Laptop soğutma şekli nasıl olmalı?

Ugur ylmz

Centipat
Daha fazla  
Ben 2 fanlı soğutucu aldım laptop için ama pek bir etki etmiyor. Laptopun arka kapağı sürgülü onu çıkarıp soğutucunun üstüne koysam sıkıntı yaşar mıyım? Soğuk hava direkt içine girecek yani.

Ben 2 fanlı soğutucu aldım laptop için ama pek bir etki etmiyor. Laptopun arka kapağı sürgülü onu çıkarıp soğutucunun üstüne koysam sıkıntı yaşar mıyım? Soğuk hava direkt içine girecek yani.

Pek etki etmiyor dediniz ama laptop fanindan çok bir şey beklemeyin zaten Max 5 6 derece oynatır bende de var Turbo+fanin son moduna alinca laptopu gayet soguyor(sesi umursamayalim)

En mantıklı şey katlanabilir laptop standı. Küçük bir şey zaten, katla her yere taşırsın. Fan üzeri fan bana evvelden beri mantıklı gelmiyordu ki hiç almadım bile 1 yıldır stand kullanıyorum çok memnunum.

Öncelikle laptop dediğimiz alet soğutma konusunda kısıtlı alana sahiptir.
Kısacası bir laptoptan, içerisine kafam kadar soğutucu takılmış bir masaüstü sistem kadar performans bekleyemezsiniz.

Soğutucuyu normal bir şekilde laptopun altına koyup kullanıyorsanız doğru kullanımı bu şekilde onun dışında yapabileceğiniz bir şey yok.
Tozlardan arındırıp bakımını yaparsınız ve kullanırsınız. Sıcaklıklar sıkıntı yaratacak düzeylere erişmiyor ise keyfinize bakarsınız.

Ek olarak bu rehbere göz atabilirsiniz,

Laptop soğutma rehberi

1- Turbo boost kapatmak

2- Laptopu zeminden havalandırmak. Laptop soğutucuları çok işlevsiz. Yararından çok zararı var, cihazın hızlı tozlanmasına sebep olur. Laptopu soğutmanın en iyi yolu hava sirkülasyonunu düzgün sağlamaktır. Bunun için de laptopun fanları zemine sıfır olmamalı, eğer laptopu köşelerinden tutan standlardan alırsanız veya laptopun dört köşesine fanları kapatmayacak şekilde bir nesne koyarsanız(jenga, ahşap kare telefon tutucuları vb.) laptopu zeminden havalandırmış ve hava sirkülasyonunu sağlamış olursunuz.

Laptop soğutucular, laptopun alttan çektiği havayı serinleterek, laptop fanlarının içeri daha serin hava almasını sağlayan ürünler. Doğrudan hiçbiri soğutmaz zaten normal. Laptopun altında açık şekilde durması yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı