Çözüldü Laptop şarjı eskisinden hızlı bitiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AHMED YASİN 26

Picopat
Daha fazla  
Laptopum Acer PC'yi alalı 3 ay oldu yeni yeni bilgileniyorum. Ama aklıma takılan bir şey daha var. Laptopu aldığım ilk ve 2. haftalarda süre ölçümü yapmıştım tasarruf moduna almadan 2 saat 30 dakika gidiyordu. Bu değerlerde oyun falan oynamadım sadece video ve film bugün ise daha 20 dk önce film açtım ve şarjı şimdiden %74 oldu bunun sebebi nedir normalde şarjda oyun oynuyorum bazen pilde video ve film açıyorum. Umarım bu bilgiler size yardımcı olmuştur.

Bir de pil tüketimindeyken Roblox gibi basit bir oyun açsam herhangi bir sorun olur mu?
Pil modu Şarjdayken Performans Pilde Dengeli.

Laptopum Acer PC'yi alalı 3 ay oldu yeni yeni bilgileniyorum. Ama aklıma takılan bir şey daha var. Laptopu aldığım ilk ve 2. haftalarda süre ölçümü yapmıştım tasarruf moduna almadan 2 saat 30 dakika gidiyordu. Bu değerlerde oyun falan oynamadım sadece video ve film bugün ise daha 20 dk önce film açtım ve şarjı şimdiden %74 oldu bunun sebebi nedir normalde şarjda oyun oynuyorum bazen pilde video ve film açıyorum. Umarım bu bilgiler size yardımcı olmuştur.

Hocam ona kaldıysa benim ASUS X571 gd laptop 3 yılda pil sağlığını %20'ye kadar düşürdü. Hiç oyun oynamama rağmen. ASUS'un teknik servisine yolladım bakım + pil değişimi toplam 2400 TL fiyata geldi gayetde memnunum.

1- Görev yöneticisi ve MSİ Afterburner'den kullanımlarını ve sıcaklıklarını takip et.
2-Laptopunu serin tut.
3- Çöp dosyaları temizle.

3 Nasıl yapılır?

Bir de pil tüketimindeyken Roblox gibi basit bir oyun açsam herhangi bir sorun olur mu?
Pil modu şarjdayken performans pilde dengeli.

CMD kullanarak batteryreport kullanın ve dizayn kapasitesi ve Full kapasitenizi öğrenin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zamanla pil zaten daha hızlı biter ama bu kadarı fazla olmuş. Pil sağlığını kontrol eden programlara bak, orada pilin tam şarjda yüzde kaç olduğunu gösterir. Ben genelde şarjda kullanıyorum sürekli taşımadığım için. İlk iki ayda pil sağlığı %92'ye kadar düştü. Şimdi dört aydır şarjda kullanmayla %91'e düştü. Tabii her laptop için işe yarar mı bilemem.

1- Görev yöneticisi ve MSİ Afterburner'den kullanımlarını ve sıcaklıklarını takip et.
2-Laptopunu serin tut.
3- Çöp dosyaları temizle.

3 Nasıl yapılır?
Hocam yapıyorum 1-2 hafta da bir

Zamanla pil zaten daha hızlı biter ama bu kadarı fazla olmuş. Pil sağlığını kontrol eden programlara bak, orada pilin tam şarjda yüzde kaç olduğunu gösterir. Ben genelde şarjda kullanıyorum sürekli taşımadığım için. İlk iki ayda pil sağlığı %92'ye kadar düştü. Şimdi dört aydır şarjda kullanmayla %91'e düştü. Tabii her laptop için işe yarar mı bilemem.

Hocam h serisi işlemciye sahip laptoplarda pil ömrü ve uzun yıllar pil sağlığı beklemek biraz zor gibi.

Kullanımlarını takip ediyor musun
Evet hocam bende NitroSense var orada kontrol ediyorum sıcaklıkları ama başka bir şeyden bahsediyor iseniz açıklarsanız sevinirim.

Hocam h serisi işlemciye sahip laptoplarda pil ömrü ve uzun yıllar pil sağlığı beklemek biraz zor gibi.
Hocam benim yapacağım herhangi bir işlem vs. var mıdır?

Evet hocam bende NitroSense var orada kontrol ediyorum sıcaklıkları ama başka bir şeyden bahsediyor iseniz açıklarsanız sevinirim.

Hocam benim yapacağım herhangi bir işlem vs. var mıdır?

Kullanımlarından bahsediyorum.

CPU kullanımın % kaç?
GPU kullanımın % kaç?

Oyunda, boşta ve günlük işlerinde nasıl gidiyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı