Laptop mı alınmalı yoksa masaüstü mü?

Aslında amacım ne tam olarak oyun ne de ders. Dersi zaten herhangi bir notebook'ta bile yapabilirim mimarlık, mühendislik öğrencisi değilim sonuçta. Amacım dersin yanında yüksek sistem gereksinimli oyunları orta ayarda, orta oyunları yüksek ayarda oynayabilmek. (Bilgisayar bağırmadan)

Anlamadığım bir şekilde oyun içi ayarlar dışında FPS'im 120'ye sabitlenmiş. Buna rağmen böyle.

Ben de öyle düşünerek aldım hocam zaten ama internetteki, masaüstündeki bazı kasmalar, alt tab hızı ve aldığım FPS bana bunu düşündürttü.

Ultra bir oyun performansım olmayacak gibi bu cihazda. Ona rağmen verdiğim paraya değecek mi bilmiyorum. Oyun oynamasam pil ömrü notebook'a göre düşük, daha ağır ve en önemlisi çok daha pahalı. Ne yapacağımı bilemedim.

Deneyeceğim.
@bitmiyobxe attığım linkteki videoda gösterilenleri yaptım hocam doğru mudur?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet bu videoki islemleri uygularsan sıcaklık sorununa noktayı koyarsın

Evet bu videoki islemleri uygularsan sıcaklık sorununa noktayı koyarsın
Şuan boşta 45-55 derece arası geziyor. Oyunda nasıl olacak bakalım.
Para çok değilse laptop alınmamalı bence. Ya malzemesi kötü ya throttle yapıyor ya da ısınıyor vsvsvs.
İşte hayat şartları hocam. Kıyafetlerin bile çalındığı yurtlarda çıkarıp masaüstü koyamıyorsun.

Eğer oyun oynayan biri değilseniz oyuncu laptopu mantıksız olur ve laptopun tek avantajı da şu ki bilgisayarı taşımanız gerekiyorsa laptop almanız mantıklı. Onun haricinde masaüstü bilgisayarın performansı daha iyi ve laptopa göre daha ucuz oluyor.

Turboboost kapalı olabilir.
Uygulamasında oyunlara girdikçe sağ üstte boost tuşu oluyor ve çoğunlukla kendi açıyor. Bahsettiğiniz harici bir şey mi?
Eğer oyun oynayan biri değilseniz oyuncu laptopu mantıksız olur ve laptopun tek avantajı da şu ki bilgisayarı taşımanız gerekiyorsa laptop almanız mantıklı. Onun haricinde masaüstü bilgisayarın performansı daha iyi ve laptopa göre daha ucuz oluyor.
Oyun oynuyorum ve oynamaya devam edeceğimi sanıyorum ama dediğim gibi bu cihaz performans olarak yeter mi onu bilemedim. Ben mi şuan hafife alıyorum bilmiyorum ama birkaç oyun testi, araştırma daha yapacağım. Modelini konuda ilk cümlemde belirttim hocam. Ne düşünüyorsunuz?

@h1ve, bağlantısını atar mısınız? İncelemek isterim.
Buyrun hocam.

Sadece evde kullanacaksanız masaüstünün hem fiyatı hem performansı dizüstünden daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı