Kurtlar vadisi vs Ezel

Bence de KV, Ezel kendi başında bakınca fena değil ancak yan yana koyunca biraz absürt oluyor. Örnek vermek gerekirse, aradaki geçiş sanki "zevk alarak oynadığımız bir Ubisoft açık dünyasından GTA'ya geçmişiz de bir ferahlama hissi gelmiş" gibi oluyor.

Kurtlar Vadisi genel olarak çok kalitesiz görünüyor gözüme, oyunculuk olsun mekan tasarımları olsun. Ezel oyunculuk olarak açık ara önde, Kenan İmirzalıoğlu'nun oyunculuğu eleştirilebilir ama Ramiz Karaeski (Tuncel Kurtiz) ve Kenan Birkan (Haluk Bilginer) karakterleri şahane oynanmış. İkisi de en beğendiğim yabancı veya Türk dizisi değil ama Ezel bu karşılaştırmayı açık ara alır.

Kurtlar Vadisi genel olarak çok kalitesiz görünüyor gözüme, oyunculuk olsun mekan tasarımları olsun. Ezel oyunculuk olarak açık ara önde, Kenan İmirzalıoğlu'nun oyunculuğu eleştirilebilir ama Ramiz Karaeski (Tuncel Kurtiz) ve Kenan Birkan (Haluk Bilginer) karakterleri şahane oynanmış. İkisi de en beğendiğim yabancı veya Türk dizisi değil ama Ezel bu karşılaştırmayı açık ara alır.
İşte senin Kurtlar Vadisini izlemediğin burdan belli. Daha içindeki bunca usta oyuncuyu barıdıran,devasa oyuncu kadrosunu bilmiyorsun.Sırf Necati şaşmaz oyuncu değil diye diğer bütün oyuncuları hiçe saymış oluyorsun.Oysaki KV deki çoğu oyuncular tiyatro kökenli ve ödül almış oyuncular.İzlemediğin dizi hakkında karşılaştırma yapmak bence saçmalık

Kurtlar Vadisi Oyuncuları;

Süleyman Çakır (Oktay Kaynarca)
Aslan Akbey (Selçuk Yöntem)
Polat Alemdar (Necati Şaşmaz)
Elif Eylül (Özgü Namal)
Memati Baş (Gürkan Uygun)
Abdülhey (Kenan Çoban)
Doğu Eşrefoğlu (Altan Akışık)
Pala (Yüksel Arıcı)
Kirve (Ali İpin)
Tilki Andrei (Orhan Edip Ertürk)
İplikçi Nedim (İsmail İncekara)
Duran Emmi (Kurtuluş Şakirağaoğlu)
Seyfo Dayı (Nihat Nikerel)
Halil İbrahim Çapa (Sönmez Atasoy)
Tuncay Kantarcı (Osman Wöber)
Cerrahpaşalılar
Erdal Kömürcü (Sefa Zengin)
Abuzer Kömürcü (Muhammed Cangören)

Ve

Mehmet Karahanlı (Zafer Ergin)
Kılıç (Atilla Olgaç)
Laz Ziya (İstem Betil)
Hüsrev Ağa (Baykal Saran)
Testere Necmi (Tarık Ünlüoğlu)
Nizamettin Güvenç(Aydoğan Semizer)
Samuel Vanunu (Nişan Şirinyan)
Tombalacı Mehmet(Haldun Boysan)

Konuk Oyuncular; Andy Garcia, Sharon Stone, Rauf Denktaş

Ezel Oyuncu Kadrosu;

Ezel (Kenan İmirzalıoğlu)
Kerpeten Ali (Barış Falay)
Cengiz (Yiğit Özşener)
Eyşan (Cansu Dere)
Ramiz Karaeski (Tuncel Kurtiz)
Kenan Birkan (Haluk Bilginer)
Serdar Tezcan (Salih Kalyon)
Tevfik Zalim (Sarp Akkaya)
Temmuz (Riza Kocaoğlu)

Konuk Oyuncular; Kıvanç Tatlıtuğ

Kurtlar vadisi izleyenleri bilir,bu oyuncuların ne kadar iyi oynadığını.Necati Şaşmaz hariç çoğu isim tiyatro kökenli olmakla beraber ödül almış oyunculardır.Ve rollerini çok iyi oynamıştır.Ve şu da bir gerçektirki Ezelden Ramiz Dayı'yı çıkarırsan Ezel yok olur,Kurtlar Vadisinden kimi çıkarırsan çıkar yine Kurtlar Vadisidir. her karakteri ayrı dizi olacak kalitededir.Örnek Abuzer kömürcü ile Zürriyetsiz Erdal Breaking Bad dizisine esin kaynağı olmuştur.

Not:Ezelde ki oyuncularda rollerini çok iyi oynamış ve hakkını vermiştir.Burada sadece iki dizi arasında karşılaştırma yapılmıştır.İki diziyide izlemiş biri olarak iki dizide çok güzel dizilerdir.İkiside Benim için efsanedir.Ama Bana göre Kurtlar Vadisinin Eşi benzeri daha gelmemiştir.

Genel olarak Türk dizilerinin kalitesinin aşırı düşük olmasından dolayı izlemiyorum. Kurtlar Vadisi ve Ezel'de özel değiller. Film serisi olarak belki izlenebilirler ama dizi olarak vakit kaybılar.

Katılıyorum. Türkiye'deki diziler, yabancı dizilere kıyasen geride kalıyor. Fakat Türkiye dışına çıkabilmiş dizilerde var. Onlara elbette başarısız demiyorum. Ama dizi atmosferleri ve senaryoları, dizilerimizin çok üstünde.

