Laptop çok ısınma sorunu

• Konuyu başlatan Jok
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 2.210

Jok

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle iyi günler diliyorum. Ben bir laptop kullanıcısıyım ve laptopumun fazla ısınmasından muzdaribim. Altına soğutucu koymama rağmen çok fazla ısınıyor. Ve oyun oynarken ilk 1 - 2 dakikasın da bir şey olmazken 2.ci dakikadan sonra fps 2 ila 3 arasında gidip geliyor ve bilgisayarım kasmak için resmen çaba gösteriyor. Oyunu kapatsam bile neredeyse 1 saat boyunca kendine gelemiyor. Sistem özelliklerim altta yazıyor. Yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum.

Model : Acer Aspire 6935G AS6935G-643G25MN
İşlemci Tipi : Intel Core 2 Duo
İşlemci Hızı : 2 Ghz
İşlemci Veri yolu hızı : 800 Mhz
İşlemci ön belleği : 2 MB
İşlemci Modeli : T6400
Bellek Hızı : DDR2 800 Mhz
Bellek miktarı : 3 GB
Ekran boyutu : 16 inç
Ekran Tipi : WXGA (HD)
Ekran çözünürlüğü : 1366 x 768 px
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 9600M GT
Ekran Kartı Belleği : 512 MB

Fanını temizle. Termal macun değişikliğini yap. Temiz bir format at. Donanımsal bir sorunu yok ise ilk günki gibi çalışacaktır.

Fanını temizle. Termal macun değişikliğini yap. Temiz bir format at. Donanımsal bir sorunu yok ise ilk günki gibi çalışacaktır.

Zaten temizliğini yaptım, ama genel olarak hep böyle. Bir yetkili servise de götürdüm bana bilgisayarın ömrünü yitirmek üzere bu yüzden çok ısınıyor gibi bir şey dendi.

Acer 5542G kullanıcısıyım. 2010 yılbaşında 1440 TL' ye aldım hala sorunsuz çalışıyor (2 kere HDD ve 2 kere ekran değiştirdim). En geç 2 ayda bir bakımını yapıyorum hala günlük kullanımda sorun yok. Sadece eskidiği için oyunlarda kasma yapıyor. Hor kullanmadıysanız ömrüyle alakalı olduğunu sanmıyorum ki ben çok hor kullandım.

Acer 5542G kullanıcısıyım. 2010 yılbaşında 1440 TL' ye aldım hala sorunsuz çalışıyor (2 kere HDD ve 2 kere ekran değiştirdim). En geç 2 ayda bir bakımını yapıyorum hala günlük kullanımda sorun yok. Sadece eskidiği için oyunlarda kasma yapıyor. Hor kullanmadıysanız ömrüyle alakalı olduğunu sanmıyorum ki ben çok hor kullandım.

Hiç bir şeyini değiştirmedim bugüne kadar. Ve hiç hor kullanmadım.

Öyleyse harddiskine bir bad sector taraması yapmanı tavsiye ederim. 5 yılda harddiskin oldukça yıpranmış olabilir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı