Kurban Bayramı'nı seviyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende tam mesajı arıyordum. Görsem tepki gösterirdim. Ama diyeceğim bir şey var. Şeriatçıların istediği Müslüman'lık dinimizde yok. İslam'ı öyle sanmayın lütfen. Şeriat meselesini "Dinde zorlama yoktur." ayetinde yalanlanıyor. Dinde zorlama yoksa zorla Müslüman etmezler değil mi? Neyse konudan sapmayalım. Tek istediğim İslam'ı Arap inancı haline getirmeyin. Dinimizin peygamberi bile Arapları sevmezmiş.

Arapları sevmezmiş kısmı pek doğru olmamış. Peygamber de Arap değil mi? Arapları neden sevmesin? Eğer kast ettikleriniz kötü olanlar ise biraz daha açık olarak yazmanız daha iyi olurdu.
 
Çok fazla deniliyordu öyle. İnsanlar öyle düşünebilir. Mesajım doğru olmayabilir de haklısınız. Ama çoğu hocamdan öyle duydum ben. Araplar pis ve hoş insanlar değillermiş. Kendi ırkı olmasına rağmen Peygamber efendimiz sevmiyormuş diye duydum çok kez.

İyi de İslam'a göre sonradan en azından Mekke ve Medine de yaşayanların birçoğu Müslüman oluyor sevmemesi bayağı saçma olurdu. Böyle bir şeyin olduğunu da sanmıyorum.
 
İyi de İslam'a göre sonradan en azından Mekke ve Medine de yaşayanların birçoğu Müslüman oluyor sevmemesi bayağı saçma olurdu. Böyle bir şeyin olduğunu da sanmıyorum.
Aynen ben de sanmıyorum. Bu 'Atatürk Türkleri sevmezdi' demek gibi bir şey olmuş.
Dediğim gibi bunlar duyduklarım şeyler. Araplar abdest alırken falan çıplak ayak dolaşırlarmış, abdest aldıktan sonra almasına rağmen çıplak ayak bir şekilde pis yerlere basarlarmış. Öyle duydum tekrar söylüyorum. Ben Türkiye'deki asılsız hocaların yalancısıyım 😇
 
Akrabalarımın çok zengin olmasından ötürü bayılıyorum. Et konusuna girmeyeceğim bile, lor peyniri dışında protein alıyor vücudum. Severim. :)
 
Elimizde çok fazla o zamana kadar olan bir kaynak olmadığı için o zamanın kültürü ile bu zamanın Arap kültürünü de bilmiyoruz.
 
Hayır. Müslüman bayramları, bizim bayramımız değil.

Seküler devletlerin dini bayramları olmaz.
Soru kurban bayramını seviyor musunuz yanlız, kurban bayramı kimlerin bayramı değil.

Kurban Bayramında sokak pişirilen kelle paça kokusu. 🤢🤮🤮🤮
Benim bayramla alakam yok bende o iğrenç kokuyu çekmek zorunda kalıyorum.
Kurban Bayramı'nda kurbanlar eskisi gibi pis ortamlarda kesilip mahalleyi kokuya bulamıyor, hatta hiç koku olmuyor. Herkes belli yerlerde kestirip, geri kalan işlemleri evinde yapıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı