarak hocam, bir şey sormak istiyorum. Sıvı soğutmaların bir ömrü varmış, 60bin saat vs.. Eğer kule tipi soğutma alıp 6-12 derece bir fark olucaksa, kule tipine başvurmayı düşünebilirim. Uzun ömürlü olur.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-28 183352.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-28 183352.png
    118,1 KB · Görüntüleme: 29
Hocam kule tipleri var elbet işlemciyi dizginleyebilecek. Ama kaliteli bir şey seçmek lazım büyük radyatörlü ve iki üç fanlı. Hemen hemen sıvı soğutma fiyatına geliyor. Biraz karşılaştırmalı testlerini izlemenizi öneririm Youtube'da. Ayrıca soğutmanızın garantisi varsa büyük ihtimalle yenisiyle değiştireceklerdir.

Hocam kule tipleri var elbet işlemciyi dizginleyebilecek. Ama kaliteli bir şey seçmek lazım büyük radyatörlü ve iki üç fanlı. Hemen hemen sıvı soğutma fiyatına geliyor. Biraz karşılaştırmalı testlerini izlemenizi öneririm Youtube'da. Ayrıca soğutmanızın garantisi varsa büyük ihtimalle yenisiyle değiştireceklerdir.
Garantisi yok hocam, son kez önerdiğiniz bir sıvı soğutma var mı?

Garantisi yok hocam, son kez önerdiğiniz bir sıvı soğutma var mı?
Yani RGB takıntınız yoksa Arctic'in yeni modellerini önerebilirim. Ama standart radyatörlerden 1 cm kadar daha kalın bir radyatörü olduğundan her kasa desteklemiyor. Ondan emin olmak gerek. Onun dışında Termalright markasına çok güvenirim. Silverstone ürünleri de kendini kanıtlamıştır.

Bence montajda hata var. Şöyle ki önde takılı olan radyatör ısınıyor ve öndeki fanlar sıcak havayı içeri atıp dolaştırıp üstteki fanlar ve arkadaki fan sıcak havayı dışarı atıyor. Yani sıcak hava kasanın içinde dolaşıp çıkıyor. Halbuki radyatör üstte olsa fanlar direk radyatöre üfleyip sıcak havayı direk dışarı atacak ve öndeki fanlar içeri sadece serin hava alacak. Artı olarak egzoz fan var zaten.

İlginiz için teşekkür ederim hocam. Kasa modelim Cougar Panzer EVO RGB modeli.
Hocam Google'dan birkaç sekme açayım, direkt sıcaklık fırlıyor.

Yani bana kalırsa kasanın hava akışı güzel hocam, zaten ekran kartı falan hiç sıcak olmuyor. Sadece işlemci çok ısınıyor, kasaya elimi koyduğumda serin bir hava var.

Kasanın önü açık değil. Belki bundan dolayı olabilir. Hava alamıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı