Krita; Krita gerçekten çok kullanışlı, süper çizim yapma aracıdır. Üstüne tanımam. Yıllardır kullandığım, çok memnun kaldığım bir yazılım. Kullanıyorum hala.
Çünkü kurulumu bile yok, direkt kullanabilme şansınız var yani. O zahmetsiz bir araç.
KdenLive; Çok bir video editörü. Biraz arayüzü kötü ama kullanım açısında çok pratik ve kolay. Hiç zorlanmadan cut, efekt atabilrsiniz. Bunu da çok kullandım ve kullanıyorum hala.
ssh; Bu komut ile sunucunuza bağlanıp, ayar çekebilirsiniz. ssh root@ipAdresiniz yazıp, kolayca sunucunuza bağlanabilirsiniz. Bu kadar basit olmasından ötürü, çok kullanışlıdır.
Fluent Reader; YouTuber'ları, Technopat'ı, başka forum sitelerini, haber sitelerini, blogları ve aklınıza. gelebilecek birçok şeyi, tek bir yerden takip etmenize yaran bir RSS yazılımı. Modern tasarımı olması da çok iyidir.
VSCode; Bence bundan iyi bir kod editörü yok dünyada.
Menu Editor (MenuLibre); Uygulamaları, uygulama kategorilerinin kısayollarını düzenlemeye ve kısayol oluşturmaya olanak sağlayan, arayüzü güzel bir yazılımdır.
Genymotion; Kullanımı yine basit, ücretsiz bir Android Emülatör. Tek eksiği Xbox kontrolcüsü bağlanmıyor yani. Denedim çok uğraştım, yapamadım. Genelde bayağı hızlı açıldığından ve bir sürü cihazın temel ekran yapılandırması olduğundan, oyun ve yazılım geliştirme de çok iyi diyebiliriz. Çünkü aynı temel Android'den bir sürü cihaz oluşturmanıza olanak sağlıyor.
Kron4ek Wine Sürümleri; Ben bunu şöyle tanımlarım, orijinal Steam Proton'u mesela direkt Lutris'de kullanabilirsiniz. Ya da başka özelleşmiş diğer Wine sürümleri de vardır. En güncel Wine sürümlerini bile Lutris'in runnler'ına ekleyebilrsiniz ve sisteminize Wine yüklemeye de gerek olmaz.
XDM; Bir indirme yöneticisi.
JDM; Başka bir indirme yöneticisi ve indirme yöneticileri arasında en gelişmiş olanıdır.
Evince; Sadece bir okuyucu ama böyle sade, böyle güzelini göremedim daha.
Okular; Yeni keşfettiğim PDF görüntüleme ve düzeneleme aracı. Evince'de gelişmiş. İkisi de sistemde durması iyi olur zaten, yer kaplamıyorlar bile.
Draw IO: Gelişmiş diyagram ve akış şeması oluşturma aracıdır. Diyelim çalışma planı yapacaksınız, algoritma adımlarınız şekillendirecekseniz ya da proje yapacaksını, Draw IO bunları görselleştirme de çok yardımı olur.
Geary; Geary çok güzel bir email istemcisidir. Çok sade ve çok kullanışlı, sistem bildirimlerinde yeni postalarını gösterir. Üzmez sizi.
Slimbook Battery Optimizer; Tıpkı Windows'taki gibi görev çubuğunda güç planı seçmeye yarayan bir güç planı uygulayan program. Laptoplar için güzel ve pil ömrünü uzatabiliyor günlük kullanımda.