Kuran'ın Türkçesi ile Arapça arasında fark olur mu?

Hem de çok fark olur. Sonuçta çevirenin yorumu dahil oluyor. Ben bazı kavramları kendi ideolojime göre manipüle ederek çevirebilirim örneğin; bu, Kuran'ın evrensel olmadığını göstermez, benim yalan söylediğimi gösterir, bu kadar basit ve çevirlerin çoğunda da zaten bu sorun var. Örneğin "huri" mesleesi, Elmalılı da dahil olmak üzere çoğu çevirmenin farkında olarak ya da olmayarak kendi bakış açılarıyla yaptıkları hatalara dayalıdır. Edip Yüksel'i tavsiye ederim; neyi neden o şekilde çevirdiğini, kelimelerin kökenine inerek açıklıyor.

Bu site çok kullanışlı. Okurken gerçek zamanlı olarak her ayeti, diğerlerinini çevirisiyle de okuyup karşılaştırabiliyorsunuz.

Hiçbir farkı yok hocam. Ha arapça okumuşsun, ha türkçe.

Arapça olmalı ve arapça okunması gerektiğini savunan kişiler. O zaman duanızı arapça edin. Türkçe dua etmeyin.

Ezanında zaten türkçe olması gerekiyor. Ama geri kafalılar olduğu için hala arapça okunuyor. Her gün, anlamını bilmediğim bir şeyi, duymaktan rahatsız oluyorum.
Arapça dili bilebilsek onu da öyle yapacağız. Ama maalesef.
Ama geri kafalılar olduğu için hala arapça okunuyor.
Siz belli ki ezanların Türkçe okutulduğu vakit, ÖZELLİKLE DE ÖZEL KURUM VE KURULUŞLARDA KADINLARA BAŞÖRTÜSÜNÜN YASAKLANDIĞI ZAMANDA yaşamamışsınız.

Arapça dili bilebilsek onu da öyle yapacağız. Ama maalesef.

Siz belli ki ezanların Türkçe okutulduğu vakit, ÖZELLİKLE DE ÖZEL KURUM VE KURULUŞLARDA KADINLARA BAŞÖRTÜSÜNÜN YASAKLANDIĞI ZAMANDA yaşamamışsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evde Şaban Piriş adında yazarın yazdığı Türkçe buldum. Biraz araştıracağım uygun değilse internetten okuyacağım (Sizlerin önerdiği sitelerden) Ya da başka satın alacağım.

Herkese teşekkür ediyorum İyi Sosyaller.

Türkçesini okuyabilirsiniz hocam. Bir sakıncası yok. Arapça okumak zorunda değilsiniz.

Türkçesini okumak da, günah bir şey de değil. Çünkü bizim ana dilimiz Türkçe.
Arapça okunuşunu olduğu gibi Türkçe okumak mekruhtur. Okumayın. Ama mealini istediğiniz gibi okuyabilirsiniz. Sakınca yok.

Arapça okunuşunu olduğu gibi Türkçe okumak mekruhtur. Okumayın. Ama mealini istediğiniz gibi okuyabilirsiniz. Sakınca yok.

Beni başkasının konuştuğu ana dili, arapça, ilgilendirmiyor ve arapça bir şey duymak zorunda değilim. Önemli olan neye inandığımızdır. Hangi dilde konuşursak, konuşalım. Allah zaten bizim ne dediğimizi biliyor. Araplar'da üstün bir varlık değildir. Ben araplara mı kulluk ediyorum ki arapça konuşayım? Allaha kulluk ediyorum. Zaten islamı, Türkçe olarak öğrenemediğimiz için, şuan cezasını çekiyoruz. 10 - 20 yıl sonra, ülke de bir tane Türkçe konuşan kalmayacak. Ülkemiz sessiz sessiz, araplar tarafından işgal ediliyor. Elini kolunu sallayan ülkeye giriyor. Halk da bunlara arapça konuştuğu için ve müslüman olduğu için sesini çıkartmıyor.

Son düzenleme:
Hiçbir farkı yok hocam. Ha Arapça okumuşsun, ha Türkçe.

Arapça olmalı ve Arapça okunması gerektiğini savunan kişiler. O zaman duanızı Arapça edin. Türkçe dua etmeyin.

Ezanında zaten Türkçe olması gerekiyor. Ama geri kafalılar olduğu için hala Arapça okunuyor. Her gün, anlamını bilmediğim bir şeyi, duymaktan rahatsız oluyorum.

Bu arada kanka ben de senin gibi düşünüyordum ama neden öyle dediklerini anladım. Ezan Türkçe olmalı bence de ama kuran olmamalı. Çünkü zaman içinde mealler değişime neden olabiliyormuş. Kuranın alfabesi Arapça olsa da farklı bir dili varmış. Arap bir arkadaşıma sorduğumda kuranı okuduğunda çok anlamadığını söyledi. Demek istediğim Türkçeye geçtiği zaman tefsirli olacak ve bu hemen olmasa da değişime neden olabilir diye Müslüman'lar istemiyormuş. Yoksa zaten yaratıcı bunu herkes anlasın okusun diye gönderdi. Sadece araplar için değil ki.

Yok su hoca efendi, bu haci baba, obur ustad hazretleri falan binlerce ceviri var. Hepsinin takibini yapamazsin, mumkun degil. Güvenilir olabileceğine inandigin bir ceviri oku, anlamaya calis.

Pek takmamissin ama Elmalili Hamdi bos bir oneri degil, Ataturk Turkiyesi'nin bir mirasi sayılır. Ataturk'un bizzat istegi uzerine ceviri yapildi diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı