Kullandığınız ekran kartını yorumlayın

Palit RTX 3060 O.C.

İşlemcimin yetersiz kalması yüzünden tam performansla kullanamasamda çok memnunum. BF 2042-5, RDR2 gibi ağır oyunlarda gayet güzel performans veriyor. 3060 olduğu için ve palit olması sebebiyle ısı çekincelerim vardı kartı alırken. Ancak sıvı soğutma bağırıyor fanlar son hız olmuş az kaldı pc havalanacak ama kart ısınmıyor. 65 derece üstü görmüyorum kolay kolay. Tavsiye ederim. (Ben 7000 liraya almıştım. Şuan 14.400 lira. Aldığımda da indirimliydi, her gece sarılıp yatıyorum kartıma ☺️. )
 
Gigabyte 1660 Super Gaming OC, 3 fanlı model. Sessiz ve serin çalışmasını seviyorum, NVENC kodlayıcısı 2080ti ile bile aynı, bu da çok sevdiğim bir özellik. Kartın limitlerini zorlayacak oyunlar oynamıyorum, ama mining yaparken bana güzel para getirdi, seviyorum diyebilirim. Tasarımı da gayet güzel, arka plakası plastik olmasaymış çok daha iyi olurmuş, ama öyle olsaydı Aorus modelinin bir anlamı kalmazdı.
Bu ekran kartının ardından iki model daha kullandım, onları da yorumlayayım.

1. Zotac GTX 1070 Founders Edition
Bu karta geçiş yaptığımda performans olarak bir düşüş yaşamadım, ve zannımca kartın görüntüsü daha iyiydi. Tek sıkıntısı önceki kartıma göre hem daha sesli, hem de daha sıcak çalışıyor olmasıydı. Ayrıca, bu çoğu kişi için bir eksi olmasa da hem oyun hem de mining yapan kullanıcılar için 1660 Super'e göre çok daha kötü bir tercih. Daha düşük MH almasının yanında daha yüksek güç harcıyordu.

2. Asus Dual RTX 3060Ti V2 OC
Şu an bu kartı kullanıyorum ve çok memnunum. Kart sessiz çalışıyor, mining yaparken aynı anda LoL, Valorant gibi oyunları FPS kaybı yaşamadan oynayabiliyorum ve hala eski kartlarımdan daha çok kazandırıyor. Oyun oynamıyorken 43MH/s alırken oyun oynarken 34-36MH/s alıyorum. Kartın tek sıkıntısı "Subtle Lighting" dedikleri o şerit. Bu ışığın rengi değişmiyor, sürekli mavi-pembe olarak duruyor ve efektli bile değil, dümdüz ışık yani. Bilgisayarı kapatırken kırmızıya dönüyor bu ışık, ama bilgisayar açıkken değiştiremiyorsunuz. Kasamdaki diğer ışıklar kırmızıyken bu şeritin mavi/pembe olması biraz sinir bozucu, bu ışığı kapatamamak daha da sinir bozucu ama yapacak bir şey yok. İleride Gigabyte Vision, EVGA FTW ya da Aorus Elite modeli ile değiştirmeyi düşünüyorum.
 
Vega 3 ve Radeon 535 kullanıyorum. Bilgisayara pek zaman ayıramadığım için asıl sistemimi sattım. Şu anda sadece LoL, Paladins, Stardew Valley GTA V gibi basit düzeyde oyunlar oynuyorum. Daha hiç bir kusurunu görmedim memnunum.
 
RX560.
Performansı çok iyi ama oyunlarda heleki sıcak mevsimlerde ekran kartı aşırı derecede ısınıyor ve 80 cleri görüyor ısınma problemi dışında başka sorunum yok gayet iyi bir ekran kartı.
 
Vega 8 2 GB APU

Önüme gelen her oyunu indirip oynadım ve üzmüyor. GTA 5, ETS 2, MC, Valorant, CS, FH5, R6, BF1 ve Assetto Corsa hiçbirinde kasma donma yok mis gibi oynuyorum. RDR2 20-25FPS oynattırdı bana. Witcher 3 çözünürlük hatırlamıyorum Low 35-40-30 arası gidip geliyordu.
 
Tank gibi kart 30.2cm. Çok seviyorum hem ısınmıyor hem güçlü sadece CW'si var o da yaşından dolayı galiba.
 
HD Graphics 520, patates. Üstelik 8 GB RAM ve 5400 RPM HDD nedeniyle performans düşüşleri oluyor.

İnşallah yazın yeni bilgisayar toplayacağım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı