İnceleme KZ AM01 Typ-C AUX DAC+AMP

Ürün elime yeni geçti yarım saat kullanımdan sonra şu yorumları yapalirim.

Küçük boyutuna rağmen büyük sürücülü kulaklıkları besleyebilecek kabliyette DAC ve AMP çipleri ayrılar birçok çeviricide bunlar tek çip üzerinden gerçekleşiyor burada artı verebilirim.

Malzeme kalitesi oldukça iyi dandik bir plastik, örgü ve alüminyum yok.
İbosso ve fioo kadar premium hissettirmiyor ama Ugreen, Baseus gibi markalardan da daha iyi geldi bana malzeme anlamında.

Ses konusuna gelirsek 16 bit ve 24 bit şarkılarda test ettim 32 Bit oynatabilme kabiliyeti var ama bende böyle şarkılar yok bulmakda çok zor genel olarak Opera kayıtları falan oluyor bunlar pek de tarzım değil zaten neyse ses çevirme işini gayet başarılı şekilde yapıyor laptop ve telefon çıkışına göre farkı ayırt edilebiliyor rahatlıkla.
Amfi tarafını da şöyle diyebilirim kulaklığımı hem BT hem de kablolu kullanılabiliyor normalde kabloyla düz şekilde bir bağladığımda ses konusunda telefon besleyemediği için ses kötü gibi geliyordu şu an da her şey daha iyi oldu hatta sesi fullersem sürücüleri patlayabilirmişim gibi bir his var o yüzden %65-70 gibi seviyelerde şarkıları dinliyorum ses desibel çok fazla artıyor.

Son olarak dip ses, tıslama vs. gibi şeyler yok. Bazı USB DAC'lar gibi ses de gecikme de yok bazı üreticiler anormal durumlara karşı ses kalitesini ayarlamak ve ses kalitesinden taviz vermemek için bilinçli olarak gecikme yapabiliyor 32 Bit veya 24 bit 96KHz+ şarkılar için gerekli olabilir de altındaki şarkılarda bunlar kadar fazla data olmadığından gerekli olduğunu düşünmüyorum benim içinde gereksiz bir şey yani gecikmeme olmaması beni mutlu etti şahsen.

Son düzenleyen: Moderatör:
JA11 800 TL daha fazla fiyata satılıyor. Ben 1100 TL'ye aldım KZ'yi. 800 TL buna değer mi? Odyofil değilim. Sadece yolculuklar esnasında müzikten keyif almak istiyorum. DAC neredeyse kulaklık fiyatına gelecek. O zaman da saçma bir ikili oluyor gibi.

Kz dongle alabilirsin kötü bir ürün değil sadece önerdiğim bir tık daha iyi.

JA11 güzel de şu anda fiyatı şişik. Ben 990 liraya falan almıştım.
1400 civarı olsa KZ'yi iade eder JA11 alırdım ben de. Halen alsam mı diyorum ama zaten çoğunlukla PC'de Fosi Audio K5 Mini DAC ses kartıyla tepe tepe kullanıyorum her kulaklığı. Yoldayken falan KZ idare eder o zaman sizin yorumlarınıza göre. JA11'in uygulaması olması da harika. Dİrekt çipe kayıtlı ses profili oluşturmak vs. Ama dediğim gibi öyle deli bir odyofil değilim. 800 TL ciddi bir fark şu anda.

Değmez bence. Yerinizde olsam KZ'nin üstüne 800 koymazdım.
Hocam şu anda Amazon değil de aynı satıcının kendi sitesi HESAUDIO'dan aldım ve kendileri FiiO distribütörleriymiş. 1700 TL'ye geldi 3 taksitle vade farksız.

Çünkü şöyle ince bir durum var. Kapalı metro ve benzeri telefon çekmeyen ortamlarda KZ'nin kendi silver type-c da kulaklık kablosu maalesef ciddi parazit yapıyor hatta bazen kitlenip çıkarmadığım sürece kulağı sağır edecek bir ses vermeye başlıyor. JA11, AM01'den daha iyi izolasyona, daha iyi donanıma ve telefon aplikasyonuna vs gibi donanımsal PEQ ayarı gibi özelliklere sahip olduğu için hazır taksit ve satıcı fiyatının uygunluğunu da bulmuşken daha ileri dönük bir yatırım yapmış oldum.

Artık bu üründe o parazit sıkıntısını yaşayacağımı hiç sanmıyorum.

Size hiç denk geldi mi böyle bir şey? Ben hep kulaklığın kendisiyle alakalı sanıyordum. Ama DAC nedeniyle oluyormuş bu durum. Telefon çekmediği zaman sinyal aramaya aşırı güç veriyor ve DAC çipini etkiliyor. JA11 öyle değildir umarım.

Hocam şu anda Amazon değil de aynı satıcının kendi sitesi HESAUDIO'dan aldım ve kendileri FiiO distribütörleriymiş. 1700 TL'ye geldi 3 taksitle vade farksız.

Çünkü şöyle ince bir durum var. Kapalı metro ve benzeri telefon çekmeyen ortamlarda KZ'nin kendi silver type-c da kulaklık kablosu maalesef ciddi parazit yapıyor hatta bazen kitlenip çıkarmadığım sürece kulağı sağır edecek bir ses vermeye başlıyor. JA11, AM01'den daha iyi izolasyona, daha iyi donanıma ve telefon aplikasyonuna vs gibi donanımsal PEQ ayarı gibi özelliklere sahip olduğu için hazır taksit ve satıcı fiyatının uygunluğunu da bulmuşken daha ileri dönük bir yatırım yapmış oldum.

Artık bu üründe o parazit sıkıntısını yaşayacağımı hiç sanmıyorum.

Size hiç denk geldi mi böyle bir şey? Ben hep kulaklığın kendisiyle alakalı sanıyordum. Ama DAC nedeniyle oluyormuş bu durum. Telefon çekmediği zaman sinyal aramaya aşırı güç veriyor ve DAC çipini etkiliyor. JA11 öyle değildir umarım.

Kullandığın telefon nedir ?

Honor cihazda kullanmıştım bir sorun yaşamamıştım onda.

Kullandığın telefon nedir ?

Honor cihazda kullanmıştım bir sorun yaşamamıştım onda.
S24 FE. UHQ Ölçekleyici de aktif. Özellikle telefon çekmemeye başladığı an eski hoparlörlerin ynında telefon çalar ya, öyle bir parazit sesi. Müzik keyfinin içine ediyor. Nadiren de ses yüksek frekansta bir takılıyor, ya küfredip kulaklığı fırlatman gerekiyor ya da kulaklığı telefondan sökmen.

S24 FE. UHQ Ölçekleyici de aktif. Özellikle telefon çekmemeye başladığı an eski hoparlörlerin ynında telefon çalar ya, öyle bir parazit sesi. Müzik keyfinin içine ediyor. Nadiren de ses yüksek frekansta bir takılıyor, ya küfredip kulaklığı fırlatman gerekiyor ya da kulaklığı telefondan sökmen.

Şuan Samsung cihaz kullanıyorum ama bunda deneme fırsatım olmadı.

Xıaomi ve honor cihazda bahse konu sorunlarla karşılaşmadım.

Şuan Samsung cihazımda jadeaudıo ja11 ve realtek alc 5686 dac çipi denendim bir sorun yaşamadım onlarda.
Belki dediğin olay vardır samsung cihazlarla alakalı olabilir.

Son düzenleme:
Ben dip ses sorunu yaşamadım.
50-100 binlik cihazda da sorun yaşayanlar olabilir.
Dip ses kullanılan kulaklığın düşük ohm değeriyle alakalı olabilir.

Sırf merak ettiğim için ürünü parçaladım uzun süredir kullanmıyorum. Ses konusunda hafifden bas karakterli gibi tam nötr de değil ama fiyat performans olarak iyi.
Almak istersen bunun yerine jadeaduıo JA11 öneririm.
Lehimleme konusunda bşlgim var dersen Realtek ALC 5686 DAC çipi öneririm kulaklığımı bununla lehimledim dongle ile uğeaşöak istemediğim için.

Lehimleme konusunda bilgim var ancak DAC çipini hangi formda nasıl lehimlediniz? Bilgi, görsel paylaşabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı