Laptop işlemci değişimi yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Yusufh4n

Decapat
Katılım
6 Mart 2021
Mesajlar
190
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba laptopumla alakalı sorunlar için o kadar çok konu açtımki kaç tane var hatırlamıyorum :)
benim 2013 model Lenovo G580 bir laptopum var.
İşlemcisi -> Intel Pentium 2020M ben bu işlemciyi değiştirmek istiyorum ama işlemci değiştirmekle alakalı bir gram bilgim yok o yüzden yardım istiyorum. İşlemci seçerken nelere dikkat etmeliyim, hangi işlemciyi almalıyım, nasıl bir yol izlemem gerekir?
Yardımcı olursanız sevinirim ve lütfen konuyu okuyup bırakmayın çünkü hiçbir bilgim yok bu konuda.
 
İşlemcinin nesline dikkat etmelisin mesela i5 deyip uygun fiyatlı işlemci bulduysan kaçıncı nesil olduğuna ve GHz hızına bak.
 
Hocam ilk önce bilgisayar montajı ve demontajı ile ilgili bir şey bilmiyorsanız bunu başka birine yaptırınız. İlk önce FCPGA988 soket destekleyen bir işlemci bulmalısın. Montajın ilk bölümü ise soğutma bloklarını söktükten sonra vidayı yavaşça döndürerek mevcut işlemciyi çıkarmaktır. Daha sonra yeni işlemciyi takıp vidayı ters yöne döndürerek yeni işlemciyi sabitlemektir. En son da soğutma bloğundaki termal macunu yumuşak ve esnek bir cisim ile (kuru peçete gibi) temizleyip işlemcinin üzerine rehberdekiler gibi termal macun uyguladıktan sonra soğutma bloğunu üstüne koyup vidaları çapraz bir şekilde hafifçe sıkmak. Vidaları ilk önce bir köşe, sonra karşıdaki köşe sonra da yanındaki ve onun karşısındaki olacak şekilde zorlanana kadar hafifçe sıkmak en iyi soğutmayı sağlayacaktır.
 
Cihazın tam modeli nedir?

Lenovo G580
Intel Pentium 2020M
8 GB RAM (4 GB kendim taktım)
240 GB SSD (500 GB HDD vardı söktüm)
Intel HD Graphics 2 GB.
montajı ve demontajı ile ilgili bir şey bilmiyorsanız bunu başka birine yaptırınız. İlk önce FCPGA988 soket destekleyen bir işlemci bulmalısın. Montajın ilk bölümü ise soğutma bloklarını söktükten sonra vidayı yavaşça döndürerek mevcut işlemciyi çıkarmaktır. Daha sonra yeni işlemciyi takıp vidayı ters yöne döndürerek yeni işlemciyi sabitlemektir. En son da soğutma bloğundaki termal macunu yumuşak ve esnek bir cisim ile (kuru peçete gibi) temizleyip işlemcinin üzerine rehberdekiler gibi termal macun uyguladıktan sonra soğutma bloğunu üstüne koyup vidaları çapraz bir şekilde hafifçe sıkmak. Vidaları ilk önce bir köşe, sonra karşıdaki köşe sonra da yanındaki ve onun karşısındaki olacak şekilde zorlanana kadar hafifçe sıkmak en iyi soğutmayı sağlayacaktır.
FCPGA988 soketimi destekliyor laptop?
İşlemcinin nesline dikkat etmelisin mesela i5 deyip uygun fiyatlı işlemci bulduysan kaçıncı nesil olduğuna ve GHz hızına bak.
2 çekirdek 2. nesil 2.40 ghz
 
i5 3230M takılabilir, her FCPGA988 işlemciyi takamazsınız sokete uyuyor diye. Anakart çipseti H70 ise hiç olmama ihtimali de var.

Hocam ben Valorant'ta 30 FPS alıyorum ortalama i5 3230M'i taksam kaça yükselir tahminen?
i5 3230M takılabilir, her FCPGA988 işlemciyi takamazsınız sokete uyuyor diye. Anakart çipseti H70 ise hiç olmama ihtimali de var.

Hocam HM76 olarak gözüküyor CPU-Z de.

IMG_20210726_143242.jpg


IMG_20210726_143525.jpg


(Kusura bakmayın geç oldu cpu z de sıkıntı olmuşduda)
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı