Laptop nasıl test edilir?

@Power Supply Unit hocam Allah razı olsun her şeyi yazmışsınız bir sorum daha olacaktı, ekran kartının ayarlarını performansa çekmek gerekir mi? NVIDIA RTX 3060 standart ayarlar ile duruyor sadece Experience indirip sürücüyü güncelledim ve oyun optimizelerini kapattım. Intel Graphics sürücüsünü, Intel Killer paketi, Bluetooth sürücüsünü güncelledim. Dediğiniz testlerde 10 dk yapmam herhangi bir sorun oluşturmaz diye düşünüyorum, daha önce bu tarz bir PC2e sahip olmadığımdan insan telaşlanıyor :)

@omertgulseven teşekkür ederim hocam, daha iyileri sizin olsun.
Windows'ta pil kısmına tıklayıp mevcut ayarlardan en yüksek performansa çekmek yeterli olacaktır.

Ancak attığınız linkte 8 GB RAM var, bu bazı oyunlarda yetersiz kalacaktır. Bu yüzden benzer bileşenler olsa bile 16 GB RAM'li laptoplara kıyasla daha düşük FPS alabilirsiniz. RAM'in 16 GB yapılması şart, hele hele RTX 3060 olan bir laptopta.

@Power Supply Unit hocam Allah razı olsun her şeyi yazmışsınız bir sorum daha olacaktı, ekran kartının ayarlarını performansa çekmek gerekir mi? NVIDIA RTX 3060 standart ayarlar ile duruyor sadece Experience indirip sürücüyü güncelledim ve oyun optimizelerini kapattım. Intel Graphics sürücüsünü, Intel Killer paketi, Bluetooth sürücüsünü güncelledim. Dediğiniz testlerde 10 dk yapmam herhangi bir sorun oluşturmaz diye düşünüyorum, daha önce bu tarz bir PC'e sahip olmadığımdan insan telaşlanıyor :)

@omertgulseven teşekkür ederim hocam, daha iyileri sizin olsun.
Rica ederim, daha iyilerini alıncaya kadar eldekiyle devam 🙂 Bu arada diğer arkadaşlarında dediği gibi ram takviyesi şart gibi bir şey. Bende yaklaşık 3 ay önce sistemime ram takviyesi yaptım. 8GB'tan 32'ye çıktım ve belirgin şekilde performans artışı yaşadım. Oyun tarafında ve bazı büyük işlemleri yaparken sistem daha verimli çalışıyor. Günümüzde oyunlar artık ciddi şekilde ram istiyor gibi.

Ancak attığınız linkte 8 GB RAM var, bu bazı oyunlarda yetersiz kalacaktır. Bu yüzden benzer bileşenler olsa bile 16 GB RAM'li laptoplara kıyasla daha düşük FPS alabilirsiniz. RAM'in 16 GB yapılması şart, hele hele RTX 3060 olan bir laptopta.
Adam bu yüzden konu açmış zaten 🙂 RAM'i az olduğu için performansın az olacağını biliyor, ona göre kıyaslama yapmak istiyor ancak aynı RAM'e sahip cihaz bulamıyor.

Adam bu yüzden konu açmış zaten 🙂 RAM'i az olduğu için performansın az olacağını biliyor, ona göre kıyaslama yapmak istiyor ancak aynı RAM'e sahip cihaz bulamıyor.

Aynen öyle hocam. Sizin dediğiniz test ile arkadaşınki aynı mı aid64 indir demis, siz CPU profil yap demişssiniz. CPU profil yazıp nete tıkanı indireyim mi hocam internette Online bir şekilde mi yapılıyor. Konu falan varsa bakabirim sizi yormayayım. Ekran kartı testi için de FurMark mı yapayım 3DMark mı?

Aynen öyle hocam. Sizin dediğiniz test ile arkadaşınki aynı mı aid64 indir demis, siz CPU profil yap demişssiniz. CPU profil yazıp nete tıkanı indireyim mi hocam internette Online bir şekilde mi yapılıyor. Konu falan varsa bakabirim sizi yormayayım. Ekran kartı testi için de FurMark mı yapayım 3DMark mı?
FurMark herhangi bir puan veya performans vermez sana, sadece düzgün çalışıyor mu onu gösterir. 3DMark farklı, Time Spy testi yüksek çözünürlükte ekran kartını zorlamaya ve oluşturulan kare sayısına göre skor vermeye yönelik bir test. Normalde ücretsiz ancak Steam'den ücretsiz demo indirip Time Spy yapabiliyor olman lazım.

Arkadaşlar test etmek için öncelikle MSI Afterburner indirip, Apex Legends ve Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'de test yaptım. Ekran kartı kullanımı çok düşük. R6'da sistem testi yaptım kullanım %60'ı geçmedi. Bu durum beni çok üzdü cihazda sorun mu var anlamadım. FPS değeri R6'da Ultra ayarlarda ort. 206 FPS çıktı. 8 GB RAM için normal mi bilmiyorum ama kullanım dediğim gibi. Sonrasında FurMark testi yaptım, kullanım %99 fakat oyunlarda neden öyle anlamadım. Yardımınıza ihtiyacım var. 5 dk sonucu: @Shimada Sensei @Power Supply Unit

20230412_015939.jpg

Son düzenleme:
R6 RAM'le alakalıdır muhtemelen. İkinci RAM'i takmak sadece boyutu arttırmaz işlemcinin iki kanalını da kullanarak daha hızlı veri alışverişi yapmasını sağlar, GPU kullanımın artar. 206 FPS normal. Benim 2060 da çoğu zaman %99 kullanım görmüyor online oyunlarda.

@Shimada Sensei hocam gece gece içim içimi yiyordu yetiştiniz vallahi. Hayır sunu da anlamadim hocam Apex'de gemiden atlamadan once bile yani tum harita ekran kartinin uzerine binerken de kullanim %50-60. FurMark boyle ciktiysa sorun yok diyebilir miyim? Saat 11'de oyun oynayacaktim, oynayacagima pişman oldum vallahi.

@Shimada Sensei hocam gece gece içim içimi yiyordu yetiştiniz vallahi. Hayır sunu da anlamadim hocam Apex'de gemiden atlamadan once bile yani tum harita ekran kartinin uzerine binerken de kullanim %50-60. FurMark boyle ciktiysa sorun yok diyebilir miyim? Saat 11'de oyun oynayacaktim, oynayacagima pişman oldum vallahi.
Haritaya o kadar yüksekten bakarken detayların çoğu çizilmediğinden yükün çok olmaması normal. FPS yeterince yüksekse dert etmeye gerek yok. Yine de istersen dediğim gibi 3DMark demosunu indir Time Spy testinde benim 2060'la kıyaslayalım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı