KZ ZSN Pro incelemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk olarak kulaklığın teknik detaylarından bahsederek başlayayım;

Hassasiyet: 112dB
• Empedans: 24Ω
• Fiş tipi: 3,5 mm
• Pin tipi: 0,75 mm
• Kablo uzunluğu: 125 ± 5cm

KZ ZSN Pro Malzeme Kalitesi, Kutu İçeriği, Yalıtım, Konfor;

Malzeme yapısı güçlü. Kulaklıklar kablo dışında tek parça. Kutusu her zamanki KZ kutusu. Kutunun içindeyse 3 çift değişik boyda silikon tip, kablo ve en tepedeki yüzeye gömülmüş açık kahveye benzeyen ZSN sürücüleri var. Ama aynı metal plaka. Yalıtım konusu iyi konularından biri. Hem kulağınızın çukuruna (konça) tam oturuyor hemde KZ AS16 kadar olmasa da kulak deliğinizi yakın durarak kapatıyor. Konfor da üstte belirttiğim gibi çukuru tamamen kapattığı için yüksek oluyor. Kablosu ise ZSN kablosundan bence bir tık kötü ve artık tüm yeni KZ modelleri böyle. Karışmaya da müsait. Ayrıca son ses seviyesinde metro'da gidiyorsanız yanınızda oturana ses veriyor fakat o kadar rahatsız edecek kadar ve anlaşılır değil, hiç vermese daha iyi olabilirdi buradan kesinlikle not kırarım, konfor olarak ise ben beat ile uğraşan birisiyim hobi olarak, aynı zamanda da spor salonunda da sokakta gezerken de takıyorum yani gün gün değişmekle birlikte 8 saat kulağımda kalıyor, beni rahatsız etmiyor fakat herkesi rahatsız etmeyecek diye bir kaide yok, her kişinin teni vesaire farklı nasıl olsa, kulağınızdan ise kesinlikle düşmeyen bir kulaklık, ne yaparsanız yapın düşüremezsiniz o derece sağlam tutunuyor. Bir eksi bulduğum konu da kutu içeriğinin çok yavan çıkması, CX serisinde ki gibi bir taşıma çantası beklerdim fakat fiyatlar malum, 200 TL daha yüksek CX 300, fiyatını hak ediyor mu derseniz bence o kadar hak etmiyor fakat marka değeri yüzünden o kadar pahalı sanırım, CX 300'ü de detaylı deneyip karşılaştırmasını yapmak isterim o kadar vaktim olursa. Bu arada kablo çıkarılabilir gördüğünüz üzere, eğer kabloya bir zarar gelirse sitesinden daha kaliteli kablolar alabilirsiniz ki bu da ses kalitesini arttıracaktır.

1600775084338.png


Ses
Sıcak ve çok olmasa da eğlenceli bir ses. Sahnesi derin değil ama genişliği fena değil. Çoğunlukla ön sıralar rahat duyulabilir halde. Ancak sıcak bir sesi olması, bası mid ve tizi idare eder ölçüde vermesi ve ortalama sahnesini düşündüğümüzde ses performansı iyi diyebiliriz. Netlik konusundaysa çok enstrümanlı müziklerde ne yazıkki pek başarılı olmuyor. Sibilans ise neredeyse hiç yok. Beslenme de sorunsuz.

Bas, Mid ve Tiz
Bası tam uzayan tipte diyemem. Ama detaylı ve gerçekçi ölçüde hacimli değil. Daha ziyade müzikte davul vurunca sadece duyuyorsunuz. Enstrümanlar çoklaşınca da baslar bu kalabalıkla başa çıkmada zorlanıp dağılıyorlar.. Midlerdeyse KZ ZSN kendini affettiriyor ama KZ ZSN Pro çok gerçek olmasa da bir iki puan alabiliyor. Ve üst midler de kötü değil, genelinde olduğu gibi idare ederin bir tık üstünde. Vokal ağırlıklı parçalarda ses net-çe gelse de, özellikle erkek vokallerde burun tıkanıklı varmışçasına metalik bir tıno kulağınızda. Ama mesela Manon Clement gibi sanatçıların performansında en önde olan piyano bunda da önde ama nasıl diyeyim, sahnedeki koca ayaklı piyanonun dokusu yok. Piyano tuşelerinin rezonansı zayıf, havada pek yayılmıyorlar.

Tizlerse yine üst tizlerde başarılı denebilir. Ama tizde detay beklemeyin. Ancak çok şükür ki parlak ve önde rahatsız eden kulağınızı yoran bir sunum yaratmıyor. Bu açıdan metal / rock müzikte beklentiniz ortalama düzeyde olursa gayet yeter düzeyde bir tiz sergiliyor. Hatta tiz hassasiyetiniz varsa şıkır şıkır gelebilir size bu türlerdeki tizleri.

Son sözlerim;

KZ markasının seste artık olgunlaştığının ZSN’den sonra daha da güzel bir kanıtı. KZ ZS10 Pro ile ZSN'den daha güçlü olarak yarışabilecek ve sizi memnun edebilecek bir kulaklık. Fiyatı içinse Şu anki fiyatıyla ülkemizdeki başarılı kulaklıklardan biri. Ben zamanında 120 küsür liraya almıştım fakat şu an 180-230 küsür lira civarında, alternatif bir kulaklık isteyenler için Final Audio E500 önerebilirim, bu kulaklıktan çok daha başarılı bir kulaklık fakat Türkiye'de ne yazık ki bulunamıyor. Unuttuğum bir şeyler olabilir açıkçası söylemek istediğim her şeyi söylediğimi düşünüyorum, KZ kulaklıkları bilmeyenler çoktu açıkçası bu kadar detaylı incelemesini de forumlarda görmedim, neyse hepinize iyi günler dilerim.

Kaynak: Kz Zsn Pro İncelemesi
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnceleme ideal düzeyde ayrıntılı olmuş elinize sağlık. LG G7 ile AUX mod yapıp bu modeli kullanıyorum çok memnunum.

 
İnceleme için elinize sağlık. Yalnız yazınızda takıldığım bir yer var. Sennheiser CX 300 ile karşılaştırmak istiyorum demişsiniz. 300 modeli çok eski bir model. 300S modeli ile karşılaştırmanız gerekiyor. Ayrıca arada 150-200 TL yok. CX 300S modeli geçen Trendyol indiriminde 280 TL'ye kadar düştü. Şu anda en ucuz 314 TL civarında.
 
Şu markanın kulaklıklarını cidden denemek istiyorum umarım bir gün alıp denerim.

Aslında gözüme kara cuma indirimleri, kuponları falan derken KZ ZSX Terminator modelini CX 200 Street II kulaklığım sıkıntı çıkarttığı için almak istiyordum ama servis ile ilgili olumlu bir cevap aldığım için vazgeçtim.
Kulaklığınız sağlamsa almaya gerek yok ama fiyatına göre çok güzel ürünler çıkarıyor KZ o yüzden sanırım bu kadar tutuluyor ben de seviyorum, ZSX Terminator'u denemeye hiç fırsatım olmadı fakat en üst seviye KZ kulaklığı sanırım tam bilmiyorum.
İnceleme için elinize sağlık. Yalnız yazınızda takıldığım bir yer var. Sennheiser CX 300 ile karşılaştırmak istiyorum demişsiniz. 300 modeli çok eski bir model. 300S modeli ile karşılaştırmanız gerekiyor. Ayrıca arada 150-200 TL yok. CX 300S modeli geçen Trendyol indiriminde 280 TL'ye kadar düştü. Şu anda en ucuz 314 TL civarında.
Aslında 300S yazacaktım fakat o anda gözümden kaçmış, ben fiyatını baz alırken HB sitesinde ki siyah renkli modeli baz almıştım.

 
Kulaklığınız sağlamsa almaya gerek yok ama fiyatına göre çok güzel ürünler çıkarıyor KZ o yüzden sanırım bu kadar tutuluyor ben de seviyorum, ZSX Terminator'u denemeye hiç fırsatım olmadı fakat en üst seviye KZ kulaklığı sanırım tam bilmiyorum.
Yeni çıkan 80S modeli değişim yapılacak kulaklığım yoksa zaten sıkıntı çıkmamış olsa gerek yok.
 
Umarım kısa zamanda KZ denemeye fırsatınız olur :).
 
Burada yazılanlara önceden aylarca kullanmış birisi olarak katılıyorum.

Neden şu an kullanmıyorsun derseniz kulaklığın kablosu koptu. Sorun bende de olabilir bu konuda. Çünkü bu durumu illa yaşıyorum.
 
Ben de 300S yerine KZ ZSX alacaktım ancak vazgeçtim. En büyük nedeni konfor idi. Ben de sizin gibi günde 4-5 saat kullanıyorum ve bu yüzden kulaklık mutlaka rahat olmalı. Tıpkı dediğiniz gibi rahatsız etme olayı kulak yapısına bağlı değiştiği için riske atmak istemedim. Zira ZSX çok büyük bir kulaklık. Ayrıca daha önce rahat denilerek aldığım bir çok kulaklığın kulağımı rahatsız etmesi de etkendi. Yani kulak yapım biraz değişik denebilir.

Bir de kulak slikonlarının kötu olması da tercihimi etkiledi. Sennheiser'da çok daha iyi uçlar geliyor.

KZ'nin yanında gelen kablo da pek iyi değil. Zaten KZ alan herkes Memory Foam uçlar ile Altın Kablo ile değişilmesi gerektiğini söylüyor. ZSX'e 400 TL verdikten sonra bunları yapmam mümkün değildi.
 
Bugün geldi kulaklığım KZ ZSN Pro X aldım gümüş kablo olanı gayet güzel memnunum ama son ses dinleyemiyorum %80 ses seviyelerini geçemedim aşırı fazla sesi yüksekliği var. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı