Laptop DDU sürücü temizleme sonrası tekrar yüklenir mi?

Muratgider44

Picopat
Merhaba arkadaşlar, ben Lenovo laptop kullanıcısıyım, bilgisayarı ilk aldığım da böyle bir problem yoktu fakat işlemcimin Turbo Boost özelliğini açıp kapatmak için ThrottleStop uygulamasını kullanıyordum çok fazla aç kapa yaptım test etmek için, ve sonra oyunda ani FPS düşüşleri yaşadım bir anda 170 200 iken 120 90 80 düşmeye başladı bende Alt Tab yaptıktan sonra düzeliyordu ama 30 saniye sonra gene FPS düşmeye başladı, bazen program açınca sıcaklık artıyor. Bilgili birisine sorduğumda sürekli Turbo'yu açıp kapatmak sisteme farklı tepkiler verdiriyor DDU ile sürücülerini silip tekrar yükle dedi.

Benim sorunum şu laptoplarda 2 tane ekran kartı bulunuyor birisi işlemcinin dahili kartı ve diğeri harici anakarta lehimli olan kart.
Bende 2 tane var MX130 ve Intel i51020u ekran kartları şimdi ben hangisini silip tekrar yükleyeceğim, Intel'in kartını silersem nereden tekrar yükleyebilirim?

-Ek olarak görev yöneticisinde birçok şey GPU 0 olarak gözüküyor yani işlemci ile çalışıyor onla da alakalı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    111,7 KB · Görüntüleme: 40
  • 2.PNG
    2.PNG
    98,7 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Önce NVIDIA'yı sil yükle. Sonra Intel'i sil yükle.
İntel sürücüsü.

Önce NVIDIA'yı sil yükle. Sonra Intel'i sil yükle.
Intel sürücüsü.

Güvenli modda başlatacağım başlattıktan sonra aynı anda ikisini silip mi yükleyeyim?

Hocam tek tek sil bence sıkıntı falan çıkmasın ne olur nolmaz. İndir önce ikisini de. Sonra tek tek sil.
NVIDIA'yı sil yükle. Sonra Intel'i sil yükle.

Hocam tek tek sil bence sıkıntı falan çıkmasın ne olur nolmaz. İndir önce ikisini de. Sonra tek tek sil.
NVIDIA'yı sil yükle. Sonra Intel'i sil yükle.

Hocam şimdi güvenli modda başlatacağım ondan sonra sildikten sonra yeniden başlatıcak, tekrar güvenli modda sürücüyü indirip güvenlik modundan çıkacağım doğru muyum?

Ve işlemci grafik kartını silmek ekranın gitmesine sebep olur mu sonuçta laptop kullanıcısıyım.

O yüzden önce NVIDIA'yı silin hocam. Ne olur ne olmaz sıkıntı yapmasın diye diyorum. Önce sürücüleri indirin. Sonra tek tek silip kurun.

O yüzden önce NVIDIA'yı silin hocam. Ne olur ne olmaz sıkıntı yapmasın diye diyorum. Önce sürücüleri indirin. Sonra tek tek silip kurun.

Hocam sildikten sonra drop sorunu kalkar mı? Ve güvenli modda Windows kendi ekran kartını kullanıyor diye biliyorum Intel'i silince sıkıntı çıkar mı acaba? İkisini de cevap verirseniz sevinirim.

Hocam Allah rızası için güvenli modda DDU ile NVIDIA'yı silin. Sonra güncel sürücüyü kurun. Sonra yeniden başlatın. Ve güvenli modda bu sefer Intel'i kurmak istiyorsanız Intel'i kurun.
Dropla ilgili bir fikrim yok hocam muhtemelen Turbo Boost ile ilgilidir kapatıp kullanın. Çok bir etkisi olmaz gibi performansa. Hatta şu an zarar veriyor performansa.

Hocam Allah rızası için güvenli modda DDU ile NVIDIA'yı silin. Sonra güncel sürücüyü kurun. Sonra yeniden başlatın. Ve güvenli modda bu sefer Intel'i kurmak istiyorsanız Intel'i kurun.
Dropla ilgili bir fikrim yok hocam muhtemelen Turbo Boost ile ilgilidir kapatıp kullanın. Çok bir etkisi olmaz gibi performansa. Hatta şu an zarar veriyor performansa.

Yaptım fakat FPS'im daha da düştü sorunda çözülmedi :(

Turbo Boost'u açıp, Denetim masası>donanım ve ses>güç seçenekleri bunu da nihai performans veya yüksek performansa ayarlayıp deneyin. Sıcaklık değerlerini paylaşın hocam.
Sarja takın bir de laptopu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı