laptop batarya/fiş kullanımı

Kvothe

Hectopat
Asus x500vc laptop aldım ve batarya kullanım ile ilgili bir çok konuya baktım. Biraz aklım karıştı ama şöyle kullanmaya karar verdim.
Pili çıkartmak Elektrik kesintisi vb durumda kesinlikle laptopa zarar verdiği için batarya yerine laptoptan olmayalım :) o yüzden bataryasını çıkarmayacağım. Laptop bataryası yüzde 15 20 lere düştüğünde fişi takıp kullanmak ve yüzde 100 lere geldiğin de fişi çıkartıp kullanmak sizce nasıl? Bunu sürekli böyle yaptığımı düşünün. Bununla ilgili bir rehber var ise linkini paylaşırsanız sevinirim.

Batarya hep takılı kalsın. %20 olacak hasar %10'da gene olur. Ben kuzenim bataryasız dizüstüsünü kullandı. Daha 1 yıl oldu alalı. 2 kere harddiski değişti. 1 değişmesinin nedeni batarya takılı değilken dizüstü bilgisayarı fişten çekip kapatması. İşletim sistemi çöktü :D.

Evet bende onu diyorum :) batarya çıkarmadan yüzde 15 lere gelince laptopu fişe takacağım ve yüzde yüzlere gelince fişten çıkartacağım. Bataryayı çıkarmayacağım

Evet bende onu diyorum :) batarya çıkarmadan yüzde 15 lere gelince laptopu fişe takacağım ve yüzde yüzlere gelince fişten çıkartacağım. Bataryayı çıkarmayacağım
Evet.

Ama pil tam dolu olarak dolduğunda, fişi anında çekmene gerek yok. Biraz bekleyebilirsin. Zaten batarya eninde sonunda pert olacak.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı