Laptop İşlemcisi Değişir mi?

Pelevin

Hectopat
Bu aralar foruma çok konu açıyorum ama kafama takılan her sorunun net cevabını bu forumdakiler sayesinde öğrenebiliyorum.

Elimde şu laptop var, aldığımdan günden bu yana, SSD taktım, 4 GB RAM ekledim, işimi görüyor, memnunum.
Bugün termal macun sürmek için açtığımda işlemcinin sökülüp takılabilir olduğunu gördüm.

988 PİN yazıyor işlemcide i3, ben şimdi mesela şu işlemciyi alıp bu laptopa takabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
3840QM'nin TDPsi 45W olduğu için daha fazla ısınır, o nedenle zaten listeden 45likleri çıkardım.
Zaten merak etme, arasan da bulamazsın, bulsan da alamazsın. Ben çok aradım makul fiyata 3840QM, yok.
Verdiğim listedekiler 35W TDPli yani daha fazla ısınmaz.
Bilgisayar Fiyatları ve Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da
3230Mler çok daha ucuz senin örnek fahiş fiyata sahip.
Ben BIOS engeli var mı bilemem, ben kendi ve çevremdeki insanların laptoplarını upgrade ederken bu tip bir sorunla karşılaşmadım. Kendi makinan için cpu upgrade'i yapmış var mı diye aratabilirsin nette.
Mainboard sekmesinde çipset bilgisi, onu atman gerek.

77db8efd-1a70-4e1f-9428-002ab4d985bf.jpg

Bazı işlemcilerin hem PGA hem BGA modeli var, sana PGA yani pinliler olur.
i7-3632QM bile takabilirsin.BIOS engeli olmadığı sürece aşağıdaki ürünlerin PGAlıları olur.
Intel® Ürün Teknik Özellikleri - Karşılaştırma
3230M de mütevazi bir tercih olur.

Sorun çıkarsa da elimde patlar sanırım BIOS konusunda.

Uyumlu en tepe model 3840QM oluyor sanırım.

@Pelevin Soğutma sistemi yetersiz kalmaz umarım. Çift çekirdekten dört çekirdeğe çıkacaksın sonuçta. Daha fazla güç tüketeceği için daha fazla ısınabilir.

Hem değiştiresim var, hem de böyle sorunlar olabilecek olması kafamda soru işareti bırakıyor.

Bu
ürün sizce sorun çıkartır mı?

3840QM'nin TDPsi 45W olduğu için daha fazla ısınır, o nedenle zaten listeden 45likleri çıkardım.
Zaten merak etme, arasan da bulamazsın, bulsan da alamazsın. Ben çok aradım makul fiyata 3840QM, yok.
Ben BIOS engeli var mı bilemem, ben kendi ve çevremdeki insanların laptoplarını upgrade ederken bu tip bir sorunla karşılaşmadım. Kendi makinan için cpu upgrade'i yapmış var mı diye aratabilirsin nette.

Son düzenleme:
Çözüm

Son olarak bir soru daha sorayım hocam, gözle görünen biçimde bir performans artışı sağlar mı sence?

3230M yaklaşık olarak %25, 3632QM %50'nin üzerinde işlemci gücünde artış sağlar ama oyun performansı için istiyorsan ve ekran kartın yetersiz ve mevcut işlemcin yeterli ise pek katkıları olmaz. İşlemcin yetersiz ise kullandığın program ve oyunlar için, o zaman ayrı.

3230M'e 100 lira altına ulaşabiliyorken 3632QM'yi 200-250TL altına zor bulursun ki şu an Sahibinden.com'da 300 lira ve üstü rakamlar var ki bunlar da fahiş.

3230M yaklaşık olarak %25, 3632QM %50'nin üzerinde işlemci gücünde artış sağlar ama oyun performansı için istiyorsan ve ekran kartın yetersiz ve mevcut işlemcin yeterli ise pek katkıları olmaz. İşlemcin yetersiz ise kullandığın programlar için, o zaman ayrı.

3230M'e 100 lira altına ulaşabiliyorken 3632QM'yi 200-250TL altına zor bulursun.

Çok öyle oyun düşkünü değilim, PUBG Mobile oynuyorum sadece emülatörden, onda da işlemcim aşırı ısınıp ısındıktan sonra donmalara neden noluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı