Laptop işlemci yükseltme

Emrah54

Hectopat
Katılım
2 Ocak 2018
Mesajlar
124
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Casper marka laptopun işlemcisini yükseltmeyi düşünüyorum. Üzerinde bulunan işlemci i5-4200M, bunu i7-4700MQ ile değiştirmeyi düşünüyorum. Takıldığım konu, işlemci üzerinde SR15H tarzında numaralar var. Bunlar ne işe yarıyor ve işlemci yükseltmem sizce mantıklı mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen yaz 4300M'den 4810MQ'ya yükseltme yapmıştım,, fark çok keskin olmuştu. Laptobu, işlemciyi TR'de bulduğum için almıştım desem yalan olmaz.


Bahsettiğin kod 4700MQ'nun SPEC kodu, takılmanı gerektirecek bir nokta değil. Önemli olan kısım ise sistem destekliyor mu ? 4700MQ'nun TDPsi 47W, daha sıcak çalışır; bunu soğutabilecek mi laptop? Adaptör kurtaracak mı?

Mantık kısmında amaç ve bütçeye göre cevap değişir. İyi bir termal macun masrafını da ekle. Sistem soğutsa bile fanın daha fazla çalışması gerekeceğinden ses seviyesi ve fan çalışma süresinde uzama olur.

4700MQ'yu bilmiyorum ama bendekinde işlemci frekansını da çarpan değiştirerek yükseltebiliyordun ama laptop olduğu için overclocklu kullanmadım.

Soğutmada sıkıntı yaşarsan işlemci frekans düşürür ya da sistemi kapatır. Bu durumda yaptığın iş elinde patlar.
 
Şuan ki işlemci 37W, dediğiniz gibi i7-4700mq 47W. Peki sistemin destekleyip desteklemeyeceğini ve donanımsal açıdan bir sıkıntı çıkarmayacağını nasıl anlayabilirim?
 
Çipset destekliyorsa ve BIOS engeli yoksa çalışır. Çipset bilgisine CPU-z mainboard sekmesinden bakabilirsin.
Bendeki 4300M tam yükte 80-81 derece oluyordu maks, ben ona güvenerek upgrade yaptım. Emin olmak istiyorsan nette araştırman gerek sendeki model için yapılan upgradeleri.
 
Senin kullandığın işlemcilerle benimkiler aynı chipsete sahip soket g3
Watt olayı kafamı karıştırdı şuan
 
Senin kullandığın işlemcilerle benimkiler aynı chipsete sahip soket g3
Watt olayı kafamı karıştırdı şuan

Hocam değiştirdiniz mi nasıl sonuç aldınız sizin gibi birebir aynı değişimi yapacağım aradaki fark vs anlatırsanız sevinirim
Çipset destekliyorsa ve BIOS engeli yoksa çalışır. Çipset bilgisine CPU-z mainboard sekmesinden bakabilirsin.
Bendeki 4300M tam yükte 80-81 derece oluyordu maks, ben ona güvenerek upgrade yaptım. Emin olmak istiyorsan nette araştırman gerek sendeki model için yapılan upgradeleri
Hocam yardımınıza ihtiyacım var casper nirvana notebook cihazım var i5-4300M işlemci var bunu yükseltmek için 2. El bi i7-4700MQ işlemci aldım araştırmalarımda uyumlu gösteriyor laptopa taktım pc çalışıyor ama ekrana görüntü vermiyor bios engeli olduğunu düşünmeye başladım bios engelini nasıl kaldırılır ? İşlemci bozuk olma olasılığı nedir ? Ve bios güncellemesi yapmak için cpu-z programını indirdim fakat anakart modeli yazan kısımda bişey yazmıyor ?
 
Son düzenleme:
Bizde arkadaşın laptopa i5'den i7'ye yükseltmiştik BIOS ekranında güç ile ilgili uyarı veriyordu fakat kullanımda sıkıntı çıkarmadığı gibi ciddi performans sağladı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı