Kumar nasıl bırakılır?

S.Aslan

Picopat
Katılım
6 Ağustos 2022
Mesajlar
107
Çözümler
3
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir arkadaşımın yanımda blackjack oynamasıyla başladı her şey yaklaşık 3-4 yıldır aktif olarak kumar oynuyorum, bazen kendimi tutamıyorum kaybetsem de kazansam da devam ediyorum 1 2 ay önce kredi kartım patlamış vaziyetteydi. Oynamadım bir süre toparlandı tekrardan aynı hale dönüşmemek için ne önerirsiniz? Neler yapmam gerekli? Bu illetten kurtulmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kumar oynadığınız ilk günden itibaren bugüne kadar toplam kaybettiğiniz değeri hesaplayın. Diğer arkadaşların dediği gibi anlık kazancın getirdiği mutluluğa kapılmayın. Kendinizi birkaç gün oynamayacağım diye sınırlayın.

Verebileceğim en iyi tavsiye çevrenizi değiştirin. Üzüm üzüme baka baka kararır.
 
Kumarın bağımlılığı olmaz. İnsanlar bir şeylere bağlanmak istediği zaman bağımlılık sanar. Bir de kolay yoldan para kazanmak tatlı gelir ve aç gözlülükten hep daha fazla kazanmak istedikleri için bırakamazlar. Her şeyini kaybedecek düzeye gelenler zaten akılsızın önde gidenidir. Kaybettiklerini geri kazanmak için tekrar oynar, yine kaybederler. Keyif için küçük miktarlarda oynanabilir. Ondan ötesi yok.

İlla gerçek anlamda kumar oynamak zorunda değilsin. Governor Poker 2 vb. türü oyunlar oynayarak kumar oynama ihtiyacını gayette giderebilirsin. Hem eğlenir, hem de para kaybetme durumunda kalmazsın. Bu seçeneklere rağmen hala gerçek olarak oynamak istiyorsan başına gelen her şeyi hak etmiş olursun. O zaman senin durumun kumar sevdası olmaz, para sevdası olur. O yolun sonu da belli.
 
İlk başlarda çok tatlı gelmeye başladı kazanç sonuçta 1000 yatırıp 7000 yapıp çekmek çok hoş havadan geldi gibi oluyor ama bir yerden sonra kazandığını ve daha fazlasını yatırıyorsun ne kazı kazan ne iddia hepsi bir ayağı kendimi avutmak için telefona farklı farklı oyunlar indirdim ama maalesef avutmuyor.
 

Geri
Yukarı