İşte senin Kurtlar Vadisini izlemediğin burdan belli. Daha içindeki bunca usta oyuncuyu barıdıran,devasa oyuncu kadrosunu bilmiyorsun.Sırf Necati şaşmaz oyuncu değil diye diğer bütün oyuncuları hiçe saymış oluyorsun.Oysaki KV deki çoğu oyuncular tiyatro kökenli ve ödül almış oyuncular.İzlemediğin dizi hakkında karşılaştırma yapmak bence saçmalık

Kurtlar Vadisi Oyuncuları;

Süleyman Çakır (Oktay Kaynarca)
Aslan Akbey (Selçuk Yöntem)
Polat Alemdar (Necati Şaşmaz)
Elif Eylül (Özgü Namal)
Memati Baş (Gürkan Uygun)
Abdülhey (Kenan Çoban)
Doğu Eşrefoğlu (Altan Akışık)
Pala (Yüksel Arıcı)
Kirve (Ali İpin)
Tilki Andrei (Orhan Edip Ertürk)
İplikçi Nedim (İsmail İncekara)
Duran Emmi (Kurtuluş Şakirağaoğlu)
Seyfo Dayı (Nihat Nikerel)
Halil İbrahim Çapa (Sönmez Atasoy)
Tuncay Kantarcı (Osman Wöber)
Cerrahpaşalılar
Erdal Kömürcü (Sefa Zengin)
Abuzer Kömürcü (Muhammed Cangören)

Ve

Mehmet Karahanlı (Zafer Ergin)
Kılıç (Atilla Olgaç)
Laz Ziya (İstem Betil)
Hüsrev Ağa (Baykal Saran)
Testere Necmi (Tarık Ünlüoğlu)
Nizamettin Güvenç(Aydoğan Semizer)
Samuel Vanunu (Nişan Şirinyan)
Tombalacı Mehmet(Haldun Boysan)

Konuk Oyuncular; Andy Garcia, Sharon Stone, Rauf Denktaş

Ezel Oyuncu Kadrosu;

Ezel (Kenan İmirzalıoğlu)
Kerpeten Ali (Barış Falay)
Cengiz (Yiğit Özşener)
Eyşan (Cansu Dere)
Ramiz Karaeski (Tuncel Kurtiz)
Kenan Birkan (Haluk Bilginer)
Serdar Tezcan (Salih Kalyon)
Tevfik Zalim (Sarp Akkaya)
Temmuz (Riza Kocaoğlu)

Konuk Oyuncular; Kıvanç Tatlıtuğ

Kurtlar vadisi izleyenleri bilir,bu oyuncuların ne kadar iyi oynadığını.Necati Şaşmaz hariç çoğu isim tiyatro kökenli olmakla beraber ödül almış oyunculardır.Ve rollerini çok iyi oynamıştır.Ve şu da bir gerçektirki Ezelden Ramiz Dayı'yı çıkarırsan Ezel yok olur,Kurtlar Vadisinden kimi çıkarırsan çıkar yine Kurtlar Vadisidir. her karakteri ayrı dizi olacak kalitededir.Örnek Abuzer kömürcü ile Zürriyetsiz Erdal Breaking Bad dizisine esin kaynağı olmuştur.

Not:Ezelde ki oyuncularda rollerini çok iyi oynamış ve hakkını vermiştir.Burada sadece iki dizi arasında karşılaştırma yapılmıştır.İki diziyide izlemiş biri olarak iki dizide çok güzel dizilerdir.İkiside Benim için efsanedir.Ama Bana göre Kurtlar Vadisinin Eşi benzeri daha gelmemiştir.
Kurtlar Vadisi'ni baştan sona izlemedim ama televizyonda bazı bölümlerini ve YouTube üzerinden bazı sahnelerini izledim. Testere'nin annesini kestiği sahneyi, Çakır'ın hapishane sahnelerini falan gördüm. Hikayesi hakkında pek bilgim olmadığı için genel olarak yargılayamam evet ama oyunculuk ve gerçekçilik (hikaye gerçekçiliği değil oyuncu rol gerçekçiliği) olarak benim gördüğüm Ezel daha iyi. Kurtlar Vadisi'nde önemli isimlerin olduğunu ve Ezel'den daha fazla sayıda olduklarını biliyorum ama Ezel'deki oyuncuların daha iyi oynadığını düşünüyorum.

Bu video atıyorum ve gidiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Örnek Abuzer kömürcü ile Zürriyetsiz Erdal Breaking Bad dizisine esin kaynağı olmuştur.
Ne?
Bu video atıyorum ve gidiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Saçma video. Objektif değil, vadideki hiçbir saçmalığı anlatmamış.

Ne?

Bu video'a objektif demeyen adam yani :D. Gayet güzel bir video bu arada güzel bir şekilde karşılaştırma yapılmış. Ezel Kurtlar Vadisi'nin yanına yaklaşamaz bile.

Video'da denildiği gibi Ezel zaten 2. sezona girmeden hikaye bitti yardıma Tuncel Kurtiz yetişti. Tuncel Kurtiz olmasaydı her şey daha farklı olabilirdi.

Ne?

Erlik gibi bir kanalada objektif değil demessin.Videoda herşeyi anlatıyor doğrusunu yanlışını,Ve elbette bir dizi izlediğimiz için her dizide olduğu gibi bu tarz dizilerde de saçmalıklar olur.Ama bu dizinin kötü olduğunu göstermez.Ezelinde saçmalıkları vardır,Vadininde önemli olan senaryosu ve seni içine sokan atmosferi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı