Kuzenime dava açabilir miyim?

Merhaba. Bugün benden yaşlarca büyük olan kuzenimle (23 yaşında) bir kavga ettik. Olay şu; Steam'den bir sürü yayın açma isteği ve mesaj göndererek beni rahatsız etti. Ben de onu sadece bir kez "l*n" kelimesini kullanarak uyardım diye bu konularda hassas olan babama mesajlarımı yolladı + bazı sahte mesajlarımı yolladı (fake WhatsApp uygulamaları ile ayarlamış). Attığı fotoğraflarda ona sayısız hakaretler ediyordum ama öyle bir şey yapmamıştım gerçekte. Instagram hikayesinde beni etiketleyerek bir sürü küfür yazdı. O hikayesinden sonra birkaç yaşı büyük arkadaşı da Instagram hesabıma mesaj atarak şahsıma çok fazla hakaret etti. Bazı kızdığı insanları da depremzedeler ile dalga geçti diye paylaşıp milleti onlara kışkırtıyordu. Bana da muhtemelen aynısını yapmıştır. Instagram hesabıma hala arada bir küfürler geliyor sahte hesaplardan (kendisi mi yapıyor farklı insanlar mı bilmiyorum) ve kendisi de bana WhatsApp'tan birkaç hakaret etti. Ben, onun bana yaptıklarından katlarca fazlasını yapabilirim ancak hala saygımı bozmamayı tercih ediyorum. Babam da ilgilenmez zaten. O senin büyüğün istediğini der ama sen diyemezsin diyor.

Bu arada tüm sülalemiz onun akli dengesinin bozuk olduğunu söylüyor (yani dengesiz biri, onun dışında sorunu yok diye biliyorum). O yüzden konuşarak anlaşmaya çalışamam ve olayın o kısmını çoktan geçtik. Yaptıklarını ağır şekilde ödetmek istiyorum.

Şimdi size sormam gerekenleri sorayım.
1) Dava süreci nasıl işler?
2) Sonuçsuz kalır mı?
3) Sizce dava açmak bu olay için gereksiz mi?
Teşekkürler.
Aç davayı gitsin istersen.
 
Bunu bilmiyordum hiç.
Yok hocam dava açmak ücretsizdir zaten. Belirli bir miktar kağıt ücretleri olur ki o davadan sonra kaybeden kişi öder genelde. Avukat ise tutamayacaksa müvekkil devlet kendisi atar. Mahkemeden önce anlaşma seçeneği sunulur. Kabul edip etmemek müvekkildedir. Etmezse mahkeme açılır taraflar dinlenir gerekirse bilir kişiye gidilir vs ama Eğer konu sahibinin dedikleri doğruysa Manevi Tazminat ve Hakaret davası açabilir. İşin içerisine sahte deliller gireceği için de iş uzar. Kendisi reşit olduğu için masumiyet karinesine de başvuramaz davalı. Yani bu şekilde güzel bir dava ama son sözü Mahkeme söyler.
 
Akli dengesi yerinde değil bence boşa uğraşmış olursunuz. Zaten ceza falanda almaz unutun gitsin yaşanmış bir saçmalık.
Hocam raporu yoksa gayette sonuç alır ceza da alır. Hiç olmazsa siciline işlenir ne adam akıllı iş bulabilir ne hayat kurar. Bence yapılmalı
 
Hocam raporu yoksa gayette sonuç alır ceza da alır. Hiç olmazsa siciline işlenir ne adam akıllı iş bulabilir ne hayat kurar. Bence yapılmalı
Tabii denenebilir ancak ben bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Arkadaşın zamanı var ise uğraşsın tabii ki. Hiç olmazsa korkar belki ifade falan verirken. Şahsen ben ilk seferinde baya korkmuştum :D .
 
Merhaba hocam eğer dava açarsanız süreci paylaşabalir misiniz?
Hocam babamı ikna etme aşamasındayım henüz. Kesin bir şey yok onu söyleyeyim.

@Furkan Teymullah Pek inandırıcı gelmedi ancak olaylar gerçek ise kuzeninizi dava etmekten ziyade ailesiyle görüşüp bir piskoloğa yönlendirilmesini sağlayın. Böyle saçma bir olayı dava edip bir de kazanınca elinize hiçbirşey geçmez. Aylarca mahkemelerde sürüneceğinize bir insanlık yapıp kuzeninize yardım edin.
Merak etmeyin gelip troll konu açmak ile uğraşamayacak kadar yoğunum hocam.
 
Çok çelişkili konuşuyorsunuz. Karşıdaki normal bir insan değil. 23 yaşındaki birinin daha reşit olmayan bir çocuğa bu denli kafayı takmış olması imkansız. Yani ya konuyu açan arkadaşın bize vermediği detaylar var ya da karşıdaki kişi ileri derece bir hastalık yaşıyor. Böyle bir insanı dava ile korkutabilir misiniz? Bu kişiyi hapse atmak ya da tazminat verdirtmek neyi değiştirir? Yapılması gereken açıktır. Madem bu insanlar akrabalar o halde ebeveynler oturup bu konuyu ciddi ciddi tartışmalıdır. Bu her iki taraf içinde en sağlıklı karar olacaktır. Kimsenin kendi hırslarına yenilip de saçma sapan davalarla uğraşmasına lüzum yok. (Hafif sert konuştum kusura bakmayın, fikrinize elbette saygı duyuyorum. Takdir konuyu açan kişinindir iyi sosyaller.)
Hocam dediğim gibi normal biri değil o yüzden size abartı geliyor konu. Her detayı sizler ile maalesef paylaşmayacağım ama konu gerçekten doğru.

Akli dengesi yerinde değil bence boşa uğraşmış olursunuz. Zaten ceza falanda almaz unutun gitsin yaşanmış bir saçmalık.
Hocam baya bi' sordum bizimkilere. Manyak değil dengesizmiş öyle diyorlar ama bence öyle değil :D.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı