Laptop sıcaklık değerleri kaç olmalı?

İsterseniz biz yardımcı olalım. Adım adım laptopu açtıkdan sonra resimlerini yollayın. Size neler yapmanız gerektiğini anlatalım. Çoğu garanti eski termal macunu düzgün temizlemiyor ve fan kanallarını düzgün açmıyor. Evde yapılan en sağlıklısıdır eğer ki teknik bilginiz varsa...

YouTube'da yeterince video var oradan bakarak yapabilirim ama yine de teşekkür ederim.

Termal macun yenilemesi iyi olur. 95 derece sıcaklık limiti, frekans düşürüyor muhtemelen. Voltaj düşürmek de fayda sağlar. Denemek isterseniz:

Bunu uygularsam performans da düşüş olur mu acaba?
 
Son düzenleme:
@yodascat Hayır, Ryzen Controller'daki gibi güç veya sıcaklık limiti kısılmıyor. Hatta güç limiti boşluğu oluşacağından daha iyi performans almanız mümkün. Tabii işlemcinize atanan değerlere bağlı.
 
@yodascat hayır, Ryzen Controller'daki gibi güç veya sıcaklık limiti kısılmıyor. Hatta güç limiti boşluğu oluşacağından daha iyi performans almanız mümkün. Tabii işlemcinize atanan değerlere bağlı.

Tamamdır teşekkür ederim termal macunu değiştirdikten sonra yapacağım.
 
Bende bir laptop kullanıcısıyım ve oyun oynarken işlemci sıcaklığı 70-90 arası gayet normal bir değer. Lakin termal macunun her yıl değiştirilmesi gerekir. Bu sağlanmadığı takdirde işlemci yeterince soğuyamaz ve bilgisayarın performansı elbette düşer.
 

Geri
Yukarı