Laptop kullanarak para kazanmak

ne öğreneyim sence sen bu konuda bilgili birine benziyorsun bana yardımcı olabilirmisin ne yaparak ve ne öğrenerek sence işe başlayayım ve bu arada klavyede çok hızlı gözüm kapalı on parmak yazmayıda biliyorum
Ne yazmak istediğine karar ver. Mobil mi web mi yz mi oyun mu. Bunları düşün kur kafanda. Yazılım 10 parmak klavyede yazı yazmak değil. Algoritma yazmak matematik ister beyin ister. Donanımı bilmen lazım. Değişkenler RAM'de nerede tutulur vs en baştan başlaman lazım bunlara. Önce ne istediğine karar ver. Freelance iş bulmak hiç kolay değil hiçbir projen yokken senden neden iş alsınlar mesela?

Ne yazmak istediğine karar ver. Mobil mi web mi yz mi oyun mu. Bunları düşün kur kafanda. Yazılım 10 parmak klavyede yazı yazmak değil. Algoritma yazmak matematik ister beyin ister. Donanımı bilmen lazım. Değişkenler RAM'de nerede tutulur vs en baştan başlaman lazım bunlara. Önce ne istediğine karar ver. Freelance iş bulmak hiç kolay değil hiçbir projen yokken senden neden iş alsınlar mesela?
banaa kesin net birşey önerirmisin rica etsem şimdi ilk ne yapayım ne öğreneyim kendimi neyde geliştireyim

"Erken para kazanma uğruna, hiç ilginizin olmadığı dillere yönelmeyin. Erken para kazanmak için yeterli bilginiz olmadığı halde yazılım hizmeti satmaya çalışmayın. Aynı anda 4-5 dil öğrenmeye çalışmayın. Para kazanmak için sosyal medyada üniversite boş geçmeyin gibi şeylere kanmayın. Bir mühendis bile iş bulamıyorken, size neden iş versinler? Evde öğrenmeye çalışan birisi olarak? Gidin okulunuzu okuyun, ben yazdıklarımın hepsini yaptım internetten para kazanmak için ama erken para gelmiyor. Erken para kazanmak diye bir şey yok dünyada, bunu anladım. Kendini geliştirip para kazanmak var. Gidin okulunuza, sizi zorbalayan insanları hocanıza veya sınıfınıza ya da okulunuza bildirin. Daha gençsiniz, çok pişman olursunu

"Erken para kazanma uğruna, hiç ilginizin olmadığı dillere yönelmeyin. Erken para kazanmak için yeterli bilginiz olmadığı halde yazılım hizmeti satmaya çalışmayın. Aynı anda 4-5 dil öğrenmeye çalışmayın. Para kazanmak için sosyal medyada üniversite boş geçmeyin gibi şeylere kanmayın. Bir mühendis bile iş bulamıyorken, size neden iş versinler? Evde öğrenmeye çalışan birisi olarak? Gidin okulunuzu okuyun, ben yazdıklarımın hepsini yaptım internetten para kazanmak için ama erken para gelmiyor. Erken para kazanmak diye bir şey yok dünyada, bunu anladım. Kendini geliştirip para kazanmak var. Gidin okulunuza, sizi zorbalayan insanları hocanıza veya sınıfınıza ya da okulunuza bildirin. Daha gençsiniz, çok pişman olursunu
okul işi bitti üniversiteye kadar açık lisedeyim 1.5 yılım kaldı sence ne yapayım ne öğreneyim kendimi neyde geliştiriyim

ne öğreneyim sence sen bu konuda bilgili birine benziyorsun bana yardımcı olabilirmisin ne yaparak ve ne öğrenerek sence işe başlayayım ve bu arada klavyede çok hızlı gözüm kapalı on parmak yazmayıda biliyorum
Bu konularda aşırı bilgili birisi değilim. Baştan söyleyeyim. Ben de uğraştım böyle şeylerle. Oradan biliyorum. Üniversite olmadan pek fazla şey olmuyor dostum. Ha illa başlayacağım diyorsan Python'dan başla. Diğerlerine nazaran kolay bir dil. Ekstra olarak istersen 10 saniyede 2 kelime yaz, klavyede hızlı yazman yazılımda sana hızdan başka bir şey kazandırmaz.

okul işi bitti üniversiteye kadar açık lisedeyim 1.5 yılım kaldı sence ne yapayım ne öğreneyim kendimi neyde geliştiriyim
Kendini hangi yazılımı yaparken keyif alacağını düşünüyorsan o alanda geliştir. Ben şu anda software developer olarak çalışıyorum daha çok Backend tarafına bakıyorum. Sen ne türk uygulamalar yazmak istiyorsan araştır ChatGPT'ye sor sana yol gösterir.

Okul işi bitti üniversiteye kadar açık lisedeyim 1.5 yılım kaldı sence ne yapayım ne öğreneyim kendimi neyde geliştireyim

Kesinlikle üniversite okuyun oyun tasarım bir grup işi, siber güvenlik sabır işi, para kazanması daha zor Python'u lisede görmüştüm sadece öğrenme ve algoritma mantiğini oturtmak için iyi bir dil yazılım yerine 3D tasarım 3D anımasyon 2D anımasyonda öğrenebilirsiniz ben oyun tasarım üzerinden illerledim ekibim olmadığı ve bütçem olmadığı için bıraktım size şu anda web tasarım veya oyun tasarım önerebilirim size şu anda sadece oyun değil oyun içi modlama da yapabilirsiniz Minecraft modları tarzı çok daha eğlenceli oluyor

Okul işi bitti üniversiteye kadar açık lisedeyim 1.5 yılım kaldı sence ne yapayım ne öğreneyim kendimi neyde geliştireyim.

Madem potansiyelin var YKS çalış açıktasın zaten üniversitede bol bol program vb. yapar kendini gelistirirsin. Ben şahsen mühendis olmak için kurslara vakıflara yarışmalara katılmaya çalışıyorum bununla birlikte notlarımı yüksek tutuyorum bu anlattıklarımı sıradan biri olarak yaptım eğer cidden iyiysen benden iyisini de yapabilirsin.

Gerçekçi olacak olursak kendini zeki gören, istediği zaman yüksek notlar alan birisi üniversite okumaktan kaçmaz veya boş olarak görmez. İyi bir üniversitede yazılım mühendisliği okuyunca işsiz kalma ihtimali falan yok, her şey üniversite kalitesi ile alakalı. Sadece freelancer işlerde çalışma ve kafadan kurma projeler ile olmuyor bu iş. İlerde bu alanda iyi iş imkanları ile çalışmak için üniversite okumak şart yoksa tamamen hayal ürünleri internetten öğrenilen kodlamalar ile. Siz kendinizi farklı zannediyorsunuz belki ama Türkiye'de sizin gibi düşünen ve dolaşan binlerce kişi var. Yok kafamda manyak projeler var, bilgisayar ile aram iyi... Durumun özeti tam alttaki şaka gibi.

6402v4.jpg

Gerçekçi olacak olursak kendini zeki gören, istediği zaman yüksek notlar alan birisi üniversite okumaktan kaçmaz veya boş olarak görmez. İyi bir üniversitede yazılım mühendisliği okuyunca işsiz kalma ihtimali falan yok, her şey üniversite kalitesi ile alakalı. Sadece freelancer işlerde çalışma ve kafadan kurma projeler ile olmuyor bu iş. İleride bu alanda iyi iş imkanları ile çalışmak için üniversite okumak şart yoksa tamamen hayal ürünleri internetten öğrenilen kodlamalar ile. Siz kendinizi farklı zannediyorsunuz belki ama Türkiye'de sizin gibi düşünen ve dolaşan binlerce kişi var. Yok kafamda manyak projeler var, bilgisayar ile aram iyi... Durumun özeti tam alttaki şaka gibi.

Eki Görüntüle 2416497

Araştırmaya göre insanların yarisindan daha fazlası kendini nadir biri olduğunu düşündüğünü söylüyor akademiklink kanalında video vardı. Birçok meslek liseli arkadaş da mezun olur olmaz zengin olacağını düşünüyor ya da ortalama üniversite okuyan arkadaşlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı