Laptop bataryalı mı bataryasız mı kullanılmalı?

Prize takılı olduğu sürece sorun yok aslında ama bataryanın ömrü 2 sene değil de 3 sene gitsin derseniz çıkartmanız biraz daha ömrünü uzatabilir. 1 haftalık kullanımda 1 gün takılı kalması yeter. Diğer zamanlarda çıkarak kullanabilirsiniz.
 
Yeni bir laptop almış bulunmaktayım. Özellikle oyun oynarken bataryayı çıkarsam daha mı iyi olur?
Bataryayı ne kadar az kullanırsanız ömrü daha çok uzar. Üzerinde takılı olduğu sürece de üzerinden elektrik akımı geçmeye devam eder. Aslında batarya, elektrikler gittiğinde eğer çok önemli dosyalar üzerinde çalışıyorsanız bunları güvenli bir şekilde kapatmanızı sağlar. Oyun oynarken gerekli olduğunu zannetmiyorum.
 
Bataryalarin genelde ömrü 1-2 yildir. Siz kullansanizda kullanmasanizda bitecektir. 1 yil hic kullanmayin anlarsiniz :D. Bence takili oynayin eger elektrik giderse cok azda olsa biseylerin yanma ihtimali var. Saten batarya takiliyken bile gucu direk prizden alir bilgisayar.

Sonuc: kullanip kullanmamak kayda deger bir fark yaratmaz. Elbet bir gun bitecek.
 
Merhaba,
Bataryanızı haftada 1 deşarj sonrasında da şarj ederek kullanmayabilirsiniz.
Laptopunuza için kesintisiz güç kaynağı (UPS) alarak koruma altına alırsanız sağlıklı olacaktır.
Önemli cihazlarınızı protection priz alarak koruma altına almanız sağlıklı olacaktır.
 
Ben de bu batarya konusunda derdim olmuştu. Vestel dizüstü bilgisayar vardı ilk başlarda şarj ede ede kullandık sonraları sürekli prizde takılı halde kullanıyordum. Belli süre sonra 30 dk bile değil 10-15 dk zorlayarak gitti.Pili de çöp olmuştu zaten bilgisayarda kırıldı. Yenisinde buna izin vermiyorum. Demek istediğim sürekli prizde takılı istiyorsan bataryayı çıkar, prizde takılı kullanmayacaksan bataryayı tak. Çünkü direk batarya gidiyor ve ordan bilgisayara gittiği için sürekli dolma halinde oluyor. Bu durumda batarya ömrünü dolduruyor olur.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı