Laptop işlemci yükseltme

İletişimi sadece buradan sağlayabiliriz.

4300M takılı ise, CPU-z'den çipset bilgisini kontrol etmen iyi olur.

Benim eski Thinkpad'in harici ekran kartı yoktu, o şekilde 90Wlık adaptör sorunsuz yetiyordu.

İstenen bilgilere ek olarak, Userbenchmark çalıştırıp çıkan raporun linkini de atar mısın?

Bu bilgilerden sonra makinenin fişini çekip bataryasını çıkar, power tuşuna 10sn bas. İşlemciyi söküp i7'yi köşesindeki üçgene dikkat ederek tak, doğru hizaladığına eminsen üzerine bastırıp vidayı sıkıp kısmen makineyi topla, gene power tuşuna 10sn bas, sonra fişi takıp açmayı dene.

İletişimi sadece buradan sağlayabiliriz.

4300M takılı ise, CPU-z'den çipset bilgisini kontrol etmen iyi olur.

Benim eski Thinkpad'in harici ekran kartı yoktu, o şekilde 90Wlık adaptör sorunsuz yetiyordu.

İstenen bilgilere ek olarak, Userbenchmark çalıştırıp çıkan raporun linkini de atar mısın?

Bu bilgilerden sonra makinenin fişini çekip bataryasını çıkar, power tuşuna 10sn bas. İşlemciyi söküp i7'yi köşesindeki üçgene dikkat ederek tak, doğru hizaladığına eminsen üzerine bastırıp vidayı sıkıp kısmen makineyi topla, gene power tuşuna 10sn bas, sonra fişi takıp açmayı dene.
Userbenchmark
https://www. userbenchmark . com/UserRun/51358270

istediğiniz başka bilgi varmı hocam ?

Dosya Ekleri

• adaptör.jpeg
    adaptör.jpeg
    247,1 KB · Görüntüleme: 124
  • cpuz.png
    cpuz.png
    28,2 KB · Görüntüleme: 110
  • cpuzz.png
    cpuzz.png
    17,9 KB · Görüntüleme: 114
  • cpuzzz.png
    cpuzzz.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 107
  • dxdiag.png
    dxdiag.png
    25,7 KB · Görüntüleme: 137
Son düzenleme:
Benimki onboarddu seninkinde 740M de var ve adaptörün de orijinal değil sanırım.

Anakart bilgisi Userbenchmark'da da çıkmamış ama belki aynı olabilecek şu ürüne rastladım, BIOS tarihi seninkinle aynı ve i7li.

Ben adaptörden ya da BIOS'dan olduğunu sanmıyorum ama bu benim tahminim.

Ben olsam dediğim şekildeki adımlarla tekrar takıp şansımı denerdim. Öncesinde i7 pinlerini kontrol et, eksik varsa boşuna uğraşma. Gözle görmek zor olabilir, fotoğrafını çekip oradan bakabilirsin.

E gene olmadı dersen? Kesin bir sebep belirtemem, normal şartlarda işlemci kolay kolay bozulmaz ama bir sebeple bozulan her zaman için vardır. Çevrende 19V, 120Wlık adaptörü olan varsa onunla da deneyebilirsin.

BIOS modlama hakkında bilgim yok, forumda BIOS güncellemesi senin model için var mı diye gene de bakabilirsin.

Bol şans.

Benimki onboarddu seninkinde 740M de var ve adaptörün de orijinal değil sanırım.

Anakart bilgisi Userbenchmark'da da çıkmamış ama belki aynı olabilecek şu ürüne rastladım, BIOS tarihi seninkinle aynı ve i7li.

Ben adaptörden ya da BIOS'dan olduğunu sanmıyorum ama bu benim tahminim.

Ben olsam dediğim şekildeki adımlarla tekrar takıp şansımı denerdim. Öncesinde i7 pinlerini kontrol et, eksik varsa boşuna uğraşma. Gözle görmek zor olabilir, fotoğrafını çekip oradan bakabilirsin.

E gene olmadı dersen? Kesin bir sebep belirtemem, normal şartlarda işlemci kolay kolay bozulmaz ama bir sebeple bozulan her zaman için vardır. Çevrende 19V, 120Wlık adaptörü olan varsa onunla da deneyebilirsin.

BIOS modlama hakkında bilgim yok, forumda BIOS güncellemesi senin model için var mı diye gene de bakabilirsin.

Bol şans.
Sağol hocam aldığım işlemcinin i7- 4700MQ olmadığını anladım şuan dolandırıldım galiba işlemci üzerindeki numaraları Google da arattınca i5-3210m çıkıyor G42198 01 S96

Dosya Ekleri

• D19999AA-B448-4A2B-BF83-7ECE78E8B381.jpeg
    D19999AA-B448-4A2B-BF83-7ECE78E8B381.jpeg
    112,1 KB · Görüntüleme: 128
3210M'in pin sayısı farklı, yanlış yerden bakıyorsun.

SR1PS ise 4712MQ. ki onun TDPsi 37W.
Screenshot 2022-03-20 145456.jpg

rrr.jpg

O işlemci için de benzer benchmark mevcut, anakart belirsiz ama BIOS tarihi gene aynı:

Mevcut durumda iadeyi sağlayamıyorsan pinleri kontrol et, eksik varsa iş tamamen yatar. Pinler tamamsa termal macun bulaşmış mı diye kontrol et, varsa da pinleri örselemeden temizle.

Son düzenleme:
3210M'in pin sayısı farklı, yanlış yerden bakıyorsun.

SR1PS ise 4712MQ. ki onun TDPsi 37W.Eki Görüntüle 1337939

Eki Görüntüle 1337941
O işlemci için de benzer benchmark mevcut, anakart belirsiz ama BIOS tarihi gene aynı:

Mevcut durumda iadeyi sağlayamıyorsan pinleri kontrol et, eksik varsa iş tamamen yatar. Pinler tamamsa termal macun bulaşmış mı diye kontrol et, varsa da pinleri örselemeden temizle.
Ön yuvaya giren kısımlarında yok fakat üst yüzeyde taşma var ??

Dosya Ekleri

• arka.jpeg
    arka.jpeg
    127,4 KB · Görüntüleme: 110
  • ön.jpeg
    ön.jpeg
    90,8 KB · Görüntüleme: 117

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı