Kutulu oyun hala alır mısınız ?

Koleksiyon için almayı tercih ederim. Ancak kutulu oyunlar maalesef dijitale göre -indirimler hariç- daha pahalı.

PS3'ümdeki bütün oyunlarım kutuluydu, sanırım arşivde yaklaşık 50 oyun var. Bir ara arşivden tozunu alıp, gün yüzüne çıkarmak lazım :)

1997'den beri oyun oynayan biri olarak kutulu oyunların yerini dijital satışa bırakması beni en rahatlatan şey oldu bugüne kadar. Kutulu oyunun çöpten farkı yok gözümde, dijital olandan daha ucuza bile satsalar almam. Hatta orjinal aldığım bir çok oyunun dijitali çıkınca direkt çöpe attım :) Kalanlar da henüz steam gibi platformlara gelmemiş olan veya benim geldiğinden haberim olmadığı oyunlar. Onlara da steam gibi sağlam bir yerden ulaşabildiğim gün hepsini atacağım.

Uygun fiyata denk gelirse tabiki alırım. Zaten artık kutulu oyunlar Steam den aktifleştiriliyor. Sonuçta dijital ile aynı hesaba geliyor. Tek fark indirme derdi yok ve dedigin gibi hatırası kalıyor. Bende hala masamda BF2 ve Red Alert 2 kutusu duruyor. :D Çocukken almıştım.

Kutulu oyun arşivliktir daima nostaljisi vardır, bir ömür boyudur.

Bu olay neye benziyor biliyor musunuz? Plak biriktirip pikaptan ve YouTube'dan -veya Spotify'den artık ne derseniz- müzik dinlemek gibi bir şey aslında, birisinde pikaptan dinliyorsun diğerinde dijital ortamdan. Bu tarz şeyler buram buram nostalji kokuyor yemin ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı